Ingyenes stratégiai játékok a hétvégére

2008. október 25., szombat, 07:30 • Utolsó frissítés: 2008. november 18., kedd, 20:24
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Domination (Windows, Linux, OS X)A Risk-et valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni.

Domination (Windows, Linux, OS X)
A Risk-et valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni. A hosszú múltra visszatekintő táblás játék már rengeteg feldolgozást megért hagyományos és számítógépes vonalon is. A Domination szintén egy Risk feldolgozás. Nem egy 3D-s csoda, de talán nem is ez a lényeg. Egy jól áttekinthető és ízléses felülettel ellátott virtuális társasjáték, amelyet játszhatunk akár hálózaton keresztül, akár egy gép előtt ülve többen, vagy magányosan, a számítógép ellen. 

strategia

Hódítsuk hát meg a világot (vagy akár több világot is, mivel számos térkép van a játékhoz)! A játék Java alapú, így a használatához Java környezet is kell a gépre, amely letölthető innen. Játszható Windows, Linux és OS X alatt is!
Letöltés

TripleA (Windows, Linux, OS X)
Mondanánk, hogy a TrilpeA egy könnyen játszható és fantasztikus kinézetű játék, de valójában ez nem igaz. A TripleA összetett játékmenetet ígér, viszonylag egyszerű, de ízléses grafikával. Igazi digitális társasjáték, ahol egymás vagy a gép ellen csatázhatunk. 

strategia

Használatát nem lehet egy perc alatt elsajátítani, de ha egyszer átláttuk, nagyon élvezetes kikapcsolódást jelent. Tőlünk plusz pontot is kap, amiért Windows, Linux és OS X alatt egyaránt játszhatunk vele.
Letöltés

1848 és Pro Libertate (Windows)
Két játék, azonos hazai fejlesztőcsapattól. Az 1848 egy ízig-vérig magyar játék, amelynek segítségével nemcsak jól szórakozhatunk, hanem egy kis történelmi áttekintést is kapunk az 1848-49-es szabadságharcról. Márpedig a játékos tanulás igencsak hatékony módszer, arról nem is beszélve, hogy így módunkban áll megváltoztatni a történelmet, persze csak virtuálisan.

strategia

A játék kivitelezése nem követi különösebben a mai trendeket, de a játékélményre és a történelmi hűségre nem lehet panasz.
A Pro Libertate-ról pont ugyanezt mondhatjuk el, mindössze a történelmi kor változik. Itt két hadszíntéren is próbára tehetjük magunkat: a Rákóczi-szabadságharcban vagy az Amerikai Függetlenségi Háborúban. Egy próbát mindenképpen megérnek!
1848 letöltés
Pro Libertate letöltés

Eight Kingdoms (Windows, Linux)
Íme egy 3D-s körökre osztott stratégiai játék. No, aki most valami csillogó, modern dologra gondolt, az téved. De Eight Kingdoms ugyan 3D-s de azért grafikailag nem egy különlegesség, sőt, kifejezetten olyan, mintha egy társasjátékot játszanánk, zöld és piros figurákkal. 

strategia

Igaz, némileg azért túlmutat ezen, hiszen az íjászok látványosan lőnek, az időjárás is változik, de valahogy ez a játék sem annyira a külsejével, mint inkább a játékmenettel tudja megfogni az embert. El lehet vele szórakozni akár órákon át is. Igazi középkori csetepaté!
Letöltés

The Battle for Wesnoth (Windows, Linux, OS X)
Irány a fantasy világa! Emberek, törpék, tündék, orkok, trollok egyszóval minden, ami egy jó kis Gyűrűk ura világhoz szükséges. A grafika nem kiemelkedő, de kétségtelenül sajátos hangulatú. Ha a gép ellen játszunk, felköthetjük a nadrágot, mert ezúttal méltó ellenfél a mesterséges intelligencia. 

strategia

Persze az interneten is kereshetünk valódi ellenfeleket. Még pályaszerkesztőt is kapunk a játékhoz, így a lehetőségek száma szinte végtelen.
Windowson, macen és Linuxon egyaránt kóborolhatunk e fantáziavilágban.
Letöltés

FreeCiv (Windows, Linux, OS X)
Végezetül nem mehetünk el szó nélkül a Civilization sorozat ingyenes változatának tekinthető FreeCiv mellett sem. Egy igazi birodalomépítő stratégiai játék a nyílt forráskód világából. Egyszerű, de ízléses grafika és a Civilizationban megszokott izgalmas játékmenet. 

strategia

OS X-en sajnos X11-et igényel a futtatása, ami nálunk rossz pont, de hát semmi sem lehet tökéletes.
Letöltés

rendszerjel-WML

7 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. szeptember 13., 12:30 hillmen

van egy rakat jo körökre osztott játék ami ingyenes, erre pár régit ismertetnek és nem is feltétlen jokat.
a bácsi biztos nem szokott jáccani; eleget.
a munkakerülök legalább felkészültek.

Rebuild 2 ( armorgames.com )

az 1848/pro libertate: ne nevezzünk önállo játéknak egy modot. (panzer general 2)

2013. szeptember 12., 17:16 Földműves Paraszt

Nagy szükségünk lenne hűséges magyar játékosokra a következő böngészős szerepjátékban:
www.medieval-europe.eu
A játékban keressétek a magyar királyt vagy vazallusát!

2009. május 1., 09:52 GERGŐ

redfhdsfhs

2009. május 1., 09:51 GERGŐ

remelemműködik

2008. október 26., 07:32 Worgaz

Ezek körökre osztott stratégiák. A Red Alert és a S.W.I.N.E. viszont RTS. Gondolom ezért nincsenek benne a válogatásban.
Lásd az elején: "Ez alkalommal körökre osztott stratégia játékok közül válogattunk néhányat"

További 2 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Ingyenes stratégiai játékok a hétvégére
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X