szerző:
techline.hu

Korábban mutattunk már két módszert is a fotókollázsok...

Korábban mutattunk már két módszert is a fotókollázsok készítésére. Az egyik egy ingyenes, több platformon is használható és rendkívül ügyes kis program volt, a másik pedig mi más, mint a Photoshop, amely természetesen erre is remekül használható.
Ezúttal azonban még csak telepítenünk sem kell külön programot a munka elvégzéséhez, mégis pillanatok alatt és ingyen készíthetjük el saját háttérképünket kedvenc fotóinkból. Ráadásul rendszertől függetlenül!

Számos sablon áll rendelkezésre

A Photovisi oldalon mindez néhány kattintás. Először klikkeljünk a Click here to Start! gombon, majd válasszuk ki a számunkra legszimpatikusabb elrendezést a sablonokból. 

Kiválaszthatjuk, honnan töltenénk fel a fotókat

Minden sablon alatt látható, hogy pontosan hány fotóra lesz szükségünk az elkészítéséhez. A kívánt sablonra kattintás után választhatunk, hogy a Flickr-ről töltünk fel képeket (akár saját, akár mások gyűjteményéből), vagy inkább a gépen tárolt képfájlok közül válogatunk. 

A feltöltött képeket rendszerezhetjük, törölhetjük, vághatjuk

Utóbbi esetben a Click here to upload photos! gombra kell kattintanunk, majd a megjelenő párbeszédablakban meg kell adnunk a feltöltendő képeket (több kép kijelöléséhez PC-n a Ctrl, Macen a Command billentyűt kell lenyomva tartani, amíg kattintgatunk az egérrel). Ezután a rendszer feltölti a kiválasztott képeket és elkészíti az előnézeti képet. Ha kevesebb képet töltöttünk fel a szükségesnél, később még válogathatunk hozzájuk plusz fotókat, illetve van lehetőség a képek cseréjére, vágására, rendezésére is, sőt vegyíthetjük is a gépről feltöltött képeket a Flickr-ről választottakkal.

A végeredmény az egyik sablon alapján

A feltöltés után rögtön előnézeti képet is kapunk, ha ez tetszik, egy kattintás a Preview OK feliratú gombon, és egy lappal később már tölthetjük is le vadonatúj háttérképünket 800x600, 1024x768 vagy 1280x800 pixel felbontásban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!