Mérje le, mivel megy el az ideje!

2009. február 12., csütörtök, 06:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A TimeEdition segítségével megpróbálhatjuk kicsit jobban beosztani az időnket.

A TimeEdition segítségével megpróbálhatjuk kicsit jobban beosztani az időnket. A módszer egyszerű, felmérhetjük, mikor mit csinálunk, arra mennyi időt szántunk és ténylegesen mennyi ment el vele.
A program elindítása után meg kell adnunk pontosan mivel is foglalkozunk majd, s erre mennyi időt szánunk (a későbbiekben az ismétlődő projekteket és tennivalókat könnyebben kiválaszthatjuk, mivel a program elmenti egy listába a már felvett adatokat). Mivel akár több felhasználót is képes mérni, a család vagy a munkatársak által közösen használt gépeken is kiválóan alkalmazható.

timeedit
Akár folyamatosan is figyelhetjük az idő múlását

A méréseket később visszakövethetjük a programban is, így kibogozhatjuk, hogy mely feladatok azok, amelyekkel kicsit több időt töltünk, mint amennyit rászánunk, vagy amennyire valójában szükség lenne. Minden adatot exportálhatunk különféle formátumokba (iCalendar, Excel, CSV, XML), illetve szöveges fájlokból akár importálhatunk is az adatbázisba. Biztonsági másolatot is készíthetünk az adatbázisról, így ha mondjuk újratelepítjük a gépet, visszatölthetjük a korábbi adatokat.
A program használatakor a View menüpontban állíthatjuk, hogy a mért idők közül melyiket jelenítse meg állandóan (tervezett, aktuális, napi összesített stb.).
Így munka közben is láthatjuk, ha nagyon elhúzódnának a dolgok, ami ugye vagy gyorsabb tempóra ösztökél minket, vagy elkeserít. Ha a kettő közül kell választani, akkor talán az előbbit érdemes, de az is lehet, hogy csak újra kell gondolnunk, hogy valóban a megfelelő mennyiségű időt szántuk-e az adott feladatra (összecsapni ugyebár nem szabad a dolgokat). Természetesen mi még véletlenül sem akarunk senkinek a munkavégzésébe vagy a kikapcsolódásába beleszólni, így mindenki saját belátása szerint hasznosítsa a timeEditiont. A lehetőség mindenesetre adott, s ha csodát nem is tesz, arra talán alkalmas, hogy kicsit jobban átlássuk, mire megy el az időnk, s kielemezve a tapasztalatokat talán sikerül úgy alakítani ténykedésünket, hogy a végén mindenre jusson idő, amire szeretnénk (ne csak a kötelező dolgokra).

timeedit
Pillanatok alatt beállíthatunk mindent

Korábban már írtunk egyébként egy olyan online szolgáltatásról, amelynek a segítségével pontosan – és automatikusan - mérhető például az,hogy egy adott programot mennyi ideig használunk. Esetleg érdemes a kettő kombinálásával is próbálkozni, illetve eldönteni, kinek, melyik verzió jön be jobban.

 

3 HOZZÁSZÓLÁS
2009. február 12., 21:48 PGNet

Hasonló, de szerintem jobb program ez:
http://www.manictime.com/
Egyszerűen a három közül a legfelső "idősávon" (Tags) csak húzok egy idő-intervallumot az egérrel, és megadom, hogy akkor melyik projekttel, és a projekten belül éppen mivel foglalkoztam akkor.
Érdemes 1x kipróbálni, nekem tökéletesen bevált.

2009. február 12., 08:24 Topáz

A project szerkesztésekor tudod kiválasztani, hogy mennyi ideig tarthat. A cikkben szereplő képen is látható Caculated Project time részben.

2009. február 12., 07:39 Zoltán

Kipróbáltam én is, és bárhogyan ügyeskedtem, a számláló az időmérés kezdetekor rögtön 00:30:00-ra ugrott, és onnan nem is moccant. A rögzített rekordok között megtaláltam a próba mérések pontos kezdő és záró időpontját, de a "Duration" oszlopban mindenütt 00:30:00 szerepelt.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Mérje le, mivel megy el az ideje!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Így alkothat fogalmat arról, mekkora is lesz az iPhone 6

Így alkothat fogalmat arról, mekkora is lesz az iPhone 6

Egy összehasonlításnak köszönhetően sokkal inkább elképzelhető, mekkora is lesz az iPhone 6, mintha csak a száraz specifikációkat vagy egyedi...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X