Youtube videók letöltése Firefoxból

2009. február 02., hétfő, 05:31
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Vannak különböző online szolgáltatások, amelyeknek a segítségével...

Vannak különböző online szolgáltatások, amelyeknek a segítségével viszonylag egyszerűen lementhetjük gépünkre az adott FLV fájlt (az online videók általában FLV formátumúak) – ezek a megoldások azonban hol működnek, hol nem. Hol gyorsak, hol lassúak, vagy „nincs válasz” a szolgáltató szerver részéről. 

Jobbak tehát a különböző pluginek és segédprogramok: ha Internet Explorert használunk, és nem sajnálunk kb. ötezer forintot, akkor a SaveFlash segítségével  minden filmet, játékot, weboldalt, stb. lementhetünk egyetlen kattintással – de mi a helyzet, ha nem akarunk mindezért fizetni? 

youtubevideodownload
A telepítés csak egy kattintás...

Nos, megoldás akkor is van! Az első lépés, hogy sürgősen felejtsük el az Internet Explorert, és telepítsünk egy Firefoxot. Ezzel nem csak a különböző állományok letöltését (és a saját életünket) könnyítjük meg, összességében is jobban járunk. 

Ha megvan a Firefox, akkor már csak egy plugin kell: ezekből rengeteg van, a legjobban mégis akkor járunk, ha a DownloadHelper nevű apró (ingyenes) alkalmazást választjuk. A telepítéssel/letöltéssel nem kell sokat szöszölnünk: csak kattintsunk az „add to firefox” gombra ezen az oldalon , és a böngésző újraindítása után máris telepítve van a plugin. 

youtubevideodownload
Máris megjelentek az új ikonok.

Megjelent két új ikonocska a címsor előtt (lásd kép) – ezek segítségével máris mindent letölthetünk, ami csak megtetszik, mi több, nemcsak Youtube, hanem akármilyen online, úgynevezett „embed” videót lementhetünk. Mielőtt azonban nekilátunk, szükségünk lehet még egy apró pluginra (főleg ha több filmet is töltünk majd egyszerre). A Download Statusbar nevű modul segíteni fog abban, hogy pontosan lássuk, mit, mikor és honnan töltünk, illetve, hogy mennyi van még hátra a letöltésből (ez nagyobb filmek esetén hasznos). De térjünk vissza a videók letöltéséhez!

youtubevideodownload
A Download Statusbar kiegészítő átláthatóbbá teszi letöltéseinket.

A DownloadHelper telepítése után, a címsor előtt megjelent két ikonból a lefelé mutató kis nyilacskára lesz csupán szükségünk: elég, ha elnavigálunk az adott oldalra, ahol a videó található, és a szoftver automatikusan felismeri nekünk az oldalba ágyazott filmeket. Csak kattintsunk a nyilacskára, válasszuk ki a letöltendő filmet, adjuk meg hova mentse el, és máris indul a letöltés. Az előzőleg telepített DownloadStatusba-nak köszönhetően mindent figyelemmel kísérhetünk – mennyi idő amíg lejön, hány százalék van hátra, milyen sebességgel töltődik, leállíthatjuk, folytathatjuk stb.

youtubevideodownload
Csak klikelünk az ikonon, és máris menthetjük a fimleket.

Az eljárás egyébként nem csak a Youtube FLV videóival működik: leszedhetünk Quicktime filmeket a Gametrailers-től kezdve a Yahoo-n keresztül az összes videomegosztó oldalról.

youtubevideodownload
Ha egy oldalon videó van - azt garantáltan le fogjuk tudni tölteni.

Ha nem óhajtunk mindenféle formátumú videókat nézegetni (a webről letöltött filmek lehetnek FLV, MOV, QT, 3GP és még ki tudja milyen formátumúak), akkor egy ingyenes videokonvertálóval – például a MediaConverter nevűvel – átalakíthatjuk letöltött kedvenceinket szabványos AVI vagy WMV formátumra, amivel egy mezei Windows Média Player is elboldogul.
 
 

14 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. augusztus 19., 10:49 szandi

ez jo

2010. július 14., 13:39 katalan

Ez sem tökéletes megoldás, találtam olyan oldalt amivel nem boldogult. Már rengeteg stream letöltő programot kipróbálta, de eddig csak az Orbit Downloader volt ami mindent leszedett gond nélkül. Ingyenes, egyszerű kezelni.

2010. február 8., 19:38 nem kell telepíteni

van telepítés nélküli megoldás is pl. <a href="http://www.videofix.hu">http://www.videofix.hu</a>

2009. november 22., 12:32 Gál Éva

Örülök hogy van ez a program nagyon jó

2009. április 5., 18:43 csányigergő

jo lesz

További 9 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Youtube videók letöltése Firefoxból
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X