TOP: A legjobb Windows 7 gyorsítók

2009. augusztus 04., kedd, 05:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Azt előre bocsátjuk, hogy eddig több gépre is feltornásztuk a Windows 7 RC...

Azt előre bocsátjuk, hogy eddig több gépre is feltornásztuk a Windows 7 RC változatát, és még egy AMD processzoros, 512 Mbájtos munkaállomáson, gyengécske, alaplapi videokártyával is használható volt (bár értelemszerűen nem rohant), egy mezei P4-es, 1 Gbájtos konfiguráción pedig kifejezetten kényelmes volt vele a munka. Ezek után az nem túl meglepő, hogy a modernebb gépeken, még több RAM társaságában a Windows 7 tulajdonképpen nem nagyon szorul tuningolásra (ej, ha ezt anno a Vistáról is elmondhattuk volna!).
Mégis, minden rendszeren lehet még csűrni-csavarni az alapértelmezett beállításokat, és így gyorsabbá vagy éppen megbízhatóbbá tenni az OS-t (hozzá nem értés esetén pedig tökéletesen használhatatlan romhalmazt fabrikálni belőle).
Szóval tweak alkalmazások voltak, vannak és lesznek. Mi pedig most megmutatjuk ezek közül a jelenleg legjobban használhatókat, a Windows 7-hez.

StarDock Tweak7
Az egyik legjobban áttekinthető és így kezdők számára is viszonylag biztonságosan használható program a StarDock-féle Tweak7, amely egyelőre béta állapotban van (innen letölthető).

windows7turbo

Ez a program sajnos nem lesz ingyenes (a béta változat is csak 30 napig használható, ráadásul a próbaverzióban néhány opció nem elérhető), viszont a pénzünkért cserébe különösebb előtanulmányok nélkül is biztonságosan módosíthatjuk vele a Windows 7 fontos beállításait, így optimalizálva a rendszer teljesítményét.
A program automatikusan is javasol módosításokat, így ha magunktól nem tudjuk, miként fussunk neki a dolognak, máris van némi fogódzónk.

xDn Tweaker
Az xDn Tweaker megszólalásig hasonlít a Microsoft TweakUI segédprogramjára. Eddig is sokan használták az XP és a Vista tuningolására, testre szabására, ám immár a Windows 7 felhasználók is hasznát veszik, mivel az új OS-hez is bekerült néhány extra beállítási lehetőség a programba.

windows7turbo

Nincs túlbonyolítva, igaz, nem is kínál hatalmas mennyiségű beállítási lehetőséget, csak az alapvetőke. Cserébe viszont ingyenes!

TweakNow PowerPack 2009
A TweakNow PowerPack 2009-ről nem is olyan régen írtunk egy nagyobb bemutató anyagot.

windows7turbo

Ez a program segít a rendszer kitakarításában, a beállítások (köztük számos jól elrejtett opció) módosításában és tartalmaz még néhány extra segédeszközt is, például a RAM-optimalizálót vagy a nyomeltakarítót. A TweakNow nemcsak XP-n és Vistán, hanem a Windows 7-esen is tökéletesen használható.

Ultimate Windows Tweaker
Az Ultimate Windows Tweaker új verziója szintén támogatja a Windows 7-est. A program nem igényel telepítést, azonnal futtatható, ráadásul az alig fél megabájtos kis alkalmazás közel 150 beállítási lehetőséget tartalmaz. A program automatikusan felismeri, milyen rendszeren használjuk, és ennek megfelelően ajánlja fel az opciókat.

windows7turbo

Az Ultimate Windows Tweaker ingyenes, gyors, kicsi és jól használható, mindazonáltal a használata megfelelő körültekintést igényel, már csak a módosítható rendszerjellemzők nagy száma miatt is. Az összes közül talán ez a legjobban használható, viszont nem két perc, amíg átrágjuk magunkat minden opcióján.


2 HOZZÁSZÓLÁS
2009. október 28., 10:22 MArio

Én annyival egészíteném ki, hogy a Ultimate Windows Tweaker itt belinkelt verziója Xp-vel nem kompatibilis csak a régebbi 1.1verszió. De mondjuk most már win7 forever:D

2009. augusztus 6., 13:51 Moonline

Sajnálattal látom, hogy a legjobb Win7 tweakelő progi kimaradt a listából, ami a Yamicsoft Windows 7 manager!

Véleménye van? Ossza meg velünk!


TOP: A legjobb Windows 7 gyorsítók
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X