szerző:
techline.hu

Ráadásul nem is akárki száll be a tábla piacra, hiszen a következő Tábla PC-t egyenesen a Google-tól kapjuk.

 Ráadásul nem is akárki száll be a tábla piacra, hiszen a következő Tábla PC-t egyenesen a Google-tól kapjuk.  A New York Times szerint a Google már majdnem készen van az eszközzel, ami (szó szerinti fordításban) „egy olyan e-book-olvasó, ami számítógépnek is használható”. Hogy az eszköz mennyire van készen, arról nincs konkrét információ, de a NYT és a Wired szerint Eric Schmidt, a Google vezére a legutóbbi Google partin Los Angelesben úgy nyilatkozott, hogy „már majdnem készen vagyunk”.   

Koncepciókép - az egyik variáció

Az eszköz Android-alapú lesz, és a Google állítólag már el is kezdte a tárgyalásokat a nagyobb kiadókkal, hogy legyen elég könyv és magazin a szuper-hiper tábla PC-re. Az Android mint választás furcsának tűnik, hiszen maga a Google is előszeretettel hangoztatja, hogy a mobil eszközök jövőjében a ChromeOS központi szerepet fog játszani – ennek ellenére mégis inkább az Android fogja hajtani az egyelőre „Android Tablet” fantázianéven emlegetett eszközt.

Egy jól összerakott Google tábla PC valószínűleg meg tudja (meg tudná) szorongatni az iPad-et, hiszen a Google óriási előnnyel indul az alkalmazások terén: könnyedén integrálhatja az eszközbe a Google Maps/Earth funkcióit , az e-mailt, GDocs-ot vagy akár a Picasát., és természetesen a Google Booksot, Google Readert és a Google Voice-t (ami nemsokára asztali gépekre is érkezik VOIP fukcióval, kszönhetően annak, hogy a Google nemrégiben felvásárolta a Skype-konkurens Gizmót).

Még egy koncepciókép...

Sok elemző szerint az Apple megint „pórul” fog járni, és a Google ugyanúgy beelőzi őket a tablet-piacon, mint ahogy a Microsoft tette velük az operációsrendszer-piacon még a 90-es években. Elnézve az iPad funkcióit és szolgáltatásait, egyvalamit el kell ismernünk: legyünk akár Apple rajongók vagy Google-gyűlölők, az nem kérdés, hogy ha a Google Tábla valóban ilyen funkciókkal érkezik, akkor szegény iPad tündöklésének hamar vége szakad.
 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

Miért nem veszik a Tábla PC-t?

A Microsoft óriási jelentõséget tulajdonított a masinának (azóta kicsit alábbhagyott a lelkesedésük), forradalomról és...