szerző:
techline.hu

Ha egy dalból szeretnénk csengőhangot készíteni, amelyet azután szinte bármilyen mobiltelefonon felhasználhatunk...

Ha egy dalból szeretnénk csengőhangot készíteni, amelyet azután szinte bármilyen mobiltelefonon felhasználhatunk (beleértve az iPhone-t is), akkor a korábban ismertetett Audiko.net oldalnál jobbat nem nagyon találunk, legalábbis ha szeretnénk ezt telepítés nélkül megúszni.
Akadnak azonban más megoldások is, amelyeket a csengőhang-készítés mellett akkor is jól tudunk alkalmazni, ha minőségromlás nélkül lenne szükségünk az adott dal vágott verziójára, de éppen nincs kéznél semmiféle hangszerkesztő program.
A cutmp3.net oldalra elnavigálva egy Flash-ben készült kis szerkesztőt találunk, amely ugyan a böngészőben jelenik meg, de valójában offline dolgozik, vagyis a megvágandó MP3-fájlt nem töltjük fel sehová, a használatához pedig nincs szükség semmiféle regisztrációra.

Gyors és egyszerűen használható

Miután az Open MP3 gombra kattintva megnyitottuk a kérdéses fájlt (azért egy ideig eltart, amíg átrágja magát rajta a szoftver), a hanghullámok alatti sávval tudjuk kijelölni a vágandó anyag elejét és végét. Természetesen bele is hallgathatunk a kijelölt részbe, így pontosan azt fogjuk kapni, amire szükségünk van. Ha mindent beállítottunk, csak egy kattintás a Cut gombra, és máris menthetjük a megkurtított változatot a gépre (ráadásul az MP3 fájl hangminősége nem romlik, mivel újrakódolás nélkül vágja meg a szoftver!).
A dolog egyszerű és gyors, ráadásul tényleg csak egy böngészőre és a Flash plug-inre van szükségünk, amelyek azért a többség gépén rendelkezésre állnak.
Ha valaki fapadosnak találja a megoldást – végül is a vágáson kívül másra valóban nem képes a CutMP3 –, az bevetheti a népszerű és ingyenes hangszerkesztő, az Audacity portable, azaz hordozható verzióját is e célra. Ezt szintén telepítés nélkül használhatjuk bárhol, akár közvetlenül a pendrájvról is, és jóval többet tud, hiszen a vágás mellett több sávban szerkeszthetünk, effektezhetünk stb. is vele.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!