szerző:
hvg.hu

Nem pusztítják el irányíthatlan kozmikus események az emberiséget 2012. december 21-én, tagadja a mostanában felröppent rémhíreket David Morrison, a NASA egyik fő kutatója.


David Morrison az Astronomical Society of the Pacific tudományos szaklapban válaszolt a közelmúltban felmerült megdöbbentő mennyiségű kérdésre, amely mind arra irányult: tényleg hamar vége lesz a világnak?  Sokan kérdezték azt is, hogy összeütközhetünk-e a Nibiru nevű bolygóval, míg mások a napfolttevékenységre, illetve más kozmikus katasztrófára hivatkoztak.

A NASA-kutató szerint a Nibiru pusztán csak Zecharia Sitchin író fantáziájában született meg, aki azt híresztelte, olyan ősi sumér szövegeket talált és fordított le, amelyek szerint egy titokzatos, 3600 éves keringési idejű bolygó 2003. májusában ütközik össze a Földdel. Mindezt, mondja Morrison, még Nancy Lieder amerikai látnok is megerősítette, aki elmondása szerint a Zeta Reticuli csillag körül keringő (amúgy nem létező) bolygón élő idegen civilizációtól tudta meg azt, hogy a Nibiru veszélyt jelent ránk.

Amikor azonban nem pusztultunk el 2003-ban, a világvége időpontja, mondja Morrison, 2012 decemberére lett áttéve, mindez pedig a maja naptár új időszakának kezdetével esik egybe. A NASA-kutató hozzáteszi: a maják legalább annyira nem gondolhatták komolyan azt, hogy egy időszámítási egység végeztével vége a világnak, ahogyan mi sem hisszük azt szilveszter előestéjén, hogy nem érjük meg a következő napot. Ugyanilyen vaklárma kíséri a mágneses polaritás változását is, ami - mondja Morrison - nem akasztja meg a földi életet, de a bolygó forgását sem indítja el az ellenkező irányba. Érdekes, teszi hozzá a kutató hogy míg számos összeesküvéselmélet-gyártó működik a neten, a legnagyobb riadalmakat mégis a hollywoodi moziipar különböző katasztrófafilmjei keltik.