szerző:
techline.hu

A Wireless Security Auditor 1.0-ás változata nem olcsó szoftver, 600 euróba (kb.

A Wireless Security Auditor 1.0-ás változata nem olcsó szoftver, 600 euróba (kb. 170 ezer forintba) kerül. Ám a cég azt ígéri, hogy ezért cserébe olyan eszközt kapunk, ami az eredeti idő töredéke alatt fejti meg a wi-fi hálózatok jelszavait.

Percek alatt hozzájuthat a szoftver a titkos jelszavakhoz

Hogy ez a töredék pontosan mennyi, nem tudni, hiszen az a jelszó hosszától is függ. Alapesetben egy átlagos, kétmagos inteles számítógépen a nyolc karakteres WPA/WPA2-PSK jelszavak egyetlen karakterének megfejtése hónapokat venne igénybe.

A szoftver elvileg figyeli a wi-fi hálózat forgalmát, és az elfogott adatokat elemezve jut el a jelszóig. Minél erősebb a gépünk, annál gyorsabban fejti meg a jelszót a szoftver, ami egyébként a hagyományos szótáras módszert használja a jelszavak feltöréséhez.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

WiFi-paradicsom Budapesten

Amikor valaki helyi hálózatot alakít ki, egyre gyakoribb, hogy vezeték nélküli...