szerző:
techline.hu

Videókat letölteni a Youtube-ról nem nagy ügy: számos segédprogram létezik, melyekkel egy pillanat alatt lementhetjük...

Videókat letölteni a Youtube-ról nem nagy ügy: számos segédprogram létezik, melyekkel egy pillanat alatt lementhetjük a Youtube FLV fájlokat.

De mi a helyzet, ha nekünk csak egy-egy zeneszámra van szükségünk, és a „kép” nem kell? Nos, ha találunk jó minőségű hanggal rendelkező videót (azért ilyen is van ám), akkor csak a Youtube Music Downloader nevű szoftverre lesz szükségünk. Sőt, kellemes szolgáltatás, hogy a program keresni is képes a Youtube-on (persze csak zenei anyagok között), kulcsszavak segítségével, vagy kategóriánként (pop, rock, stb.)

Keressünk kategóriák szerint, vagy közvetlen URL segítségével

Ha megvan a zene amit kerestünk, nincs is más dolgunk, mint elindítani a Youtube videót a szoftver saját ablakában (az sem baj, ha nem indítjuk el, de belehallgatni azért nem árt) – majd a bal felső sarokban levő „download this music video now!” gombra klikkelünk.

Ekkor egy opciós ablak fogad: alapesetben az egész videót lementené a szoftver (FLV) – de ha zenét akarunk, csak válasszuk a legördülő listából (auto convert to…) a fájlformátumok közül az MP3 vagy a WAV lehetőségeket, adjunk nevet a fájlnak (save as…) és készen is vagyunk!

Csak állítsuk be formátumnak az MP3-at, és készen is vagyunk.

Ha esetleg Youtube URL alapján akarunk letölteni, azt is megtehetjük: csak klikeljünk a bal felső sarokban található „add” gombra, és tegyük be vágólapról a közvetlen címet. A szoftver úgy működik, mint a hagyományos letöltésvezérlők (pl. FlashGet), azaz több szálon is tölthetünk egyszerre, és egy kis „overlay” ablak marad a Windows alkalmazások felett, ahol mindig nyomon követhetjük, hol is tartanak éppen letöltéseink. Ezt a szoftveren belül is megthetjük: a képernyő alján válasszuk a „downloading list” fülecskét a „music video” helyett. Nagyon nagy kár, hogy nem ingyenes, regisztráció nélkül csak 50%-ot tölt le (nagyon dühítő korlátozás) – jó hír viszont, hogy átszámolva csak kb. ötezer forintba kerül (megvehetjük itthonról is akár Paypal-on keresztül is, szóval nem bonyolult). A szoftver shareware verziója letölthető itt.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!