Orosz kulcs minden titkosított wi-fi hálózathoz

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: titkosítás; wpa/wpa2-psk törés; Wireless Security Auditor 1.0; jelszófejtő; wifi jelszavak visszafejtése; wpa törés;

A Wireless Security Auditor 1.0-ás változata nem olcsó szoftver, 600 euróba (kb.

A Wireless Security Auditor 1.0-ás változata nem olcsó szoftver, 600 euróba (kb. 170 ezer forintba) kerül. Ám a cég azt ígéri, hogy ezért cserébe olyan eszközt kapunk, ami az eredeti idő töredéke alatt fejti meg a wi-fi hálózatok jelszavait.

wifi

Percek alatt hozzájuthat a szoftver a titkos jelszavakhoz

Fotó:

Hogy ez a töredék pontosan mennyi, nem tudni, hiszen az a jelszó hosszától is függ. Alapesetben egy átlagos, kétmagos inteles számítógépen a nyolc karakteres WPA/WPA2-PSK jelszavak egyetlen karakterének megfejtése hónapokat venne igénybe.

A szoftver elvileg figyeli a wi-fi hálózat forgalmát, és az elfogott adatokat elemezve jut el a jelszóig. Minél erősebb a gépünk, annál gyorsabban fejti meg a jelszót a szoftver, ami egyébként a hagyományos szótáras módszert használja a jelszavak feltöréséhez.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X