szerző:
techline.hu

A VideoToolbox alapfunkciókat tartalmaz, azonban ha nincs a gépünkön semmilyen videoszerkesztő, és telepíteni sem...

VideoToolbox alapfunkciókat tartalmaz, azonban ha nincs a gépünkön semmilyen videoszerkesztő, és telepíteni sem tudunk ilyet, akkor jól jöhet, feltéve persze, ha beérjük azzal, amire képes az online szolgáltatás.
Márpedig funkcióknak azért itt sem vagyunk híján: a feltöltött - vagy éppen megadott URL címről letöltött - videókat konvertálhatjuk különféle népszerű videoformátumokba, szeletelhetjük a videókat több részre vagy éppen összeilleszthetünk több videót egy állománnyá, nézőképeket generáltathatunk megadott időközönkénti jelenetekről, kinyerhetjük a filmből külön fájlként a képet, a hangot és a feliratokat, hozzáadhatunk feliratokat (.sub, .srt, .txt or .ass) a videóhoz meghatározott kódolással, plusz hangsávval és vízjellel bővíthetjük a filmet, vagy éppen vághatjuk annak képméretét.

Nem a videószerkesztőknél megszkott felület

Szóval olyan könnyen nem legyinthetünk, hogy már megint egy egyszerű online próbálkozás. A VideoToolbox bizony egészen jól használható, ha nincsen kéznél a fenti célra mondjuk még egy VirtualDub sem.
A felület nagyon egyszerű, egyáltalán nem hasonlít a videószerkesztők megszokott felépítéséhez. Egy gyors és ingyenes regisztráció után a készítők által mellékelt mintaállományon begyakorolhatjuk a használatát, és ezután már tölthetjük is fel a saját videóinkat, átdolgozásra. Minden elvégzett műveletről naplót kapunk a Task Manager részben, ha pedig van webkameránk, akár felvételeket is készíthetünk, közvetlenül az oldalon.

Lehetőségek azért itt is vannak...

A rendszer formátumismeretére nem lehet panaszunk: 3GP, AMV, FLV, AVI, ASF, M4V, MKV, MOV, MP4, MPEG, MPG, VOB és WMV mozikkal is megbirkózik (illetve MP3-ba menti a hangot és JPEG-be a képeket, ha szükséges). Feltöltéshez maximum 300 MB tárhelyet kapunk, vagyis aki full HD családi videóit szeretné megvágni, annak ebből a szempontból a VideoToolbox nem jó megoldás.

Ezekről az oldalakról közvetlenül is letölthetünk

Aki viszont csak egy frissen letöltött online videót szeretne kicsit átszabni vagy éppen átkonvertálni, annak jól jöhet ez az ingyenes szolgáltatás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!