Döntsön az olvasó: melyik a legjobb Linux otthonra?

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Linux otthonra; legjobb linux; melyik a legjobb linux; best linux; linux szavazás; linuxok összehasonlítása;

Mivel egyszer már kifejtettük, miért érezzük úgy, hogy egyre inkább eljött a Linux-használat ideje az otthoni...

Mivel egyszer már kifejtettük, miért érezzük úgy, hogy egyre inkább eljött a Linux-használat ideje az otthoni felhasználók számára is, így ettől most eltekintünk. Akit az érveink érdekelnek, elolvashatja a korábbi cikket itt. Ott egyébként az Ubuntut vettük alapul a bemutatáshoz, ám nem ez az egyetlen felhasználóbarát Linux-disztribúció, amelynek a telepítésével és a használatával viszonylag könnyen elboldogulhat már bárki, minimális számítástechnikai ismeretekkel is. Több ilyen is van, és bizony mindegyiknek megvannak a maga előnyei (és persze hátrányai is).
Ezúttal arra lennénk kíváncsiak, olvasóink melyik Linux-verzióra voksolnának, ha választani kellene, vagy éppen melyiket választották már korábban, és használják megelégedettséggel.

Fotó:

A lista korántsem teljes (félelmetes mennyiségű disztribúció van), de igyekeztünk az otthoni felhasználóknak ajánlott változatokat beválogatni (többek között ezért maradt ki a Red Hat és a Novell Linux, hiszen azok elsősorban üzleti felhasználásra készülnek), de természetesen szokásunkhoz híven figyelembe vesszük azt is, ha valaki a Hozzászólások között adja le a szavazatát egy Linux-disztribúcióra, annak nevét megadva.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X