Hogyan szerezzünk munkát a legmenőbb cégeknél, a Google segítségével?

2010. május 14., péntek, 05:26
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Az eljárás annyira zseniális és egyszerű, hogy éppen ezért még (valószínűleg) senkinek nem jutott eszébe.

 Az eljárás annyira zseniális és egyszerű, hogy éppen ezért még (valószínűleg) senkinek nem jutott eszébe. Alec egyszerűen nem tudott állásinterjúra bejutni a legnagyobb, általa kiszemelt cégek vezetőihez, ezért felidegesítette magát, és úgy döntött: ha az ajtón keresztül nem tud bejutni, majd bejut az ablakon… jelen esetben a Google-n keresztül.

Az alapötlet egyszerű: mivel mindenki „guglizza” saját magát, még a leghíresebb és leggazdagabb emberek is (sőt, főleg ők!), Alec úgy döntött személyre szóló üzeneteket helyez el a Google találati listájában az illetők részére.

Az üzenet rövid volt: „Mókás dolog magadra keresni, ugye? Nos, ugyanilyen mókás engem alkalmazni!”

A legnagyobb kreatív cégek vezetői meglepődve tapasztalták, hogy amikor saját nevüket ütik be a keresőbe, az első találat a listában egy személyes üzenet. Legyünk őszinték, melyikünk ne klikkelt volna egy névre szóló üzenetre a találati listában?

Náluk bevált: Ian (jobbra) munkát ajánlott Alec számára

Az ötlet bevált –  Alec egészen pontosan hat dollárt költött a „kampányra”, és azóta már két állásajánlatot is kapott, köztük az egyik legnagyobb cápától, Ian Reichentaltól. 

1 HOZZÁSZÓLÁS
2010. május 27., 13:48 Daru György

Ez mekkora hehe :D grat Alec nak

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Hogyan szerezzünk munkát a legmenőbb cégeknél, a Google segítségével?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X