Az öt legjobb ingyenes vírusirtó Windows 7-hez

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: szoftver; veszély; ingyen; magyar; rendszer; gyorsabb; legjobb; Ingyenes; biztonságos; adatbázis; Fizetős; panda; letöltés; gyors; védelem; automata; windows; felhasználók; vírusirtó; tűzfal; malware; windows 7; vírusok; spyware; Outlook; ingyenes szoftver; antivírus; modulok; béta; rootkit; ingyenes vírusirtó; verzió; win 7; plugin; security; avast; Vista; magyar nyelvű;

Ha esetleg még nem álltunk át XP-ről, akkor könnyű dolgunk van: tobzódhatunk a különböző  ingyenes vírusirtókban  –...

Ha esetleg még nem álltunk át XP-ről, akkor könnyű dolgunk van: tobzódhatunk a különböző  ingyenes vírusirtókban  – ezekből sok tökéletesen fut Windows 7 alatt is, van azonban olyan is, amelyik nem. Lássuk, az öt (szerintünk) legjobb, ingyenes és kifejezetten Windows 7-re „való” vírusirtót!

Comodo
Vírusirtó és tűzfal egyben, ráadásul ingyen! Bár oldalukon „csak” XP/Vista opció van, a Comodo legújabb verziója tökéletesen Windows 7 kompatibilis, ráadásul remekül véd a különféle malware-ek ellen is (a legtöbb ingyenes vírusirtónak ezekkel akad problémája). 64 bites verzió is van, ha esetleg ilyen Windowst telepítettünk volna fel.  

Fotó:

 

Microsoft Security Essentials
Mielőtt lemondóan legyintenénk egyet, mondván „Microsoftos vírusirtó? Persze…” – ne tegyük! Az MSE ugyanis egy remek kis ingyenes szoftver, ráadásul meglepően gyors, és a kezelése is egyszerű. Talán túl egyszerű is: így a komolyabb víruskergetőkhöz szokott felhasználóknak esetleg csalódás lehet, ha azonban egy nagyon egyszerű, teljesen automatikus, de mégis biztonságos vírusirtóra van szükségünk, tegyünk vele egy próbát

Fotó:

Avast
Az Avast nem üzleti felhasználók számára (magyarul otthonra) ingyenes. A fizetős változat az egyik legjobb csomag-összeállítás, hiszen tartalmaz vírusirtót, tűzfalat, spamszűrőt és minden egyebet – az ingyenes verzióban be kell érnünk a vírusvédelemmel és némi spyware-ellenes modullal. Az Avastból is van 64 bites verzió.

Fotó:

Panda
A Panda legújabb verziója már csinos „Windows 7 ready” matricával büszkélkedhet. Igaz, még csak béta, de már így is mindent tud, amire csak szükségünk lehet. Antivírus és anti-spyware modulok, rootkit védelem, s még magyar nyelvű változat is van. 

Fotó:

 

Clamwin
Sokan nem ismerik, pedig egy remek, ingyenes (és nyílt forráskódú) vírusirtó, a Clamwin.  Szinte az összes létező Windows operációs rendszert támogatja (a Win 98-tól egészen a hetesig), igaz, nem olyan könnyen kezelhető, mint a társai, és nincs benne automatikus scan, azaz nekünk kell kézzel futtatni, ha ellenőrzést akarunk végrehajtani a gépünkön.

Fotó:

Sokan azonban előnyben részesítik a manuális vírusellenőrzést (így nem terhelik a gépet az automata szkenneléssel). Ha megszokjuk, hogy a Clamwin nem automatikus, akkor egy remek kis szoftverrel leszünk gazdagabbak. Magától tehát nem ellenőriz, viszont szépen beépül a Windows jobb egeres menüjébe, így egy klikkeléssel megvizsgálhatunk bármilyen fájlt vagy könyvtárat. Van hozzá Outlook plugin is a csatolmányban érkező vírusok kiirtásához, és persze frissülő adatbázis.
 
 
 

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X