szerző:
techline.hu

A helyreállító-lemez előnye, hogy nem kell a teljes Windows telepítőlemeznek a...

A helyreállító-lemez előnye, hogy nem kell a teljes Windows telepítőlemeznek a birtokunkban lennie egy esetleges rendszerjavításhoz vagy biztonsági mentések visszaállításához. A lemez helyreállító opciókat biztosít, amelyek között több eszköz is segít minket, hogy helyreállíthassuk Windows rendszerünket egy esetleges súlyos hiba után.  Az elérhető segédeszközök a következők: Startup Repair (indítás javítása), System Restore (rendszervisszaállítás), System Image Recovery (rendszerkép-visszaállító), Windows Memory Diagnostic (memóriamodul ellenőrző), Command Prompt (parancssor).

Helyreállító opciók a Windows 7 Repair Discben

A lista nagyon hasonlít a Windows Vista helyreállító funkcióihoz, annyi különbséggel, hogy a „Complete PC visszaállítást” rendszerkép-visszaállításra módosították.
Egy helyreállító-lemez készítése olyan egyszerű, mint kiírni egy DVD-t Windows 7-ben vagy Vistában. A következő sorok elolvasása után már indíthatjuk is a varázslót.
Gépeljük be a „system repair disc” kifejezést a Start menü keresőjébe, és nyomjunk Entert. Alternatívaként létrehozhatjuk a helyreállító-lemezt a Vezérlőpult Backup and Restore Centerben is.
Ha jelszót kér az UAC, írjuk be a rendszergazdai jelszót és nyomjunk egy Entert.
A varázsló ablakában válasszuk ki az optikai meghajtót (ha egynél több van), helyezzünk be egy üres DVD-t és a folytatáshoz kattintsunk a Create diskre.

Várjunk pár percet, hogy befejeződjön az írási folyamat.

Készül a helyreállító lemez

Érdemes a lemezt a számítógép mellett tárolni, notebook esetén például annak táskájában, hogy mindig kéznél legyen, amikor szükség van rá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!