Karácsonyi zenék letöltése, teljesen ingyen!

2008. december 08., hétfő, 06:30 • Utolsó frissítés: 2008. december 08., hétfő, 16:03
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Remélem elnézik majd nekem, hogy egy szubjektívnél is szubjektívebb cikket...

Remélem elnézik majd nekem, hogy egy szubjektívnél is szubjektívebb cikket sikerül idevarázsolni, de hát közeledik a karácsony, és az ember próbál hangolódni...
Ha valaki online magazint szerkeszt, annak nagy előnye a nyomtatottal szemben, hogy szépen nyomon követhető a cikkek későbbi sorsa is, melyiket, hányan olvassák hónapokkal később. Szóval nézem már egy ideje, hogy a karácsony közeledtével nagyon kapaszkodik egy réges-régi szösszenet, amelyben ingyenesen letölthető karácsonyi dalokat gyűjtöttünk össze.
Gondoltam, ha már ennyien érdeklődnek a téma iránt, leporolom ezt a „régiséget”, mivel időközben történt egy-két változás az ott bemutatott we7.com oldalon (rá sem lehet ismerni, immár szinte csak online lejátszható dalokat találunk rajta). Következzen hát a friss összeállítás azoknak, akik karácsonyi dalokat töltögetnének az internetről.

Zene, zene, zene
A napokban a beszeljukmac.com-on találtam rá egy valódi kincsre. Bevallom, eleddig nem ismertem a Fool Moon vokálegyüttes munkásságát, de immár minden tiszteletem az övék... Ám a lényeg, hogy az év végéig letölthető a teljes karácsonyi albumuk a honlapjukról. A Diszkográfia menüpontban lehet keresni (ha nem variálják át, akkor két lapozás balra, majd kattintás a piros gombra). No, ezzel meg is alapoztuk a hangulatot.

karacsonyizene
A karácsonyi album most ingyen letölthető, de a többit is érdemes meghallgatni!

A korábbi cikkre visszatérve, a we7.com helyett mást kell ajánlanom, tőlük ugyanis már nem nagyon van mit letölteni (de rengeteg karácsonyi dalt játszhatunk le online, kiváló minőségben). Ha pedig ingyen regisztrálunk, akár komplett online listákat is készíthetünk magunknak.

Változatos stílusok
A Jamendo.com viszont tárt karokkal fogadja a letölteni vágyókat is. Javaslom a keresőmező használatát az oldalon. A Christmas szóval rengeteg csodálatos dalra akadhatunk, de kihasználhatjuk a TAG-ek nyújtotta lehetőségeket is. Itt is van lehetőség az online lejátszási listák összeállítására, de a legtöbb dalt le is tölthetjük. Néhány számomra kedvesebb album: Allison Crowe - Tidings, Christmas Bells, Christmas visit
De akinek nem tetszenének ezek a zenék, ne adja fel, ez korántsem a teljes kínálat.

karacsonyizene
A Jamendo a legális zeneletöltés fellegvára...

Programok és zenék, egy helyen
Ott van azután a music.download.com oldal is. A „Christmas” itt is varázsszónak számít ilyenkor, s ugyanígy keresgélhetünk a Soundtrack & Holiday rovatban is. Sajnos van, amit csak online hallgathatunk az oldal saját lejátszójában, de rengeteg dalt le is tölthetünk.

karacsonyizene
Bizony, a Download.com nem csak programokkal van tele...

MacJams
Esetleg érdemes elnézni a MacJams.com oldalra is és végignézni a kínálatot. Ezen az oldalon elsősorban kezdő zenészek műveiből válogathatunk, de azért itt is találni tehetséges előadókat, a dalokat pedig természetesen le is tölthetjük, MP3 formátumban. (Íme néhány példa: We Wish You A Merry Christmas, Christmas in Japan, At Christmas Time, Christmas, Christmas.)

Nekem most hirtelen ezek jutottak eszembe, de reménykedem benne, hogy a kommentek között is lesz majd néhány gyöngyszem. Értelemszerűen jogtiszta tartalmakra gondolok, a warez oldalak és linkek ajánlását kerüljük!

16 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. szeptember 9., 13:45 david

sze micsi

2009. április 8., 09:00 Anima Ludens

Sajna a music.download.com 2009-ben már nem létezik. Helyette egy Last.fm nevű izé van, ahol sztár zenészek albumait nyomják. Persze minden jogdíjas.

2009. február 14., 14:47 milán

trzhtfghdf6ztuzdkfghgjbknjkghbjkdhjfjgjgjgjgjgutzfmilánmnhgfaswerfghíyxcvbnm,.asdfghjkléáqwertzuiopőúűóüö987654321

2008. december 23., 23:07 Sir Morton

Aki nem ért hozzá, az inkább ne kommentáljon! (...)

Nekem semmi problémám nincs az oldallal sem. Kifejezetten kedvelem, napi szinten olvasom.

Kellemes Ünnepeket! :)

2008. december 23., 21:08 tommy

hát akkor ti rossz helyre klattyogtok, mert nekem lejön, éls ingyen van - miért kellene fizetnem bármiért is bárhol? Miről beszélsz kedves FerencJózsef?:)

További 11 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Karácsonyi zenék letöltése, teljesen ingyen!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X