szerző:
techline.hu

Noha a YouTube nemrég úgy döntött, teljes estés MGM produkciós filmeket tesz...

Noha a YouTube nemrég úgy döntött, teljes estés MGM produkciós filmeket tesz elérhetővé oldalán, lássuk be, ez az oldal a rövid, 10 perces felvételek gyűjteményeként vonul be a történelembe. A YouTube videomegosztó portálon kívül számos érdekes, teljes estés filmet tölthetünk le teljesen legálisan az internetről. Készítsük hát elő a pattogtatott kukoricát, és irány az internet!

Star Wreck: In the Pirkinning
Úgy tűnik, a sci-fi filmek rajongótábora olyan népes, hogy nagyon sokan készítenek rövidebb-hosszabb saját filmet az adott témában. Azonban ezek közül talán egyik sem annyira jól sikerült és olyan hosszú, mint a finn gyártású Star Wreck: In the Pirkinning című alkotás. Az űrháborús jelenetek az eredetit megszégyenítő módon profik, hiszen mindent utólag, számítógépes trükkök segítségével adtak hozzá a filmhez. A film a YouTube-on is elérhető, XVid formátumban, ingyenesen letölthető, és a magyar rajongók jóvoltából még magyar felirat is van hozzá.
A film
Magyar felirat

Még magyar feliratot is letölthetünk hozzá

Filmek archívuma
Az alábbiakban az Internet Archive internetes oldalról mutatunk be néhány filmet. Ez az oldal már tizenkét éve működik, és ingyenesen terjeszthető tartalmakat kínál. Az angol filmek, rajzfilmek, dokumentumfilmek mellett, francia, spanyol, német alkotásokat is találni, magyar filmekre sajnos nem bukkantunk.

The Power of Nightmares
Ha komolyabb témákkal szeretnénk foglalkozni, akkor itt egy három részes BBC gyártotta dokumentumfilm, amelynek címe The Power of Nightmares (A rémálmok ereje - saját fordítás). A film a modern iszlámista fundamentalizmus és az amerikai neokonzervativizmus közötti párhuzamokat kutatja, és a mai világra kifejtett hatásukról beszél. A dokumentumfilm feltételezi, hogy ennek a két mozgalomnak ugyanaz az alapja, és hogy az Al-Kaida terrortámadásokkal való fenyegetés az újkonzervatív politikusok hatékony fegyvere.
A film

The Last Man on Earth
Kihalt nagyváros, a sötétben leselkedő élőhalottak - ismerősen hangzik? A The Last man on Earth (Az utolsó ember a földön - saját fordítás) 1964-es alkotás a magányos, zombik ellen harcoló ember küzdelmét mutatja be. Ha a téma ismerősnek tűnik, akkor meglehet, láttuk már a 2007-ben gyártott, Will Smithszel a főszerepben az I am legend - Legenda vagyok című hollywoodi műremeket. Hiába, a jó filmeket újra meg újra feldolgozzák.
A film

Természetesen teljes képernyőre is felnagyítható

Nigh of the Living Dead
A Nigth of the Living Dead (Az élőhalottak éjszakája) az a klasszikus film amelyet minden horrorfilm-kedvelőnek meg kell(ene) néznie. 

Magyar filmek
Magyar filmek jogtisztán a neten – nos e feltételrendszerrel elég sok lehetőséget kilőttünk magunk alól. A védettséget már nem élvező magyar filmek netes megjelenése egyelőre várat magára (addig is találni persze magyar gyöngyszemeket, mint például ezt), így ezek hiányában a magyar tévéadók nem túl színvonalas kínálatával vigasztalhatjuk magunkat, mondjuk itt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!