szerző:
techline.hu

Mivel egyszer már kifejtettük, miért érezzük úgy, hogy egyre inkább eljött a Linux-használat ideje az otthoni...

Mivel egyszer már kifejtettük, miért érezzük úgy, hogy egyre inkább eljött a Linux-használat ideje az otthoni felhasználók számára is, így ettől most eltekintünk. Akit az érveink érdekelnek, elolvashatja a korábbi cikket itt. Ott egyébként az Ubuntut vettük alapul a bemutatáshoz, ám nem ez az egyetlen felhasználóbarát Linux-disztribúció, amelynek a telepítésével és a használatával viszonylag könnyen elboldogulhat már bárki, minimális számítástechnikai ismeretekkel is. Több ilyen is van, és bizony mindegyiknek megvannak a maga előnyei (és persze hátrányai is).
Ezúttal arra lennénk kíváncsiak, olvasóink melyik Linux-verzióra voksolnának, ha választani kellene, vagy éppen melyiket választották már korábban, és használják megelégedettséggel.

A lista korántsem teljes (félelmetes mennyiségű disztribúció van), de igyekeztünk az otthoni felhasználóknak ajánlott változatokat beválogatni (többek között ezért maradt ki a Red Hat és a Novell Linux, hiszen azok elsősorban üzleti felhasználásra készülnek), de természetesen szokásunkhoz híven figyelembe vesszük azt is, ha valaki a Hozzászólások között adja le a szavazatát egy Linux-disztribúcióra, annak nevét megadva.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!