Fantasztikus fotóretusálás egyszerűen, ingyenes teljes verzióval

2009. március 10., kedd, 05:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A Magix cég a kereskedelmi szoftverek mellett néhány ingyenes alkalmazást is...

A Magix cég a kereskedelmi szoftverek mellett néhány ingyenes alkalmazást is kínál. Nemrégiben mutattunk be egy nagyszerű programot, a FunPix Makert, amelynek a segítségével másodpercek alatt kreálhatunk vicces képeket a családi fotókból.
Ezúttal is maradunk a családi fotóknál, de most nem mókázunk, hanem kifejezetten azon igyekszünk, hogy minél egyszerűbben helyrepofozzuk az esetlegesen elrontott, vagy utómunkát kívánó fotókat.

magixextreme
Mindent tud, amire szükségünk lehet a családi fotók retusálásához

Erre Windowson amúgy kiváló választás a Google-féle, ingyenes Picasa, de érdemes egy pillantást vetni a Magix Photo Designer 6 szoftverére is, amelyet teljes verzióban tölthetünk le a cég oldaláról egy gyors és díjmentes regisztráció ellenében.
A program elsődleges érdekessége a 1 click funkció, amelynek a segítségével egyetlen kattintással, automatikusan végezhetünk el műveleteket. Eltüntethetjük a piros szemeket, optimalizálhatjuk a fényeket, színeket, élességet, mindezt pillanatok alatt. Ugyanígy használhatunk szűrőket, szerkesztési eszközöket is, leegyszerűsített formában.

magixextreme
Több képet is átalakíthatunk egy lépésben

Természetesen minden eszköznek és funkciónak megtaláljuk a „rendes” változatát is, amelyeket már teljesen szabadon alakíthatunk, hogy a számunkra legjobb végeredményt kapjuk.
Ebben a kategóriában viszonylag ritka, hogy a program rétegeket is kezel, így a kép egyes részeit külön rétegekre helyezhetjük, s akár egyenként effektezhetjük őket, de montázsok készítéséhez is jól használható, hiszen több képről is összeválogathatunk különböző részeket.
Van klónecset is, így a hibás vagy feleslegesnek vélt részeket eltüntethetjük a fotóról, a rengeteg szűrővel (amelyekről nézőképet is kapunk, így nem a nevek alapján kell kikövetkeztetnünk a hatásukat) pedig még látványosabb összeállításokat készíthetünk. Akár Photoshop szűrőket is használhatunk, ha rendelkezünk ilyenekkel.

magixextreme
Beszédes eszközök

Rendkívül hasznos funkció a Batch processing, amelynek köszönhetően akár több képen is elvégezhetjük ugyanazokat a módosításokat, egyetlen lépésben. Itt a képformátumok konvertálására is lehetőségünk nyílik.
Panorámaképek készítése sem jelent gondot a programnak, ha megvannak a különböző szögekből elkészített fotók, könnyen összeállíthatjuk belőlük panorámaképünket.
Mindent egybevetve a Magix Photo Designer 6 nagy szabadságot nyújt a fotóretusálásban, mégis egyszerűen használható. Kezdőktől a haladókig mindenki számára hasznos lehet.

2 HOZZÁSZÓLÁS
2010. február 23., 17:48 Réti Viktor

nagyon jóó

2009. április 8., 19:19 szabó márk

nekem kell mert nagyon jó a halottak alapján :D )

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Fantasztikus fotóretusálás egyszerűen, ingyenes teljes verzióval
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X