szerző:
techline.hu

Korábban mutattunk már egy ügyes kis plug-int, amelynek a segítségével az...

Korábban mutattunk már egy ügyes kis plug-int, amelynek a segítségével az OpenOffice-ban szerkeszthetünk át PDF fájlokat, illetve egy olyan weboldal, amely telepítés nélkül, néhány kattintással átkonvertálja PDF dokumentumainkat szerkeszthető Word vagy Excel fájlokká.
Néha azonban elegendő lenne egy PDF-ből egy adott oldalt törölni, vagy feldarabolni a fájlt, miközben a végeredményt szintén PDF fájlként mentenénk. Ilyenkor kár komoly, kereskedelmi PDF szerkesztőket bevetni, elegendő néhány ingyenes alkalmazás is (OS X alatt még ez sem kell, ott a Preview is képes megoldani ezt a feladatot).

Van választék...

Az egyik ilyen alkalmazás vagy inkább alkalmazáscsomag a PDFTools, amelynek a segítségével pillanatok alatt szétszedhetünk, átrendezhetünk vagy éppen összefűzhetünk DPF dokumentumokat, titkosíthatjuk azokat, esetleg vízjellel (szöveg vagy kép) láthatjuk el őket. A PDFTools gyors és hatékony megoldás a fenti feladatokra, a használata pedig nem igényel pilótavizsgát, nagyon egyszerű, bár nem túl „vizuális”.

Nincs túlbonyolítva, mégis sok dologra képes

A másik ingyenes és könnyen használható eszköz az ArduoPdfMerger, amely kifejezetten a PDF fájlok szétdarabolására vagy éppen összefűzésére szakosodott.

Darabolunk vagy összefűzünk?

Ha lehet, még egyszerűbb a felülete, mint a PDF Tools-nak, így a használatával szerintünk mindenki elboldogul. Kár, hogy a fogd és dobd módszert - legalábbis egyelőre - nem támogatja, mivel az kényelmesebbé tenné a használatát, mint ahogy az is, ha a listában szereplő fájlok közül egyszerre többet is ki lehetne jelölni, mondjuk törléshez.
A program jelenleg alfa változatban van, de nálunk megbízhatóan működött. A használatához Microsoft .NET Framework 2.0 szükséges!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

A leggyorsabb PDF-olvasók

Igaz, hogy az új Adobe Reader már gyorsabban indul, de ennek ára van, ugyanis a...