Az elromlott merevlemez és a lelki fázisok

2010. március 23., kedd, 05:50
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ;

Furcsa hangok a merevlemezről, „hiba a késleltetett írás során” és hasonló Windows-hibaüzenetek… Majd berregés...

 Furcsa hangok a merevlemezről, „hiba a késleltetett írás során” és hasonló Windows-hibaüzenetek… Majd berregés, kattogás, végül egy kis piros LED villogása adja tudtunkra, hogy a lemezzel valami nincs rendben. A legrosszabb esetben már el sem érjük az adatokat. Lássuk, milyen lelki fázisokon megyünk keresztül.

Első fázis: tagadás
Nem létezik! Ezt a vinyót alig egy éve vettem, és különben is csúcs szuper Seagate/IBM/Maxtor (akármi). Megmondták a boltban is: ez a legjobb USB/IDE/SCSI merevlemez.

Ez csak valami szoftveres vagy meghajtó-probléma lesz, semmi komoly. Volt már ilyen – újraindítom a gépet és elmúlik.

Második fázis: düh
Hogy a fene enné meg a Seagate/IBM/Maxtor céget a részvényesekkel együtt! Minden fórumon és magazinban azt olvasom, hogy a legjobb és a legmegbízhatóbb, erre tessék! Hogyan képes egy cég életben maradni, miközben ilyen szemetet árul? Velem is mi történt? Miért nem készítettem mindenről biztonsági másolatot? Hogy lehetek olyan óvatlan, mint egy kezdő?

 

Harmadik fázis: alkudozás
Szóval… találtam az egyik fórumon ezt a jó kis szoftvert. Ha beteszem a beteg lemezt mint másodlagos meghajtót, akkor ezzel a programmal visszanyerhetem az adatok egy részét. De lehet, hogy inkább megpróbálom valamelyik adatmentő céget… azt hiszem mostanában már nem olyan drágák, mint régen…

Negyedik fázis: depresszió.
Az összes fotó az adriai nyaralásról… mind elveszett. És a szuper ritka Dave Grusin album, amit sehol nem lehet kapni, és nagy nehezen megtaláltam és letöltöttem… Ott volt a temp-downloads könyvtárban… Nem is beszélve az 50 GB-os zenei gyűjteményemről, amit… hány év alatt is szedtem össze? Persze megvan kiírva DVD-re, de az már régebbi verzió… Jézus! És a Dragon Age mentéseim! Meg a jó kis high-score listám a Bejeweledben… Mikor is archiváltam utoljára, és miket is? Ah…. Mindegy…

 

Ötödik fázis: beletörődés.
Nincs pótolhatatlan adat. A játékokat felrakom megint, a Dragon Age-et úgyis újból akartam kezdeni. Dave Grusin pedig valahol még mindig ott van a neten. Adria? Kit érdekel, elmegyünk megint! Nem is olyan rossz dolog néha új lappal kezdeni, úgyis tele volt már szemetelve az a merevlemez mindenfélével. Sőt, az árak jócskán leestek azóta, most sokkal jobb vinyót vehetek fele annyi pénzből!

[Forrás: gizmodo]

15 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. március 25., 19:51 L4z4

Nekem még csak egy 20 gigás IBM ment tönkre. Először furcsa dolgokat produkált.
Pl. töröltem róla valamit, aztán következő boot után újra ott volt..
Később mindig kiírta a Windows hogy "lemezolvasási hiba", ha pl. másoltam, de azért mégis sikerült a művelet..
Megijedtem, mert volt rajta sok nehezen megszerzett mp3. Nekiálltam CD-re írni őket. Írás közben(!) minden fájl másolásakor megjelent a "lemezolvasási hiba", amit mindig továbbnyomtam, és jött a következő.. jó sokáig tartott, de mindent mentettem róla, és azok a CD-k máig jól működnek :]
A vinyó később végleg kimúlt, már a BIOS sem detektálta.

Bad Sector hibák csak Seagate-ekkel fordultak elő. Ezen kívül csak WD-im voltak, amikkel soha semmi problémám nem volt - most is az van, és maradok mindig WD fan.

CD/DVD csak verbatim, csak 8x sebességgel, még nem volt hiba.
Máig működnek azok a sokéves Philips és TDK CD-im, amiket még 4x-es íróval készített egy barátom, mert nekem még nem volt íróm!!! (akkor 80E ft volt egy CD-író)

2010. március 25., 02:10 grrrgo

flash-nek: Ja a pendrive a legjobb, ha más gépéhez csatolod imádkozhatsz előtte nehogy rossz legyen az USB csatlakozója. Egy kis túlfesz és már el is füstölt a pendrive. Nekem már 2 pendriveom hallt meg így és csak az egyiknél voltam én a hibás. Figyelmetlenül dugtam az alaplapra a színkódolt vezetékeket. Egy harmadik pendriveom egyik napról a másikra "feleződött". A tárhely felét nem látta a rendszer.
Ha szeretsz forrasztani és méricskélni akkor használj csak pendriveot!

Wincsi előnye: A mechanikus hibáknak vannak jelei (akusztikus, sebességbeli, SMART). A merevlemezek valamennyire védettek a bekapcsolásnál a túlfeszre.

2010. március 24., 19:32 flash

a dvd ről az adatok eltünnek 5-6-7-8 év után;
ha veszek egy vinyót az ugyanúgy leeshet,sérülhet magától;
szerintem a legjobb megoldás a pendrive.

Vettem egy 8 gigás pendrive-ot.Erre ráfér egy fél évtized fényképe,és még marad rajta hely pár évtizedre:)
és még több fénykép,ha a 8-10 megapixeleseket átkonvertáljuk szépen 3-5 megapixeleseké.(max azokat hagyjuk meg eredetibe,melyeket szeretnénk nyomtatni,előhivatni)

szerintem ez az archiválás legjobb megoldása,persze ha nem sok adatot szerenénk archiválni csak ami beszerezhetetlen.(pl nyaralási képek,szakdoga, bakelitről feltett mp3,vhsről avi,stb)

2010. március 24., 11:28 Pálfalvi László

Mint sokakan már tapasztalhatták, nem képes egy egyszerű Software egy mehaniukus hibát kijavítani. Bár egy bevizsgálás időt és kevés pénz igényel, de megéri ha az adatok elég értékesek. Nem szabad holmi Programokkal egy amúgy is mehanikailag sérült Winchestert, vagyis merevlemezt megkínozni, mert akkor netán végzetes hibát követünk el a visszállítás lehetőségét nagyban csökkentve, vagy netán meghiusítva. Mint Professzionális adatmentő cég, akik most 17 éves tapasztalattal magyarországon is adatmentést végzünk, ajánljuk, hogy mindíg jól gondolja meg mit tesz, mielőtt nagyobb gondot okoz magának mintha rögtön felkereste volna Professzionális adatmentő cégünket, az S.O.D.- Adatmentést.
Címünk www.adatmentés.eu Köszönjük, hogy elolvasta tanácsainkat. Szivesen várjuk egy tanácsadásra, netán adatmentésre.

2010. március 24., 11:25 Pálfalvi László

Mint sokakan már tapasztalhatták, nem képes egy egyszerű Software egy mehaniukus hibát kijavítani. Bár egy bevizsgálás időt és kevés pénz igényel, de megéri ha az adatok elég értékesek. Nem szabad holmi Programokkal egy amúgy is mehanikailag sérült Winchestert, vagyis merevlemezt megkínozni, mert akkor netán végzetes hibát követünk el a visszállítás lehetőségét nagyban csökkentve, vagy netán meghiusítva. Mint Professzionális adatmentő cég, akik most 17 éves tapasztalattal magyarországon is adatmentést végzünk, ajánljuk, hogy mindíg jól gondolja meg mit tesz, mielőtt nagyobb gondot okoz magnak mintha rögtön felkereste volna adatmentő cégünket, az S.O.D.- Adatmentést.
Címünk www.adatmentés.eu Köszönjük, hogy elolvasta tanácsainkat. Szivesen várjuk egy tanácsadásra, netán adatmentésre.

További 10 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az elromlott merevlemez és a lelki fázisok
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X