Ingyenes stratégiai játékok a hétvégére

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: szoftver; játék; 1848; Linux; OS X; ingyenes játékok; free games download; játékok letöltése; Domination; stratégiai játékok; TripleA; FreeCiv; Pro Libertate; Eight Kingdoms; The Battle for Wesnoth;

Domination (Windows, Linux, OS X)A Risk-et valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni.

Domination (Windows, Linux, OS X)
A Risk-et valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni. A hosszú múltra visszatekintő táblás játék már rengeteg feldolgozást megért hagyományos és számítógépes vonalon is. A Domination szintén egy Risk feldolgozás. Nem egy 3D-s csoda, de talán nem is ez a lényeg. Egy jól áttekinthető és ízléses felülettel ellátott virtuális társasjáték, amelyet játszhatunk akár hálózaton keresztül, akár egy gép előtt ülve többen, vagy magányosan, a számítógép ellen. 

strategia

Fotó:

Hódítsuk hát meg a világot (vagy akár több világot is, mivel számos térkép van a játékhoz)! A játék Java alapú, így a használatához Java környezet is kell a gépre, amely letölthető innen. Játszható Windows, Linux és OS X alatt is!
Letöltés

TripleA (Windows, Linux, OS X)
Mondanánk, hogy a TrilpeA egy könnyen játszható és fantasztikus kinézetű játék, de valójában ez nem igaz. A TripleA összetett játékmenetet ígér, viszonylag egyszerű, de ízléses grafikával. Igazi digitális társasjáték, ahol egymás vagy a gép ellen csatázhatunk. 

strategia

Fotó:

Használatát nem lehet egy perc alatt elsajátítani, de ha egyszer átláttuk, nagyon élvezetes kikapcsolódást jelent. Tőlünk plusz pontot is kap, amiért Windows, Linux és OS X alatt egyaránt játszhatunk vele.
Letöltés

1848 és Pro Libertate (Windows)
Két játék, azonos hazai fejlesztőcsapattól. Az 1848 egy ízig-vérig magyar játék, amelynek segítségével nemcsak jól szórakozhatunk, hanem egy kis történelmi áttekintést is kapunk az 1848-49-es szabadságharcról. Márpedig a játékos tanulás igencsak hatékony módszer, arról nem is beszélve, hogy így módunkban áll megváltoztatni a történelmet, persze csak virtuálisan.

strategia

Fotó:

A játék kivitelezése nem követi különösebben a mai trendeket, de a játékélményre és a történelmi hűségre nem lehet panasz.
A Pro Libertate-ról pont ugyanezt mondhatjuk el, mindössze a történelmi kor változik. Itt két hadszíntéren is próbára tehetjük magunkat: a Rákóczi-szabadságharcban vagy az Amerikai Függetlenségi Háborúban. Egy próbát mindenképpen megérnek!
1848 letöltés
Pro Libertate letöltés

Eight Kingdoms (Windows, Linux)
Íme egy 3D-s körökre osztott stratégiai játék. No, aki most valami csillogó, modern dologra gondolt, az téved. De Eight Kingdoms ugyan 3D-s de azért grafikailag nem egy különlegesség, sőt, kifejezetten olyan, mintha egy társasjátékot játszanánk, zöld és piros figurákkal. 

strategia

Fotó:

Igaz, némileg azért túlmutat ezen, hiszen az íjászok látványosan lőnek, az időjárás is változik, de valahogy ez a játék sem annyira a külsejével, mint inkább a játékmenettel tudja megfogni az embert. El lehet vele szórakozni akár órákon át is. Igazi középkori csetepaté!
Letöltés

The Battle for Wesnoth (Windows, Linux, OS X)
Irány a fantasy világa! Emberek, törpék, tündék, orkok, trollok egyszóval minden, ami egy jó kis Gyűrűk ura világhoz szükséges. A grafika nem kiemelkedő, de kétségtelenül sajátos hangulatú. Ha a gép ellen játszunk, felköthetjük a nadrágot, mert ezúttal méltó ellenfél a mesterséges intelligencia. 

strategia

Fotó:

Persze az interneten is kereshetünk valódi ellenfeleket. Még pályaszerkesztőt is kapunk a játékhoz, így a lehetőségek száma szinte végtelen.
Windowson, macen és Linuxon egyaránt kóborolhatunk e fantáziavilágban.
Letöltés

FreeCiv (Windows, Linux, OS X)
Végezetül nem mehetünk el szó nélkül a Civilization sorozat ingyenes változatának tekinthető FreeCiv mellett sem. Egy igazi birodalomépítő stratégiai játék a nyílt forráskód világából. Egyszerű, de ízléses grafika és a Civilizationban megszokott izgalmas játékmenet. 

strategia

Fotó:

OS X-en sajnos X11-et igényel a futtatása, ami nálunk rossz pont, de hát semmi sem lehet tökéletes.
Letöltés

rendszerjel-WML

Fotó:

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X