Látványos többfunkciós naptár az XP Asztalra, magyarul

2008. november 13., csütörtök, 05:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ;

Nemrégiben mutattunk egy órát, amely a Taskbaron „ücsörög”, és...

Nemrégiben mutattunk egy órát, amely a Taskbaron „ücsörög”, és egy olyat is, amelyet kitehetünk a Windows Asztalára.
A pontos idővel tehát már minden bizonnyal tisztában vannak hűséges olvasóink, ám egy igazán jó asztali naptár még jól jöhet, hogy a dátumok és tennivalók is kéznél legyenek.

xpnaptar
Ízléses és praktikus

A Rainlendar éppen erre alkalmas, ráadásul az alábbi verziója ingyenes (az újabb változat több funkcióval rendelkezik, itt kipróbálható).
A program letöltése után egy rövid telepítésen kell csak átesnünk, és máris használatba vehetjük újdonsült naptárunkat.
Aki magyar változatra vágyik, az töltse még le az ehhez szükséges skint és nyelvi fájlt is. Ezzel két darab ZIP állományhoz jutunk.
A skinek telepítéséhez csomagoljuk ki a rainlendar_skins.zip fájlt, és másoljuk be a benne található Shadow3.1 mappát a program Skins mappájába (alapértelmezésben ez a C:\Program Files\Rainlendar), felülírva vele az eredetit.

xpnaptar
Új esemény felvétele

A rainlendar_languages.zip fájlban található Languages mappát szintén másoljuk be a program könyvtárába. A Rainlendar elindítása utána egy jobb kattintás a Tálcán ücsörgő ikonra, majd a Skins/Shadow3.1 menüpontban válasszuk ki a Hungarian lehetőséget, s tegyük ugyanezt a Language menüpontban is. Ettől kezdve a program magyarul kommunikál velünk.
De lássuk, mire is használható a Rainlendar! Az elindítása után egy ízléses kis naptárral, egy Események és egy Tennivalók dobozzal bővül a Windows Asztala.

xpnaptar
Beállítási lehetőségek

A naptár az adott hónapot mutatja, kiemelve az aktuális napot, illetve jelölve, hogy melyik napon van valamilyen esemény. Duplán kattintva egy napra, új bejegyzéseket vehetünk fel, és lehetőségünk van figyelmeztetést is kérni, így a program kiírja a megadott időpontban (vagy meghatározott idővel előtte), ha fontos teendőnk van.
Az aktuális nap eseményeit láthatjuk az Események panelen is, a Tennivalók dobozba pedig, ha duplán kattintunk, felvehetjük elintézendőinket.
A panelek elrendezését szabadon variálhatjuk, ahogy a többi ablakhoz való viszonyukat is, és lehetőségünk van megadni gyorsbillentyűket is a különféle funkciókhoz. Azt is beállíthatjuk, hogy a program ne csak egy, hanem több hónapot is mutasson, vízszintes és függőleges elrendezésben egyaránt.
Mindent egybevetve, kellemes kis naptárprogrammal van dolgunk. Aki plusz funkciókat is szeretne (igaz, azt már pénzért cserébe), az látogasson el a www.rainlendar.net oldalra az újabb verzióért.

rendszerjel-W


34 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. január 13., 10:56 nyikszi

Még egyszer elolvastam, de neked nem az egész kell. Arra pedig ez a megoldás. Jobb gomb a Rainlendar-en (a tálcán vagy a naptár bármely részén) -> Menedzser -> Tennivalók mutatás -> Fájl exportál. Ennyi. Importálni ugyanitt kell.

2012. január 13., 10:29 nyikszi

Lehet exportálni. A könyvtárban található fájlokat kell csak lementeni és amikor az újratelepített rendszernél elindítjátok a Rainlendar-t, akkor csak a lementett naptár helyét kell megadni. Vagy bemásolni az alap telepített könytárba. Ez windows7-en itt van: C:\users\(számitógépnév)\.rainlendar2

2010. november 23., 19:30 Toomy

Azt tudja valaki, ha windows installálás van akkor lehet valahogy a beleírt teendőket, figyelmeztetéseket átexportálni?

2010. november 15., 16:00 Babszem Jankó

A cikkből kimaradt, hogy esetlegesen újra kell indítani a programot, hogy a magyar nyelv és téma aktivizálja magát!

2010. november 3., 11:03 Ricsii

Szerintem is nagyon szuper program!!!

További 29 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Látványos többfunkciós naptár az XP Asztalra, magyarul
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X