Szerezze vissza véletlenül törölt képeit és dokumentumait

2009. március 02., hétfő, 06:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A törölt fájlok még akkor is megmaradnak a merevlemezen, memóriakártyán...

A törölt fájlok még akkor is megmaradnak a merevlemezen, memóriakártyán, ha a kukából is töröltük őket. Láthatatlanul megbújnak a „háttérben”, és csak akkor törlődnek véglegesen, ha már tökéletesen felülíródtak a lemezhasználat közben más fájlokkal.
Korábban mutattunk már egy olyan alkalmazást, amelynek a segítségével visszahozhatjuk törölt állományainkat a „halálból”.  A Pandora ebből a szempontból megbízható és szinte bármit visszaállíthatunk vele (kár, hogy a telepítés nélkül használható változata fizetős, igaz, a telepíthető ingyenes).

diskdigger
Kiválaszthatjuk, milyen fájlokat kutasson fel

A Diskdigger kicsit más megközelítést használ. Kifejezetten a multimédia fájlok és dokumentumok visszaállítására szakosodott, vagyis helyreállíthatunk vele törölt képeket, dokumentumokat, hangfájlokat és videókat. Ha tehát programokat, adatfájlokat töröltünk, azoknak a visszanyerésére nem érdemes bevetni.
Aki azonban hajlamos véletlenül likvidálni a fényképezőgép vagy videokamera memóriakártyájának tartalmát, esetleg gyakran tünteti el úgy a képeit, zenéit a számítógépről, hogy később megbánja, annak érdemes kísérleteznie a még fejlesztés alatt lévő programmal.

diskdigger
A megtalált fájlokról nézőképet kapunk

Kereséskor megadhatjuk, hogy pontosan milyen fájltípusokat keresünk (minden kategórián belül szűkíthetünk, s már a keresés alatt belenézhetünk a program által felfedezett állományokba, s így a tartalmuk alapján dönthetjük el, hogy visszaállítjuk-e őket.
A program lassan, de biztosan térképezi fel a rendszerből törölt, de még visszaállítható állapotban lévő fájlokat. A lassú feltérképezési folyamatot viszont remekül ellensúlyozza az, hogy közben is nézegethetjük a már megtalált fájlokat, így lehet, hogy a keresett kép megtalálásához nem is kell végigvárnunk a teljes műveletet.
A Diskdigger előnye, hogy nem kell telepíteni, akár egy pendrive-ról is fut. Ez nem utolsó szempont, mivel ha lemezműveleteket végzünk azon a meghajtón, amelyről éppen visszaállítanánk a törölt anyagainkat, azzal lehet, hogy éppen a számunkra fontos törölt anyagot sikerül felülírnunk, s így visszaállíthatatlanná tennünk.

diskdigger
Egy kis plusz információ

A program használata nem igényel különösebb szakértelmet - csak odafigyelést -, a megtalált fájlokat egy gombnyomással menthetjük (ha többet is vissza akarunk állítani, akkor lehetőleg ne a forrás adathordozóra mentsünk, a fent már vázolt probléma miatt).

Persze arra is akadnak programok, ha a fájlokat visszaállíthatatlanul szeretnénk törölni. Korábbi cikkünkben bemutattunk egy könnyen használható fájlmegsemmisítőt, amely többszörösen felülírja az általa törölt fájlokat, így azokat már semmivel nem lehet visszaszerezni.

8 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. július 11., 17:19 Eva

sziasztok!
nekem mac gépem van és találtam rá programokat amikkel vissza lehet szerezni a képeket csak mivel mind demo verzió ezért lementeni nem lehet őket.. tudtok nekem segíteni hogy hol foglalkoznak ilyen képek visszaállításával?

2009. március 3., 06:35 Gorgo

amatorlany:
Próbáld ki ezt: http://techline.hu/tudastar/20081021_rendszer_helyrehozas.aspx
Viszonylag egyszerűen összehozható vele egy boot lemez (no, nem a saját gépeden, hanem valakién, akinek működik). Utána lemented, ami fontos, azután pedig lehet próbálkozni a rendszer helyrepofozásával. Ebben a csomagban minden benne van, ami ehhez szükséges.

2009. március 2., 20:58 amatorlany

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a tippeket, bár túl sokat nem értettem az egészből, de legalább annyit tudok, hogy nem reménytelen a dolog, csak találnom kell egy hozzáértő embert.:-) Éva, te meg hogy találtál rám?:-D Pusza!!!

2009. március 2., 19:42 amatorlany222.

amatorlany!!! hogy ez nem jutott az eszünkbe eddig, amit nojee írt!!!!! A legegyszerűbb, ha kiszedjük a vinyódat, átrakjuk az én gépembe, és kész...... hiába, csak nők vagyunk...:-)) pusza. Nővéred!!

2009. március 2., 19:12 nojee

amatorlany: mateosz megoldasa jo de ha azzal sem megy akkor mondok ket masik lehetoseget hogy mentheted meg a kepeket.

beraksz (vagy berakatsz) egy masik merevlemezt a gepbe Masterkent es a regit Slave-kent, felteszed az uj merevlemezre a windows es arrol bootolsz, abbol latni fogod a masik regi merevlemezt s ahonnan ezutan atmasolhaod a kepeket.

ugyis lehet hogy kiveszed a rossz vinyot, berakod egy rackbe amit usb-val csatlakoztatsz egy masik gephez es ugy masolod at onnan a kepeket

További 3 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Szerezze vissza véletlenül törölt képeit és dokumentumait
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X