szerző:
techline.hu

A egyre több és egyre nagyobb adatforgalmat és processzor-erőforrást lekötő...

A egyre több és egyre nagyobb adatforgalmat és processzor-erőforrást lekötő, mozgó reklámok velejárói a mai internetnek. A weboldalaknak ezeket a sokszor idegesítő és zavaró elemeit böngészőbe épített vagy önálló alkalmazásokkal lehet letiltani. A Safarinak, az Apple kényelmes és nagyon gyors böngészőjének talán egyetlen hiányossága, hogy meglehetősen nehézkes benne letiltani a hirdetéseket. Létezik ugyan többféle, a böngészőbe beépülő kiegészítő (például AdBlock), de ezek elég sok, főleg hazai reklámot átengednek, és a saját szabályok hozzáadása is körülményes. Ráadásul a beépülő megoldások gyakran instabillá teszik a böngészőt, és egy-egy Safari-frissítés után általában várni kell a blokkoló frissítésére.

Eredetileg egy nemzetközi és egy dán szűrőlista található a programban

A GlimmerBlocker ezzel szemben független a böngészőtől, http proxyként működik, így szűri a számunkra érdektelen tartalmat. Ennek a megoldásnak további nagy előnye, hogy a Macintoshon használt más böngészőkkel is együttműködik. A GlimmerBlockert letöltés és telepítés után a System Preferences-ben találjuk. Innen lehet be- és kikapcsolni valamint beállítani, hogy milyen weboldalelemeket tiltson le.

A lista jó kiindulási pont az új szűrési feltételek megadásához

Az előre beállított vagy saját magunk készítette szűrések egyaránt működnek Safari, Firefox, Flock vagy más OS X 10.5  alatt futó böngészőben. Az egyéni beállításokat segíti, hogy be lehet kapcsolni a gyanús weboldalelemek figyelését. Ezekről egy listást találunk a Suspects lapon, és ezek felhasználásával gyorsan tudunk új szűrési feltételeket megadni.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!