Remek és ingyenes hirdetésblokkoló Mac-re

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: szoftver; MAC; OS X; hirdetések letiltása; hirdetések blokkolása; hirdetés blokkoló;

A egyre több és egyre nagyobb adatforgalmat és processzor-erőforrást lekötő...

A egyre több és egyre nagyobb adatforgalmat és processzor-erőforrást lekötő, mozgó reklámok velejárói a mai internetnek. A weboldalaknak ezeket a sokszor idegesítő és zavaró elemeit böngészőbe épített vagy önálló alkalmazásokkal lehet letiltani. A Safarinak, az Apple kényelmes és nagyon gyors böngészőjének talán egyetlen hiányossága, hogy meglehetősen nehézkes benne letiltani a hirdetéseket. Létezik ugyan többféle, a böngészőbe beépülő kiegészítő (például AdBlock), de ezek elég sok, főleg hazai reklámot átengednek, és a saját szabályok hozzáadása is körülményes. Ráadásul a beépülő megoldások gyakran instabillá teszik a böngészőt, és egy-egy Safari-frissítés után általában várni kell a blokkoló frissítésére.

glimmer

Eredetileg egy nemzetközi és egy dán szűrőlista található a programban

Fotó:

A GlimmerBlocker ezzel szemben független a böngészőtől, http proxyként működik, így szűri a számunkra érdektelen tartalmat. Ennek a megoldásnak további nagy előnye, hogy a Macintoshon használt más böngészőkkel is együttműködik. A GlimmerBlockert letöltés és telepítés után a System Preferences-ben találjuk. Innen lehet be- és kikapcsolni valamint beállítani, hogy milyen weboldalelemeket tiltson le.

glimmer

A lista jó kiindulási pont az új szűrési feltételek megadásához

Fotó:

Az előre beállított vagy saját magunk készítette szűrések egyaránt működnek Safari, Firefox, Flock vagy más OS X 10.5  alatt futó böngészőben. Az egyéni beállításokat segíti, hogy be lehet kapcsolni a gyanús weboldalelemek figyelését. Ezekről egy listást találunk a Suspects lapon, és ezek felhasználásával gyorsan tudunk új szűrési feltételeket megadni.

rendszerjel-M

Fotó:


Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X