szerző:
techline.hu

A Magix cég a kereskedelmi szoftverek mellett néhány ingyenes alkalmazást is...

A Magix cég a kereskedelmi szoftverek mellett néhány ingyenes alkalmazást is kínál. Nemrégiben mutattunk be egy nagyszerű programot, a FunPix Makert, amelynek a segítségével másodpercek alatt kreálhatunk vicces képeket a családi fotókból.
Ezúttal is maradunk a családi fotóknál, de most nem mókázunk, hanem kifejezetten azon igyekszünk, hogy minél egyszerűbben helyrepofozzuk az esetlegesen elrontott, vagy utómunkát kívánó fotókat.

Mindent tud, amire szükségünk lehet a családi fotók retusálásához

Erre Windowson amúgy kiváló választás a Google-féle, ingyenes Picasa, de érdemes egy pillantást vetni a Magix Photo Designer 6 szoftverére is, amelyet teljes verzióban tölthetünk le a cég oldaláról egy gyors és díjmentes regisztráció ellenében.
A program elsődleges érdekessége a 1 click funkció, amelynek a segítségével egyetlen kattintással, automatikusan végezhetünk el műveleteket. Eltüntethetjük a piros szemeket, optimalizálhatjuk a fényeket, színeket, élességet, mindezt pillanatok alatt. Ugyanígy használhatunk szűrőket, szerkesztési eszközöket is, leegyszerűsített formában.

Több képet is átalakíthatunk egy lépésben

Természetesen minden eszköznek és funkciónak megtaláljuk a „rendes” változatát is, amelyeket már teljesen szabadon alakíthatunk, hogy a számunkra legjobb végeredményt kapjuk.
Ebben a kategóriában viszonylag ritka, hogy a program rétegeket is kezel, így a kép egyes részeit külön rétegekre helyezhetjük, s akár egyenként effektezhetjük őket, de montázsok készítéséhez is jól használható, hiszen több képről is összeválogathatunk különböző részeket.
Van klónecset is, így a hibás vagy feleslegesnek vélt részeket eltüntethetjük a fotóról, a rengeteg szűrővel (amelyekről nézőképet is kapunk, így nem a nevek alapján kell kikövetkeztetnünk a hatásukat) pedig még látványosabb összeállításokat készíthetünk. Akár Photoshop szűrőket is használhatunk, ha rendelkezünk ilyenekkel.

Beszédes eszközök

Rendkívül hasznos funkció a Batch processing, amelynek köszönhetően akár több képen is elvégezhetjük ugyanazokat a módosításokat, egyetlen lépésben. Itt a képformátumok konvertálására is lehetőségünk nyílik.
Panorámaképek készítése sem jelent gondot a programnak, ha megvannak a különböző szögekből elkészített fotók, könnyen összeállíthatjuk belőlük panorámaképünket.
Mindent egybevetve a Magix Photo Designer 6 nagy szabadságot nyújt a fotóretusálásban, mégis egyszerűen használható. Kezdőktől a haladókig mindenki számára hasznos lehet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!