PDF fájlok darabolása és összefűzése, ingyenes szoftverekkel

2009. augusztus 18., kedd, 06:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Korábban mutattunk már egy ügyes kis plug-int, amelynek a segítségével az...

Korábban mutattunk már egy ügyes kis plug-int, amelynek a segítségével az OpenOffice-ban szerkeszthetünk át PDF fájlokat, illetve egy olyan weboldal, amely telepítés nélkül, néhány kattintással átkonvertálja PDF dokumentumainkat szerkeszthető Word vagy Excel fájlokká.
Néha azonban elegendő lenne egy PDF-ből egy adott oldalt törölni, vagy feldarabolni a fájlt, miközben a végeredményt szintén PDF fájlként mentenénk. Ilyenkor kár komoly, kereskedelmi PDF szerkesztőket bevetni, elegendő néhány ingyenes alkalmazás is (OS X alatt még ez sem kell, ott a Preview is képes megoldani ezt a feladatot).

pdfdarabolas
Van választék...

Az egyik ilyen alkalmazás vagy inkább alkalmazáscsomag a PDFTools, amelynek a segítségével pillanatok alatt szétszedhetünk, átrendezhetünk vagy éppen összefűzhetünk DPF dokumentumokat, titkosíthatjuk azokat, esetleg vízjellel (szöveg vagy kép) láthatjuk el őket. A PDFTools gyors és hatékony megoldás a fenti feladatokra, a használata pedig nem igényel pilótavizsgát, nagyon egyszerű, bár nem túl „vizuális”.

pdfdarabolas
Nincs túlbonyolítva, mégis sok dologra képes

A másik ingyenes és könnyen használható eszköz az ArduoPdfMerger, amely kifejezetten a PDF fájlok szétdarabolására vagy éppen összefűzésére szakosodott.

pdfdarabolas
Darabolunk vagy összefűzünk?

Ha lehet, még egyszerűbb a felülete, mint a PDF Tools-nak, így a használatával szerintünk mindenki elboldogul. Kár, hogy a fogd és dobd módszert - legalábbis egyelőre - nem támogatja, mivel az kényelmesebbé tenné a használatát, mint ahogy az is, ha a listában szereplő fájlok közül egyszerre többet is ki lehetne jelölni, mondjuk törléshez.
A program jelenleg alfa változatban van, de nálunk megbízhatóan működött. A használatához Microsoft .NET Framework 2.0 szükséges!

3 HOZZÁSZÓLÁS
2010. március 2., 19:38 borsikaa

A PDFTools nagyon bevált, köszi az ajánlást!!!
Végre egyszerűen és gyorsan meg tudtam oldani a problémát amivel egész nap küszködtem! (Túl nagy pdf fájl internetre való felhelyezése..)
Köszi!!

2009. augusztus 18., 22:05 NoOne

És, ha jól sejtem mind ezen alapulnak: PDFTK Builder, ld. itt: http://www.angusj.com/pdftkb/

2009. augusztus 18., 16:30 lwolf

A PDFTools ügyes kis eszköznek tűnik, nem ismertem.
De okos kis program ez is, amit viszont használok olykor: PDF Split and Merge
http://www.pdfsam.org/?page_id=32
Egyszerű, nagyszerű és Java alapú, nem kell dotnetizé sem.

Korrekció: a cikkben "DPF dokumentumok" = "PDF dokumentumok" gondolom ;)

Véleménye van? Ossza meg velünk!


PDF fájlok darabolása és összefűzése, ingyenes szoftverekkel
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X