12 nélkülözhetetlen ingyenes Android alkalmazás 

2010. augusztus 27., péntek, 05:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Természetesen az összeállítás meglehetősen szubjektív, hiszen mindenkinek más elvárásai vannak egy okostelefonnal...

Természetesen az összeállítás meglehetősen szubjektív, hiszen mindenkinek más elvárásai vannak egy okostelefonnal kapcsolatban. Az alábbi programokat használva azonban kényelmesebbé tehetjük a napi munkát, és anyagaink, mi több, gondolataink megosztását is másokkal, a telefont használva.

Astro File Manager
Egy jó fájlkezelő alkalmazás szinte minden mobil rendszeren alap elvárás. Nos, az Astro File Manager szerintünk a legjobb választás lehet ezen a téren, még akkor is, ha az ingyenesség „ára” egy keskeny reklámcsík.

Cserében viszont gyakorlatilag minden funkciót elvégez, amit elvárhatunk egy fájlkezelőtől. Kényelmesen manipulálhatjuk a fájlokat a memóriakártyán (egyszerre többet is), kereshetünk, ZIP-be csomagolhatunk vagy éppen kicsomagolhatunk állományokat. A fájlok megosztásában is segít a program, Bluetoothon, levélben, különféle online szolgáltatásokkal. Van ikonos és listanézet, sőt még hálózati kiegészítőt is letölthetünk hozzá.

Dropbox
Ha már az előbb szóba került a fájlok megosztása másokkal, erre a célra egy igen jól használható  kis alkalmazás is a rendelkezésünkre áll: a népszerű online fájlmegosztó szolgáltatás, a Dropbox androidos kliense.

Ennek segítségével kényelmesen elérhetjük a szerveren tárolt anyagainkat, és ha azok a rendszer által támogatott formátumban vannak, akár meg is nyithatjuk bármelyiket. De a telefonnal készült fotókat, videókat, dokumentumokat is pillanatok alatt feltölthetjük a Dropboxra, és ami a legjobb, egy mozdulattal meg is oszthatjuk azokat egy közvetlen link segítségével (vágólapra másolható, vagy rögtön elküldhető például levélben). Nagyobb saját videók gyors megosztására kitűnő választás.
A Dropboxon alapból 2 GB-nyi ingyen tárhelyet kapunk, amit feltornászhatunk - szintén ingyen - akár 4 GB-ig is. Vagy előfizethetünk ennél nagyobb online tárhelyre is, ugyanitt.

Photoshop Express
Photoshop nélkül a jelek szerint nem élet az élet egy mobilon sem, bár az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az androidos Photoshop Express nem teljes értékű  képszerkesztő. Fotóink vagy letöltött képeink gyors retusálásához, „tuningolásához" azonban tökéletes választás.

Gyors, egyszerűen használható, és nagyjából mindent megtalálunk benne, amire csak szükségünk lehet egy kevésbé jól sikerült fotó  helyrepofozásához vagy éppen izgalmasabbá tételéhez. Előbbihez számtalan fényelési eszköz (Exposure, Saturation, Tint, Contrast stb.), utóbbihoz pedig különféle keretek és effektek állnak rendelkezésre. Természetesen a képeket vághatjuk és forgathatjuk is. Ha van Photoshop.com fiókunk, akár oda is feltölthetjük a kész anyagokat.

Advanced Task Killer
Egy multitask rendszer esetében bizony mindig praktikus dolog egy jól használható folyamatmenedzser. Az Advanced Task Killer rendkívül egyszerűen használható, a segítségével egyszerre akár több futó alkalmazást is likvidálhatunk, egyetlen mozdulattal. A programok adataihoz is pillanatok alatt hozzáférhetünk vele.

Currency
A napi forint árfolyammal nem árt mostanában folyamatosan tisztában lenni. A Currency puritán felületén akár egyszerre több valuta - online frissülő - aktuális árfolyamát is figyelhetjük.

Twidroyd
A Twidroyd az egyik legjobb Twitter alkalmazás Androidra. Ízléses, átlátható felületén teljes kényelemben olvasgathatjuk üzenetfolyamunkat, és a Twitter különféle funkcióinak (például retweet) használata is rém egyszerű  vele.

Az üzenetek írásakor van lehetőség automatikus linkrövidítésre, és persze fájlokat is megoszthatunk vele a mobilról. Olvashatjuk közvetlen üzeneteinket is, és keresési lehetőséget is kapunk, amelyben akár GPS adatok alapján is nézelődhetünk.

Ha megszállott „csiripelők" vagyunk, ezt a programot egyszerűen fel kell telepítenünk a telefonra. Ha hagyjuk a háttérben futni, azonnali értesítést kapunk az új  üzenetekről.

NewsRob
Ha pedig már a friss üzeneteknél tartottunk, mutatunk egy olyan alkalmazást is, amelynek a segítségével a friss híreket tudjuk kényelmesen végigbogarászni.
A NewsRob ingyenes verziója remek kis program, viszont a használatához szükségünk lesz egy Google Reader fiókra.

Ebben összeállíthatjuk a minket érdeklő feedeket, a NewsRob pedig kényelmesen elérhetővé teszi ezeket a telefonon. A fontosabb anyagok linkjét elküldhetjük magunknak e-mailben vagy megoszthatjuk azokat a Google Readerben is. Az ingyenes verzióban sajnos el kell viselnünk egy reklámcsíkot, de hát ez sajnos a legtöbb ingyenes, minőségi Android alkalmazásban ott virít...

The Weather Channel
A Weather Channel a megbízhatóbb szolgáltatók közé tartozik, így viszonylagos biztonsággal hagyatkozhatunk az előrejelzéseikre. Az Androidos kliensben elérhetők a napi, óránkénti, 36 órás, 10 napos jóslatok is, és akár több város időjárását is nyomon követhetjük.

Springpad
A Springpad egy remek, ingyenes online szolgáltatás, amelyben tennivalóinkat, jegyzeteinket, fotóinkat, hangos jegyzeteinket vagy éppen kívánságlistánkat rögzíthetjük kényelmesen. Mivel mindezt a szerveren tároljuk, így mindent elérhetünk számítógépről (akár egy böngészőben is), vagy éppen mobilról, így például az androidos kliens segítségével.

A Springpad gyors és kényelmes megoldás arra, hogy a fontos dolgaink mindig kéznél legyenek. A használata egyszerű, a felület pedig nagyon mutatós.

Opera Mini Browser
Nem mintha komoly gondok lennének az Android saját böngészőjével, de azért meg kell hagyni, hogy néha jól jöhet az Opera Mini is. A füles böngészés, a gyorshívó, a gyorsabb letöltéshez optimalizált oldalak és a felesleges képek kikapcsolásának lehetősége bizony kényelmesebbé és gyorsabbá  teheti a böngészést, nem beszélve a csökkentett adatforgalomról.

KeePassDroid
Manapság annyi jelszót, PIN kódot kell megjegyeznünk, hogy ember legyen a talpán, aki mindet kívülről fújja. Ugyanazt a jelszót használni minden online fiókunkhoz nem különösebben szerencsés, az igazán biztonságos jelszavak pedig általában nehezen megjegyezhetők.

Ilyenkor jön jól egy jelszómenedzser alkalmazás, amely egyetlen master jelszóval védett adatbázisban tudja tárolni minden fontos jelszavunkat, adatunkat. Így nekünk elegendő  ezt az egyetlen, központi „kódot" megjegyezni. A KeePassDriod egyike a legjobb ingyenes jelszómenedzsereknek Androidon, érdemes egy próbát tenni vele.

Frodo
Végül jöjjön egy kis szórakozás, ami esetünkben egy kis nosztalgia is. A Frodo egy remek C64 emulátor, amely Androidra is elérhető, ráadásul ingyen. Játékot találni hozzá nem különösebben nehéz, elég, ha például a www.c64.com oldalon szétnézünk.

Több száz egykori slágerjáték várja a kikapcsolódni vágyókat. Csak másoljuk a memóriakártyára a letöltött lemezképeket, a Frodóban pedig egyszerűen betölthetjük őket, és már indulhat is a játék!
 
A teszthez egy Sony Ericsson X10i-t használtunk, a Sony Ericsson Magyarország jóvoltából.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

7 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. szeptember 2., 00:06 bulgakovmihaly

@Tímea: mi mást, mint nagy összegű mobilszámlát
@Jarjar Binksz: twitter annak nélkülözhetetlen, aki azon lóg nap mint nap, de nekem a htc sense-es alap twit kliens is kiváló volt
@Worgaz: szerintem mobillal fotózni még mindig vérgáz...ha nincs nálam rendes gép, én inkább elmesélem, arra meg, hogy felnyomd rapidban twitter-re, tumblr-re kb jo az eredeti is, ugyis szar minosegu lesz a fotod, teljesen mindegy mivel nyulsz hozza utana...

ON
fura, hogy nem került megemlítésre a swype, és semmilyen alvásmonitorozó prog...arról nem beszélve, hogy a froyo eleve szóba sem került, mint legfrissebb android op...villainrom rulz btw

2010. augusztus 30., 11:05 Tímea

Jarjar Binksz

Mi az a csúnya meglepetés,amit a net tud okozni?Mikre gondolsz?Én még friss Android használó vagyok.

2010. augusztus 27., 12:24 Jarjar Binksz

Hát nemtom(!?!)
Az, hogy nélkülözhetetlen szerintem egyes programok esetében erős túlzás, vagy feltételezzük, hogy az android-ot használók igen nagy százaléka folyamatos (mobil)internet kapcsolatban van. Bocsánat a kétkedésért, de ezt nem tudom elhinni.
A file managerrel kapcsolatban nem vitatkozom, mert az kell és hál-isten igen nagy belőle a választék. Egyet tudok érteni azzal, hogy néha nemárt egy jó feladatkezelő, ámbár ha nem tudjuk mikor mit kapcsolunk ki akkor szépen meg lehet vele zavarni a telefon lelkivilágát; + az androidnak kifejezetten jó a memória kezelője, így ha csak valóban nem fontos ne használjuk.
A többivel azonban nem tudok egyetérteni, hogy "nélkülözhetetlen", a photoshop és a dropbox mindenképpen hasznos, de pl. a twitter-alkalmazásról nem gondolom, hogy nélkülözhetetlen lenne.
Ellenben, köztudott pl., hogy az android, előszeretettel nyúlkál a net felé, és ez - főleg, ha nincs mobilnet előfizetésünk, vagy állandó wi-fi - csúnya meglepetést tud okozni.

2010. augusztus 27., 12:23 Jarjar Binksz

#második rész#
Szóval, ha a felhasználó nem akar mindig a beállítások menüben mászkálni ezért, szerezzen be egy APN kezelőt. Van a Market-en is bőven, de lehet máshohhan is szerezni (pl. SwitchPro, APN on/off widget, stb.)

Végül, tényleg nem kötekedésből, de ha már nem felel meg az androidban alapból szerepeltetett böngésző, én inkább a Skyfire-t ajánlanám, a flash-videó kezelési tulajdonság miatt. (csak azért mert az opera adta ki, nem az a legjobb). Amúgy ezt sem tartom nélkülözhetetlennek.

2010. augusztus 27., 11:21 Worgaz

Kobaljov: Elég szegényes a fantáziád. Baromi jól jön a mobil PS, ha útközben fotózol valamit a telefonnal és aztán azonnal megosztanád, csak előtte még kicsit alakítanál rajta.
Ráadásul a PS Express iPhone-on és Androidon is az egyik legjobb mobil képretusáló. Viszont ne keverd az asztali Photoshoppal, mert ahhoz köze nincs... És a használata is kényelmes!

További 2 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


12 nélkülözhetetlen ingyenes Android alkalmazás 
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X