szerző:
hvg.hu

Ideje nem csak figyelnünk bolygónkra, hanem tenni is érte, sugallja a Google új projektjével. A Google Earthben ugyanis nyomon követhetjük a klímaváltozás pusztító hatásait, minderről pedig véleményt is mondhatunk a YouTube-on keresztül. A két legjobb hozzászólás szerzője Koppenhágába is látogathat, olvasható a Google hivatalos blogján.


A hivatalos bejelentés szerint többek között a dán kormánnyal folytatott együttműködésnek köszönhetően került számos új réteg és bemutató funkció a Google Earth szolgáltatásba (mindezek a szoftverben Estimated Climate Change néven találhatjuk meg) - ezekkel megvizsgálhatjuk, miként hat az éghajlatváltozás Földünkre, illetve mik azok az ötletek, amelyekkel az egyes országok megpróbálják megvédeni magukat a káros hatásoktól. A szoftverben többek között azt is láthatjuk, milyen hőmérsékletre és esőzésekre számíthatunk a században elképzelhető különböző klímaváltozásos forgatókönyvek szerint.

A szolgáltatáshoz a cég egy YouTube-csatornát is kötött, az itt közölt bemutatókhoz az érdeklődők véleményeket is fűzhetnek, illetve feltehetnek kérdéseket is - mindezeket pedig decemberben, a koppenhágai COP15 konferencián be is mutatják. A konferencián várhatóan egy olyan globális egyezmény születik majd, amely tartalmazza: milyen mértékben kell csökkenniük az emisszióknak ahhoz, hogy elkerülhessük az éghajlatváltozás legkritikusabb hatásait. A YouTube-on publikált anyagokat a konferencián levetítik majd, a legjobbnak értékelteket a COP15 CNN/YouTube vitáján is bemutatják, a két legjobbnak értékelt videó készítői pedig koppenhágai utat nyerhetnek, olvasható a cég blogján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!