A legjobb ingyenes Windows XP tuningolók

2008. december 09., kedd, 05:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Mivel korábban már szinte minden megbízhatóan működő ingyenes XP tuningoló...

Mivel korábban már szinte minden megbízhatóan működő ingyenes XP tuningoló szoftvert bemutattunk, arra gondoltunk, összegyűjtjük egy helyre a legjobbakat. Természetesen az, hogy a tweak szoftverek esetében mennyi a placebo hatás és mennyi a valódi gyorsulás, nehéz pontosan nyomon követni. Az eredmény ugyanis a hardvertől is függ, hiszen egy mai, modern gép a Windows XP számára már bőséges erőt ad. A szoftveres tuningolásnak inkább a régebbi gépeken van érezhető hatása, ettől függetlenül egy modern masinán is érdemes lehet használni az alábbi programok valamelyikét, ha a beállításokat nem mi magunk kívánjuk elvégezni, a Registry piszkálásával.

Advanced WindowsCare 2
Az AdvancedWindowsCare 2 egyik nagy előnye, hogy magyarul is tud, ami a kezdők számára komoly segítség lehet. A program nemcsak a Registry problémáit tárja fel és a feleslegesen helyet foglaló fájlokat keresi elő a rendszerből, hanem optimalizálja a rendszerbeállításokat is, sőt, részleges spyware védelemet is kínál (azért egy rendes spyware irtót nem helyettesít). 

wincare

Kifejezetten ügyes „darab”, ráadásul nem látatlanban takarít el és állít át dolgokat, hanem előtte átnézhetjük, milyen problémákat talált, s kijelölhetjük, melyiknek mi legyen a sorsa.
Bővebben itt olvashatnak a programról.
Letöltés

MZ Ultimate Tweaker
Az MZ Ultimate Tweaker kicsit olyan, mintha a Microsoft saját TweakUI szoftverének lenne a felturbózott változata. Kategóriákba szedve találjuk meg benne azokat a rendszerbeállításokat, amelyeket kihasználva gyorsíthatunk a Windows működésén vagy éppen átszabhatjuk a rendszer külsejét, funkcióit. 

mztweek

A használata inkább középhaladóknak ajánlott, mivel meglehetősen érzékeny opciókat is elállíthatunk vele a Windowsban, az pedig adott esetben nem a teljesítmény javulását vonja maga után. Ezt leszámítva nagyon kényelmesen használható, hatékony eszköz, ráadásul további apró rendszertuningoló alkalmazásokat is kapunk hozzá.
Korábbi cikkünkben mindent megtudhatnak róla.
Letöltés

Thoosje Quick XP Optimizer
A Thoosje Quick XP Optimizer kifejezetten a kezdők számára készült, hiszen szinte a végtelenségig le van egyszerűsítve a használata. 

xpoptimizer

Ettől függetlenül nem árt a körültekintés, hiszen a nagy automatizmus nem mindig vezet jóra. A készítő szerint mindenféle korlátokat „ledönt” a program, amelyek gyakorlatilag visszatartják a rendszert attól, hogy kihozza magából a legtöbbet. Nos, nálunk elért némi gyorsulást három rendszeren is. A részletes beszámolót erről itt olvashatják.
Letöltés

TweakNow WinSecret
A TweakNow 12 kategóriára osztva tartalmazza azokat a beállítási lehetőségeket, amelyekkel kezesebbé és gyorsabbá tehetjük Windowsunkat. 

winsecret

Testre szabhatjuk az Internet Explorer és az Outlook Express működését, elrejthetünk beállítási lehetőségeket a Windows párbeszédablakain vagy éppen a Vezérlőpultban, letilthatunk alkalmazásokat, testre szabhatjuk a Start menüt, rövidíthetjük a lefagyott programokra való várakozás idejét az automatikus bezárás előtt stb.
A programról itt írtunk bővebben.
Letöltés

Ezek tehát – szerintünk – a legjobbak az ingyenes XP tuningolók közül, legalábbis 2008-ban.
Viszont arra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hogy ezeknek a programoknak a használata nagy körültekintést igényel. Ha vannak fontos adatok a gépünkön, azokról mindenképpen készítsünk biztonsági másolatot, mielőtt nekiesünk a Windows tuningolásának. A backup készítéshez itt szolgáltunk segítséggel.

rendszerjel-W


7 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. május 15., 09:54 bito ádám

remek és jo de egyszerűben is lehet ne alkal maz ni jolene

2010. április 12., 20:29 sunibaby

hol lehet ezt letölteni hmmmm???

2008. december 13., 17:22 Nucleus

Én általában csalódok az ilyen windows tuningoló cuccokban. Ha rendben tartod a Windows akkor nem nagyon dobnak a sebességen. Szerintem a legfontosabb hogy sok memória legyen és gyors víruskeresőt használjon az ember. Az nagyon sokat fog a gépen.

2008. december 10., 20:17 Mattheeew

Én is azt javaslom Advanced Windowscare cserélni a SystemCare 3 változara. Úgy mondta muvi. :)

2008. december 9., 21:34 Galovits Annamária

Vajon mitől lenne ennyire elavult és lassú az XP? Nekem XP Home SP3-om van , egy alapos átvizsgálás, kémprogram írtók és viruskeresők lefuttatása, töredezettség mentesítés után semmivel sem lassabb, mint a Vista, sőt gyorsabb nála. Mindig, mindenből a legújabb kell és a rendszeres frissités elengedhetetlen.
Fontos a kőkeményre beállított tűzfal és persze rendszeres Temporary Internet File takarítás is kell. Unokaöcsém laptopján a Vista sokkal lassabb és körülményesebb a kezelése.
Ha nagyon lelassul az XP, majdnem biztos, hogy valami (féreg, vírus, malware, trójai stb.) bejutott abba a gépbe.

További 2 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


A legjobb ingyenes Windows XP tuningolók
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X