szerző:
techline.hu

Ma már a legtöbb népszerű alkalmazás könnyedén tud PDF-et...

Ma már a legtöbb népszerű alkalmazás könnyedén tud PDF-et készíteni a bennük elkészült dokumentumokból, azonban a PDF fájlok nem szerkeszthetők akármilyen alkalmazással. Ahhoz, hogy egy PDF fájlt kedvenc szövegszerkesztőnkben módosíthassunk, vagy át kell konvertálnunk a számtalan ingyenes megoldás valamelyikével mondjuk .doc formátumba, vagy letölteni valamilyen ingyenes PDF-szerkesztőt, vagy több funkcióhoz esetleg beruházni az Adobe Acrobatba, illetve valamelyik konkurensébe.

A PDF is megjelenik a Megnyitás ablak listájában

Ha viszont irodai csomagként az ingyenes OpenOffice.org-ot használjuk, akkor van egy ennél is egyszerűbb módszer.
Csak töltsük le a Sun PDF Import Extensiont az OpenOffice plug-ineket csokorba gyűjtő weboldaláról, telepítsük azt egy dupla kattintással, és lám, a Megnyitás ablakban a szövegszerkesztő formátumainál máris megjelenik a PDF dokumentum.

Nem tökéletes, de szükség esetén megteszi

Az így megnyitott PDF fájlokban tudjuk változtatni a szöveget, a fontokat, képeket, színeket. Javíthatunk bennük, majd - mivel erre az OpenOffice.org alapból képes - újból elmenthetjük a javított anyagot PDF formátumban.
A plug-in nem mindenható, vannak korlátai, de az alapvető javítások elvégzésére így is kiválóan használható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

A leggyorsabb PDF-olvasók

Igaz, hogy az új Adobe Reader már gyorsabban indul, de ennek ára van, ugyanis a...