xBb - Hordozható, titkosított böngésző, ingyen!

2009. április 28., kedd, 05:14
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Hogy mi mennyire hordozható, annak megítélése persze szubjektív, tény...

Hogy mi mennyire hordozható, annak megítélése persze szubjektív, tény azonban, hogy a Xero „xB Browser” névre hallgató böngészőjének telepítője alig több mint 25 Mbájt. Így tehát valóban kényelmesen hordozható egy USB kulcson, vagy akár e-mailben is. 

Ha ingyenesen akarjuk használni (és naná, hogy igen!), akkor telepítéskor a második (Tor) opciót kell választanunk. Ebben az esetben az anonimitást a TOR publikus hálózatán keresztül biztosítja a szoftver, ami nem a leggyorsabb megoldás (sajnos néha elég lassú), viszont ingyenes és biztonságos. Az első opció a XeroBank anonim proxy szerverein keresztül működik, és valóban nagyon gyors, viszont nem ingyenes, szóval maradjunk csak a második verziónál.

xbbrowser

Mielőtt megijednénk, hogy egy ki tudja milyen cég által fejlesztett „ki tudja milyen” böngészőt kell használnunk csak azért, mert biztonságos, szögezzük le gyorsan: a Xero (nagyon okosan) nem fejlesztett egy külön böngészőt, az xB Browser teljes egészében a nyílt forráskódú Mozilla (Firefox, ha így ismerősebb) alapjaira épül, alatta pedig a szintén ingyenes Gecko böngésző-motor ketyeg.

xbbrowser

A szoftver tehát nem más, mint egy kicsit átalakított Firefox – ebből adódik, hogy ugyanúgy jeleníti meg az oldalakat, mint a „sima” Firefox, kompatibilitási gondjaink tehát nem lesznek. A kezeléssel sem lesz gond, hiszen minden a már jól megszokott és ismerős helyen található, sőt a tools menü „quick local switcher” opciójában egy pillanat alatt magyar nyelvűre állíthatjuk át a szoftvert. 

xbbrowser

Ha tehát névtelenségre vágyunk, nincs is más dolgunk, mint elindítani az xB Browser-t, majd ugyanúgy böngészni mint eddig. Hogy mennyire anonim a dolog, azt leellenőrizhetjük például ezen a címen (a lap alján lesznek személyes adataink). 

A névtelenség tehát biztosított, és a szoftver is ingyenes – van azonban egy elég nagy probléma, ami bizony próbára fogja tenni a türelmünket: nevezetesen, hogy a TOR hálózat szerverei sajnos annyira terheltek (rengetegen használják, főleg mivel ingyenes), hogy néha egy-egy weboldal „megérkezése” annyi ideig tart, mintha csak visszautaztunk volna az időben, és a jó öreg modemes kapcsolatunkat használnánk. 

Biztonságosnak tehát elég biztonságos az xB Browser, és valóban ingyenes is, sajnos azonban az ingyenes mód nagyon lassú, nagyjából azt a sebességet produkálja, mint amikor egy anonim-proxy-t állítunk be magunknak, hagyományos böngészőn keresztül.  Egy próbát azonban megér, hiszen valóban könnyen kezelhető, és apró méretű, „biztonsági” böngésző, ráadásul egyetlen kattintással ki/be kapcsolhatjuk az oldalon a képeket, ami még akkor is segít, ha a TOR esetleg éppen lassú lenne. Letöltés.

2 HOZZÁSZÓLÁS
2010. december 25., 18:39 zoliace

A https://xerobank.com/ oldaláról letölthető XeroBank_Installer.exe fájl a VIRUSTOTAL.HU szerint teli van vírussal.
http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=beb44cd5b16ec7bce4d3bc20163c5249a772ea97a7a87bffeff62faee1bb6038-1293068079

2010. április 30., 12:47 PINA

HRLO

Véleménye van? Ossza meg velünk!


xBb - Hordozható, titkosított böngésző, ingyen!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X