szerző:
techline.hu

Tegyük fel, hogy kipróbáltuk a legújabb Internet Explorert, megnéztük az újdonságokat, és különösebb meglepődés nélkül...

Tegyük fel, hogy kipróbáltuk a legújabb Internet Explorert, megnéztük az újdonságokat, és különösebb meglepődés nélkül realizáltuk, hogy sok minden (pl. Flickr-diavetítő, blogszerkesztők és szinte valamennyi Joomla alapú CMS) azért még nem teljesen működik vele tökéletesen.

Úgy döntünk tehát, hogy megvárjuk, amíg az IE9 tökéletes lesz (ha az lesz…) és majd akkor váltunk, addig is visszaállunk az előző verzióra. 
Mint minden Microsoft böngésző esetében, ilyenkor ér minket a meglepetés: az IE8-as látszólag eltűnt a gépünkről, a kilencest viszont nem lehet leszedni, legalábbis a hagyományos módon nem, hiszen sem a Start menüben nincs hozzá eltávolítás, sem a programok hozzáadása/eltávolítása ablak listájában nem szerepel a böngésző.

IE9 - van aki szereti, van aki nem...

Hogy miért utálja a Microsoft, ha valamelyik terméküket el akarjuk távolítani, és miért tesznek meg mindent, hogy ez minél nehezebb legyen, az egy külön cikket is megérne – a lényeg azonban, hogy megijednünk nem kell. A régi (feltehetőleg nyolcas) IE nem tűnt el a gépünkről, továbbra is a helyén van, összes beállításunkkal, könyvjelzőinkkel és minden egyébbel. Sőt a kilences verzió sem leszedhetetlen, csak máshol kell keresnünk. Lássuk!

Írjuk be a Start menü/futtatásba, hogy „appwiz.cpl” – (Win7 esetében „Programs and Features”), erre megkapjuk a jól ismert, programok hozzáadása/telepítése ablakot. Ebben a listában (szokás szerint) nem szerepel a böngésző, így az eltávolítására sincs mód.

Ha azonban bepipáljuk a „frissítések megjelenítése” opciót (angol Windows esetében „View installed updates”), akkor egy másik listát kapunk. Itt a szokásos Windows foltokkal és egyéb frissítésekkel egyetemben, megtaláljuk az Internet Explorer legfrissebb, gépünkön levő változatát is. Sajnos a Win7 EU verziójának esetében ez nem igaz: a régi böngészőt visszakapjuk ugyan, de személyes dolgaink (könyvjelzők, stb.) elvesznek. Biztos, ami biztos alapon, exportáljuk ki könyvjelzőinket mielőtt leszedjük a kilences verziót.

Nyomjunk jobb egérgombbal az IE-re a listában, és válasszuk az eltávolítás (uninstall) opciót. A böngésző lekerül a gépről, és ami a legjobb: helyette varázslatos módon megjelenik az előző böngésző, minden beállításunkkal egyetemben (kivéve EU Win7, lásd fent.)  Persze előbb újra kell indítanunk a gépet.

Az eljárás ugyanúgy működik az XP/Vista és a Windows 7 esetében is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

Google-keresés a Chrome-ban

Ez a megoldás ezúttal is egy ügyes Chrome-kiegészítő, az Inline Google (letölthető innen).