DVD-k, videók lejátszása egy profi, de ingyenes programmal

2008. október 17., péntek, 06:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ;

A videolejátszás „kényes dolog”: a számítógépen a...

A videolejátszás „kényes dolog”: a számítógépen a rengeteg formátum és tömörítési eljárás tengerében szinte mindenki zátonyra fut egy-egy hiányzó kodeken. A Windows Media Player ráadásul sok esetben csak tetteti, hogy megoldást keres a problémára, a végeredmény általában kép nélküli hang, vagy még az se...
Erre a problémára több megoldás is kínálkozik, magunk is mutattunk már ilyeneket. Telepíthetünk külön dekóder csomagot, így szinte bármelyik megszokott médialejátszóban megnézhetjük a különféle formátumú videókat. De azt is megtehetjük, hogy letöltünk egy olyan lejátszót, amelyik  eleve „magában hordozza” a különféle kodekeket és szűrőket, így szinte bármit képes lejátszani. Az egyik ilyen - talán kimondhatjuk, hogy a legnépszerűbb - ingyenes megoldás a VLC Media Player. Írtunk már róla többször, de ezúttal nem ezt a programot szeretnénk ajnározni, inkább mutatunk egy másik remek alternatívát.

The KMPlayer
A The KMPlayer szintén ingyenes lejátszó (viszont nem tévesztendő össze a Linuxos KDE alatti KMPlayerrel), s hasonlóan a VLC-hez, itt is megtalálunk minden szükséges dekódert a videók lejátszásához, beleértve természetesen a DVD filmek lejátszási lehetőségét is. A RealMedia és a Flash Video formátumokkal is elboldogul, sőt, akár képfájlokból és tömörített archívumokból is lejátszhatunk videókat.

kmplayer
Szűrőket, effekteket is alkalmazhatunk a videón

Használhatunk feliratokat, van stream lehetőség online anyagok lejátszására, létrehozhatunk könyvjelzőket a videókhoz a kedvenc jeleneteinknél stb.
A program felülete ízléses, jól áttekinthető, de ha nem lennénk elégedettek az alap skinnel, lecserélhetjük másikra (több is van hozzá eredetileg, de az interneten is találunk rengeteget).
Számos képeffekt is helyet kapott benne, amelyeket alkalmazhatunk a lejátszott videóknál (élesítés, elmosás, zajszűrés, forgatás, lejátszási sebesség változtatása stb.).

kmplayer
Magyar menüvel is

Természetesen van Equalizer, lejátszási listák - zenelejátszónak sem utolsó a The KMPlayer -, és a képarányokat is egy kattintással változtathatjuk. És ha még nem mondtuk volna (tényleg nem mondtuk), a program magyarul is tud!
Capture lehetőség is van, így akár rögzíthetjük is az éppen lejátszott videót vagy annak részletét (ez streaming esetén igazán hasznos lehet).
Mindent egybevetve, a The KMPlayer kifejezetten jól sikerült lejátszóprogram, ráadásul különféle plug-inek hozzáadásával tovább bővíthetjük a tudását.
A program legutóbbi felvásárlásakor ugyan kérdéses volt, hogy ingyenes marad-e, de egyelőre az, így érdemes vele egy próbát tenni. Ha mégsem tetszene, még mindig ott van „mentsvárnak” a VLC Media Player.

rendszerjel-W


27 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. október 14., 15:02 Gáspár György

jo a program

2010. április 4., 08:51 a

@#25: Te TÉNYLEG ennyire vak vagy? No comment... LOL

2010. március 24., 12:46 sadsa

hol kell ezt letolteni?????????pls naon surgos

2009. december 4., 11:41 Gábor

Kipróbáltam, tényleg nem rossz, viszont nem találom, hogy hol van a Capture(felvétel) lehetőség, valaki esetleg?

2009. november 11., 13:22 Bernáth Zoltán

szeretném ki próbálni.

További 22 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


DVD-k, videók lejátszása egy profi, de ingyenes programmal
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X