Döntsön az olvasó: melyik a legjobb Linux otthonra?

2010. április 05., hétfő, 05:20 • Utolsó frissítés: 2010. április 05., hétfő, 08:56
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Mivel egyszer már kifejtettük, miért érezzük úgy, hogy egyre inkább eljött a Linux-használat ideje az otthoni...

Mivel egyszer már kifejtettük, miért érezzük úgy, hogy egyre inkább eljött a Linux-használat ideje az otthoni felhasználók számára is, így ettől most eltekintünk. Akit az érveink érdekelnek, elolvashatja a korábbi cikket itt. Ott egyébként az Ubuntut vettük alapul a bemutatáshoz, ám nem ez az egyetlen felhasználóbarát Linux-disztribúció, amelynek a telepítésével és a használatával viszonylag könnyen elboldogulhat már bárki, minimális számítástechnikai ismeretekkel is. Több ilyen is van, és bizony mindegyiknek megvannak a maga előnyei (és persze hátrányai is).
Ezúttal arra lennénk kíváncsiak, olvasóink melyik Linux-verzióra voksolnának, ha választani kellene, vagy éppen melyiket választották már korábban, és használják megelégedettséggel.

A lista korántsem teljes (félelmetes mennyiségű disztribúció van), de igyekeztünk az otthoni felhasználóknak ajánlott változatokat beválogatni (többek között ezért maradt ki a Red Hat és a Novell Linux, hiszen azok elsősorban üzleti felhasználásra készülnek), de természetesen szokásunkhoz híven figyelembe vesszük azt is, ha valaki a Hozzászólások között adja le a szavazatát egy Linux-disztribúcióra, annak nevét megadva.

SZAVAZÁS

Ön miért maradna Magyarországon?


dropshadow
148 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. január 21., 00:07 Fedora14

A Fedora Linuxot azért részesítem előnybe, mert tapasztalatom szerint a legkevesebb hibával működik. Bár a konfigurálása általában nagyobb hozzáértést igényel, mint a Suse, vagy Ubuntu Linuxok esetében.

2010. október 17., 02:16 PCLinuxOS

Én még elég kezdő Linux-os vagyok,de az eddigi tapasztalataim alapján,otthonra a PCLinuxOS a leg alkalmasabb,főleg egy kezdő Linux-os számára.

Ez egy Mandriva Linux alapú,nyílt forrású rendszer ami a Synaptic csomag kezelőt használja.A Szoftver központja hatalmas,több mint 20 000 program közül válogathatunk a leg különbözőbb kategóriákban.Frissítések napi rendszereséggel érkeznek,nem csak a rendszer hanem a telepített alkalmazások,és eszközök számára is.A hardver felismerése és konfigurálása,mesze menőleg a legjobb.Eddig rengeteg,ismert disztrót ki próbáltam,de egyik sem ismerte fel és konfigolta be a gépem eszközeit,olyan hatékonyan mint a PCLinuxOS.

A PCLinuxOS-t csak fel kell telepíteni és hátra dölni,legyen szó játékokról,filmekről,web alkalmazásokról,irodai alkalmazásokról.A PCLinuxOS-en közvetlenül telepítés után,megy minden.De ha mégsem a szoftver központjában mindent megtaláluk amire csak szükségünk lehet.Nem kell a neten keresgélnünk és töltögetnünk.Fantasztikus disztró

2010. augusztus 12., 05:38 bukkake

Szerintem hagyjátok a csudába ezeket a vackokat, itt a nyár, nap, víz, jó idő, dugjátok meg jól a barátnőitek, fenébe a gépekkel.

2010. augusztus 8., 00:23 jagd

Linux Mint

2010. július 19., 10:10 kalocsaics

Srácok!
Az én meglátásom szerint az Andromeda Linux a legjobb választás otthonra!
Legyen a felhasználó akár kezdő vagy akár haladó!
Egyszerű, áttekinthető felhasználói felület, gyors, stabil rendszer, csodálatos design és minden fontos program alapból megtalálható a rendszerben!
http://linux.hu/node/129
Mindenkinek bátran ajánlom!

További 143 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Döntsön az olvasó: melyik a legjobb Linux otthonra?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X