PDF fájlok megnyitása és szerkesztése OpenOffice.org-ban

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Ingyenes; Sun; Adobe; OpenOffice; legnépszerűbb; fájlok; PDF; doc; pdf dokumentum; fájlok megnyitása;

Ma már a legtöbb népszerű alkalmazás könnyedén tud PDF-et...

Ma már a legtöbb népszerű alkalmazás könnyedén tud PDF-et készíteni a bennük elkészült dokumentumokból, azonban a PDF fájlok nem szerkeszthetők akármilyen alkalmazással. Ahhoz, hogy egy PDF fájlt kedvenc szövegszerkesztőnkben módosíthassunk, vagy át kell konvertálnunk a számtalan ingyenes megoldás valamelyikével mondjuk .doc formátumba, vagy letölteni valamilyen ingyenes PDF-szerkesztőt, vagy több funkcióhoz esetleg beruházni az Adobe Acrobatba, illetve valamelyik konkurensébe.

pdfopenoffice

A PDF is megjelenik a Megnyitás ablak listájában

Fotó:

Ha viszont irodai csomagként az ingyenes OpenOffice.org-ot használjuk, akkor van egy ennél is egyszerűbb módszer.
Csak töltsük le a Sun PDF Import Extensiont az OpenOffice plug-ineket csokorba gyűjtő weboldaláról, telepítsük azt egy dupla kattintással, és lám, a Megnyitás ablakban a szövegszerkesztő formátumainál máris megjelenik a PDF dokumentum.

pdfopenoffice

Fotó:

pdfopenoffice

Nem tökéletes, de szükség esetén megteszi

Fotó:

Az így megnyitott PDF fájlokban tudjuk változtatni a szöveget, a fontokat, képeket, színeket. Javíthatunk bennük, majd - mivel erre az OpenOffice.org alapból képes - újból elmenthetjük a javított anyagot PDF formátumban.
A plug-in nem mindenható, vannak korlátai, de az alapvető javítások elvégzésére így is kiválóan használható.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X