szerző:
techline.hu

Ha esetleg unjuk, vagy nem szeretjük, netán gagyinak találjuk a kártyatrükköket...

Ha esetleg unjuk, vagy nem szeretjük, netán gagyinak találjuk a kártyatrükköket, akkor csak annyi történt, hogy még nem láttunk igazán jó trükköt. De ami késik, nem múlik: előbb-utóbb látni fogunk olyat, amitől leesik az állunk, és akkor megszeretjük ezt a műfajt – a műfaj ugyanis remek, nem kell hozzá más, csak egy pakli kártya, minden korosztály szívesen nézi, bárhol művelhető - csak éppen nehéz jól művelni. Ha esetleg még nem láttunk jó (igazán jó) kártyatrükköt, csak kukkantsuk meg ezt a rövid videót:

A kérdés csak az, hogyan csinálta? Nos, a legtöbb kártyatrükk a kártyák alapos ismeretén alapul (és persze magán a „csaláson”). A trükköket, illetve a hozzájuk kapcsolódó „pakli ismeretet” és kártyamechanikát azonban tanulni és gyakorolni kell: szerencsére már erre is van szoftver! Persze előbb nem árt megtanulnunk néhány egyszerű trükköt (a bűvész szoftver ugyanis feltételezi, hogy az alapokat már ismerjük). Az alapfogásokat és trükköket könnyen elsajátíthatjuk ezen az oldalon, és máris jöhet a gyakorlás – ehhez kell majd ez a remek kis program.

A StackView http://www.stackview.com/index.html nem más, mint egy „szimuláció” – különböző keveréseket, véletlennek látszó ám mégsem véletlen folyamatokat modellezhetünk vele, illetve a trükkök alapjait képező „hová is került a kártya” folyamatot vizsgálhatjuk és gyakorolhatjuk (nem véletlen, hogy a profi pókerjátékosok is használják a kártyák folyamatos vizsgálatára, és statisztikák készítésére, igaz, a szoftver eredeti célja nem ez volt).

A szoftver mérete csak kilenc Mbájt és ingyenesen letölthető. Sajnos a kezelése nem lesz egyszerű, hiszen kismillió beállítás és szimulációt találhatunk benne. Érdemes tehát elolvasni a tekintélyes méretű online kézikönyvet (PDF), mielőtt nekikezdünk a gyakorlásnak.

Minden bűvészpalántának kellemes gyakorlást és elemzést!