Ingyenes, karácsonyi Photoshop-kellékek

2009. december 01., kedd, 05:34
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Egy saját kezűleg készített képhez nincsen másra szükségünk, mint egy Photoshopra, és máris kezdődhet a kreatív...

Egy saját kezűleg készített képhez nincsen másra szükségünk, mint egy Photoshopra, és máris kezdődhet a kreatív karácsonyiajándék-készítés! Persze nem árt, ha előtte felszerelkezünk a szükséges „virtuális” szerszámokkal.

Először is, szükségünk lesz pár ecsetre (brush) - ezek segítségével egy mozdulattal varázsolhatunk fotóinkra hóesést, fenyőfát és minden egyebet, ami csak karácsonnyal kapcsolatos.

 Ezen a címen egy kezdőknek ideális kollekciót találunk: negyven darab, mesterien elkészített ecset várja, hogy használatba vegyük. A kollekcióban megtalálható minden: rénszarvas, jópofa hópihék, télapó (és télapósapka), és persze a karácsonyfa és annak díszítőelemei is.

xmasps

Ha egy kicsit professzionálisabb, kevésbe rajzfilmszerű effektusokra vágyunk, akkor érdemes kipróbálnunk ezt az ecsetkollekciót . Nagyszerű (és élethű) hópelyhek gyűjteménye, egy-két egérkattintással fantasztikus hóesést varázsolhatunk képeinkre vagy képeslapjainkra.

xmasps

Ha gyönyörű karácsonyfadíszekre lenne szükségünk képünk díszítéséhez, akkor töltsük le ezt a brush-gyűjteményt, így megspóroljuk a díszek rajzolgatását. (Az oldal bal felén található a „download” link).

Ecset tehát van bőven, de mit díszítsünk és dekoráljunk velük? Nos, megtehetjük, hogy családi fotóinkat „tuningoljuk fel” velük, de ha igazi karácsonyi képeslapot szeretnénk, akkor szükségünk lesz pár előre elkészített sablonra (template) is.

xmasps

Ezen a címen jó párat találunk. A saját képeinket is könnyen beilleszthetjük, sőt mivel PSD fájlok, egyszerűen át is rajzolhatjuk/színezhetjük őket. Ha ez nem lenne elég, akkor ezen az oldalon több mint hatvan, profik által készített képeslapot és posztert tölthetünk le ingyen – nincs más dolgunk, mint ráírni személyes üzeneteinket, esetleg egy-két saját képpel testre szabni. Sőt ha van kedvünk, és az időnk is engedi, akkor saját képeslapot vagy albumot is összeállíthatunk ez előre elkészített elemekből.

xmasps

Végül pár betűtípusra is szükségünk lehet, hiszen egy karácsonyi lapra, csak „karácsonyi” betűtípussal lehet írni. Ezen a címen tizenhat ingyen letölthető ünnepi betűtípust találunk. Ha ez nem lenne elég, akkor próbáljuk meg ezt az oldalt, itt aztán tényleg minden van, a behavazott betűtípustól a megfagyott ABC-ig...

xmasps
9 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. szeptember 5., 16:10 majoristva10

igen

2009. december 2., 16:08 a

Tényleg lehetnek ezek giccsek, de mindenkinek kell néha egy kis giccs. :):):)

2009. december 2., 10:11 jade

sőt, ha Bonfire tényleg grafikus, akkor szakmailag tudja, hogy a gyerekek sokkal jobban érzékelik/élvezik az erősen szaturált színeket (élénk, rikító színek), ergó ami nekünk "szürke és pasztel" felnőtteknek giccs, az a gyerekeknek élmény. Ugyanígy a geometria is: mi az egyenes, letisztult, szimmetrikus formákat/vonalakat szeretjük, a fiatalabbak/gyerekek a girbegurba, élénk, érdekes formákat, stb.

Magyarul:hogy mi a "giccs" az életkortól is függ (no meg persze neveltetés, kultúra, hagyomány, de ebbe most nem megyek bele)

2009. december 2., 04:55 netangel

BonFire!

Ne legyél már ennyire negatív mindig (nem csak itt, más fórumon is ezt "tapasztalom"). Egy kicsit több pozitív gondolat lehet, hogy az egészségedre is - pozitív - hatással lenne (mondom ezt úgy, hogy halvány lila gőzöm sincs az egészségi állapotodat illetően), és ezért én tiszta szívemből gyógyulást (de min. javulást) kívánok neked karácsonyra.

A giccsre visszatérve: ahogy' az előttem szóló mondta, ez igen relatív dolog. Nem mondom, hogy mind tetszik nekem, de azért némely' karácsonyi "giccs-képre" jó ránézni (nekem pl. kimondottan tetszenek a régi, mai szemmel tényleg giccses karácsonyi képeslapok).

Te, mint profi dizájner biztosan más szemmel nézel ezekre. De vedd azt is figyelembe, hogy ezek többsége gyerekeknek szól, akiknek még kimondottan kell a giccs (a megfelelő fantázia, "színvilág", stb. kialakulásához).

Szóval, peace és Boldog Karácsonyt!

2009. december 1., 22:18 valacki

Pozitív vércsoportod ellenére eléggé negatív vagy.
Vannak,akik szeretnek kreatívkodni.Ki profi,ki amatőr szinten.
Hogy mi a giccs,az meg relatív.

További 4 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Ingyenes, karácsonyi Photoshop-kellékek
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X