Pendrive titkosítása Windows 7 alatt

2009. február 27., péntek, 06:00 • Utolsó frissítés: 2009. március 18., szerda, 14:20
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Nagy újdonság, hogy a BitLocker a Windows 7-ben már a cserélhető lemezek...

Nagy újdonság, hogy a BitLocker a Windows 7-ben már a cserélhető lemezek titkosítását is támogatja! A BitLocker használata egy kihúzható USB-kulcson jó módszer lehet az adataink védelmére, ha esetleg elveszítenénk vagy ellopnák tőlünk a pendrive-ot.
Az adatvédelem mellett lehetőségünk lesz arra is, hogy az adatainkhoz egy „csak olvasható” felületen keresztül Windows XP és Vista rendszeren is hozzáférjünk. Így mindig kéznél lesznek a fontos a fájlok, nem csak a Windows 7 számítógépünkön. Első lépésként csatlakoztassuk az USB pendrive-ot, majd nyissuk meg a Sajátgépet, hogy minden meghajtót lássunk. Utána jobb kattintás a meghajtóra, és válasszuk ki a Turn on BitLocker opciót.

bitlocker
A Turn on BitLocker opciót kell választanunk

Ezután döntsük el, hogyan akarjuk védeni a meghajtót. Beállíthatunk jelszót vagy használhatunk smart kártyát, ha a készülék rendelkezik ehhez szükséges kártyaolvasóval. A folytatáshoz kattintsunk a Next-re. Jó ötlet lehet másolatot készíteni a helyreállító kulcsról (recovery key), mert így abban az esetben is vissza tudjuk szerezni az adatokat, ha elfelejtettük a jelszavunkat. Kattintsunk a Next, majd a Start Encrypting gombra.

bitlocker
Megkezdődött a BitLocker titkosítás

A titkosítás, az USB drive méretétől függően, eltarthat egy ideig. Egy 2 Gbájtos pendrive esetében például 14 percre volt szükség. Amikor a titkosítás véget ér, a meghajtó már védett.

BitLockerrel védett USB pendrive használata másik számítógépen
Amikor a védett USB kulcsot egy másik számítógépbe helyezzük, az megjelenik a Sajátgépben, de egy kulcsos ikont fogunk látni mellette, ami jelzi a BitLocker titkosítást.
Amikor rákattintunk a meghajtóra, kérni fogja a jelszót. Ahogy „igazoltuk magunkat”, elkezdhetjük használni a ’csak olvasható’ felületet, ahonnan lehúzhatjuk a védett USB meghajtó adatait.

1 HOZZÁSZÓLÁS
2011. szeptember 11., 11:34 !!

Sziasztok!Régebben n megcsináltam ezt ,egy pendriven ,de sajnos azota használhatatlan!Nekem amikor csatlakoztatom a géphez a pendrivot retenetessen belassul a gép és igazából a pendrive meghajtóra az irja h nem elérhető ,és semmi jelszót nem kér,pedig a helyreállitó kulcs is megvan!Valakinek valami ötlete van a problémára?

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Pendrive titkosítása Windows 7 alatt
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X