szerző:
techline.hu

Nem is olyan régen írtunk egy weboldalról, amelynek a segítségével...

Nem is olyan régen írtunk egy weboldalról, amelynek a segítségével kényelmesen alakíthatjuk át PDF állományainkat Word dokumentumokká. Ez egy rendkívül kényelmesen használható módszer, amely nem igényel telepítést, és az is teljesen mindegy, milyen rendszer fut a számítógépünkön.

Tényleg néhány mozdulat csupán...

Nos, a fenti oldal készítői azokra is gondoltak, akik nem Word dokumentumként, hanem inkább Excel táblázatként szeretnének viszontlátni a PDF fájlokat.
A PDF to Excel oldal segítségével mindez gyerekjáték. Az eljárás gyakorlatilag azonos azzal, amit anno a Word dokumentumok esetében ismertettünk: csak feltöltjük az átalakítani kívánt fájlt, megadjuk az e-mail címünket, ahová visszaküldhetik az elkészült Excel táblázatot, és már konvertálhatunk is.

A konvertált fájl levélben érkezik vissza

Az eredmény a rendszer terheltségétől függően azonnal vagy akár percekkel (nagyon ritkán egy 10-15 perccel) később landol a bejövő üzeneteink között.
Az átalakított Excel táblázatot ezután már kedvünkre szerkeszthetjük kedvenc táblázatkezelőnkben (Excel, Calc stb.). Sajnos az eredeti táblázat képleteit nem kapjuk vissza, hiszen azokat a PDF dokumentumok már eleve nem tartalmazzák, hiába készült esetleg a forrásanyag is Excelben.
Ha viszont egy PDF-ben kapott, óriás táblázatot szeretnénk átszerkeszteni az Excelben, arra kiválóan használható ez a megoldás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

A leggyorsabb PDF-olvasók

Igaz, hogy az új Adobe Reader már gyorsabban indul, de ennek ára van, ugyanis a...