szerző:
hvg.hu

Egy új felfedezés során az afrikai Malawi északi részén, Karonga tartományban talált történelem előtti eszközök és hominidák maradványai újabb bizonyítékul szolgálnak, hogy ez a vidék lehetett az emberiség bölcsője - közölte egy vezető német tudós.

Friedmann Schrenk, a frankfurti Goethe Intézet munkatársa elmondta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy az ásatáson dolgozó két diák az elmúlt hónapban történelem előtti eszközökre és egy hominidához tartozó fogra bukkant. A hominidák (Hominidae) családja a főemlősök (Primates) rendjébe tartozik, magában foglalva az embert és történelem előtti őseit is.

Schrenk szerint a lelet újabb bizonyítéka annak az elméletnek, hogy az afrikai Nagy Hasadékvölgy (Great Rift Valley) és talán a Karonga mellett feltárt terület tekinthető az emberiség bölcsőjének. A felfedezésre a Karongától tíz kilométerre lévő ásatáson bukkantak, amely 100-140 millió éves dinoszauruszleleteket is rejtett az 1-6 millió éves hominidamaradványokon kívül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!