szerző:
MTI

Tízből hat vállalat nemet mond a Microsoft októberben megjelenő új operációsrendszerére - derül ki a ScriptLogic online felméréséből.

A kérdőívre válaszoló ezer vállalat többsége a szoftverekre fordított kiadásaik csökkentésével és az új operációsrendszerhez szükséges eszközök hiányával indokolta a Microsoft legfrissebb rendszerének mellőzését, jóllehet a kudarcra ítélt Vistához képest a Windows 7 a bétaverzió alapján is kedvező visszajelzéseket kapott.

A Windows-alapú hálózati megoldásokkal foglalkozó ScriptLogic szoftvergyártó az Egyesült Államokban mintegy húszezer számítástechnikai rendszeradminisztrátornak küldte el a jelenlegi piaci helyzetet felmérő kérdőívét.

A vállalatok többsége a Vistát instabilitása miatt utasította vissza. Az XP-hez ragaszkodók között olyan nagy cégek is vannak, mint az Intel, amely egyébként a Microsoft stratégiai partnere is egyben.

A kérdőívekre válaszolók közel 60 százaléka egyáltalán nem tervezi, hogy áttér a Windows 7-re; 37 százalékuk 2010 végéig szándékozik váltani az új rendszerre, miközben 5,4 százalék még az idén lecseréli a mostani rendszerét.

A válaszolók 42 százaléka idő és forráshiánnyal magyarázta a Windows 7 mellőzését. A felmérésből kiderült, hogy a vállalatok 35 százaléka költségtakarékosság címén hagyja ki a frissítéseket vagy halasztja el új szoftverek beszerzését.

A költségeken túlmenően a cégek 39 százaléka a korábbi rendszerekkel való esetleges kompatibilitási gondok miatt aggódik. Sean Angus kórházi rendszergazda például az első szervizcsomag kiadásáig várna az új rendszerre való átállással. A szakember szerint ugyanis az intézményben használt 1500 számítógépre addig nem szabad új szoftvert telepíteni, míg le nem tesztelik a mindennapi munkához elengedhetetlen alkalmazások kompatibilitását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Tech

Windows XP-ről is lehet frissíteni majd Windows 7-re

Mégsem kell teljes értékű Windows 7-et vásárolni majd a Windows XP tulajdonosainak - annak ellenére, hogy korábban erről a témáról cikkezett a New York Times és több külföldi magazin is. Az új operációs rendszer megjelenésekor elég lesz majd a szoftverfrissítő verziót megvenni.