Az öt legjobb ingyenes vírusirtó Windows 7-hez

2010. augusztus 10., kedd, 05:29
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Ha esetleg még nem álltunk át XP-ről, akkor könnyű dolgunk van: tobzódhatunk a különböző  ingyenes vírusirtókban  –...

Ha esetleg még nem álltunk át XP-ről, akkor könnyű dolgunk van: tobzódhatunk a különböző  ingyenes vírusirtókban  – ezekből sok tökéletesen fut Windows 7 alatt is, van azonban olyan is, amelyik nem. Lássuk, az öt (szerintünk) legjobb, ingyenes és kifejezetten Windows 7-re „való” vírusirtót!

Comodo
Vírusirtó és tűzfal egyben, ráadásul ingyen! Bár oldalukon „csak” XP/Vista opció van, a Comodo legújabb verziója tökéletesen Windows 7 kompatibilis, ráadásul remekül véd a különféle malware-ek ellen is (a legtöbb ingyenes vírusirtónak ezekkel akad problémája). 64 bites verzió is van, ha esetleg ilyen Windowst telepítettünk volna fel.  

 

Microsoft Security Essentials
Mielőtt lemondóan legyintenénk egyet, mondván „Microsoftos vírusirtó? Persze…” – ne tegyük! Az MSE ugyanis egy remek kis ingyenes szoftver, ráadásul meglepően gyors, és a kezelése is egyszerű. Talán túl egyszerű is: így a komolyabb víruskergetőkhöz szokott felhasználóknak esetleg csalódás lehet, ha azonban egy nagyon egyszerű, teljesen automatikus, de mégis biztonságos vírusirtóra van szükségünk, tegyünk vele egy próbát

Avast
Az Avast nem üzleti felhasználók számára (magyarul otthonra) ingyenes. A fizetős változat az egyik legjobb csomag-összeállítás, hiszen tartalmaz vírusirtót, tűzfalat, spamszűrőt és minden egyebet – az ingyenes verzióban be kell érnünk a vírusvédelemmel és némi spyware-ellenes modullal. Az Avastból is van 64 bites verzió.

Panda
A Panda legújabb verziója már csinos „Windows 7 ready” matricával büszkélkedhet. Igaz, még csak béta, de már így is mindent tud, amire csak szükségünk lehet. Antivírus és anti-spyware modulok, rootkit védelem, s még magyar nyelvű változat is van. 

 

Clamwin
Sokan nem ismerik, pedig egy remek, ingyenes (és nyílt forráskódú) vírusirtó, a Clamwin.  Szinte az összes létező Windows operációs rendszert támogatja (a Win 98-tól egészen a hetesig), igaz, nem olyan könnyen kezelhető, mint a társai, és nincs benne automatikus scan, azaz nekünk kell kézzel futtatni, ha ellenőrzést akarunk végrehajtani a gépünkön.

Sokan azonban előnyben részesítik a manuális vírusellenőrzést (így nem terhelik a gépet az automata szkenneléssel). Ha megszokjuk, hogy a Clamwin nem automatikus, akkor egy remek kis szoftverrel leszünk gazdagabbak. Magától tehát nem ellenőriz, viszont szépen beépül a Windows jobb egeres menüjébe, így egy klikkeléssel megvizsgálhatunk bármilyen fájlt vagy könyvtárat. Van hozzá Outlook plugin is a csatolmányban érkező vírusok kiirtásához, és persze frissülő adatbázis.
 
 
 

34 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. október 26., 18:53 trabilaci

32 HSZ
" ennél gyíkabb kifogást a linux ellen nem hallottam.
fél óra kódolás, előtte max. fél nap tájékozódás, és Tiéd az örök gyönyör.
Hja, hogy a windózos s*ggkinyalásról nem vagy hajlandó lemondani? Az nem a Canonical hibája ugye. :)

Gentoo foreva! "

Oksotojás a HSZ edben HOL A MEGOLDÁS ????? Nincs mert gyakorlatilag még mindig felsül a linux ezzel az egyszerü feladattal..tehát a kérdés Hogyan lehelsz életet a PC SPDIF kimenetébe úgy hogy a PC hangja szoljon egy digitális erösítön ????
A Winfosban telepítem a Realtek Drivert azt kész megvan a linuxban telepítem a realtek drivert azt a nagy süket csend fogad..elmehetsz a busba a linuxoddal azt hiszem

2010. október 22., 18:41 Lehoczky

Én laikus vagyok a vírusirtókat nézve, de ha jól tudom 2 vírusirtót a legnagyobb baromság egyszerre futtatni, mert akadályozzák egymást

2010. szeptember 7., 06:31 szikjáró

#25 - trabilaci@gmail.com | 2010.08.14.
"Zárójeles megjegyzés Majd akkor használok linuxot ha majd alaból tudja kezelni az SPDIF kimenetem optikai kábeles kimeneti részét..sajnos Évek óta felsül mindegyik linux disztribúció ezzel az egyszerü feladattal.."

ennél gyíkabb kifogást a linux ellen nem hallottam.
fél óra kódolás, előtte max. fél nap tájékozódás, és Tiéd az örök gyönyör.
Hja, hogy a windózos s*ggkinyalásról nem vagy hajlandó lemondani? Az nem a Canonical hibája ugye. :)

Gentoo foreva!

2010. szeptember 3., 19:19 análka

"az ingyenes termékek fosok, a készítők vagy nem értenek hozzá vagy pénzük nincs jó antivírust csinálni. fizetős szoftverek a jók."

DE LEGJOBBAK A BIZTONSÁGOS OPRENDSZEREK!

UNIX ALAPÚAK, QNX HA VALAKI HALLOTT MÁR RÓLA, VAGY AMIGA OS!

2010. augusztus 15., 17:27 sztewe

erősebb antivírus = piszok sok memóriaigénylés

Avastot használok már 2 éve, meg vagyok elégedve, nem zabál sok memóriát, és nincs vírusprobléma.

További 29 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az öt legjobb ingyenes vírusirtó Windows 7-hez
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X