Hogyan szedjük le gépünkről az IE 9-est?

2010. október 13., szerda, 05:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Tegyük fel, hogy kipróbáltuk a legújabb Internet Explorert, megnéztük az újdonságokat, és különösebb meglepődés nélkül...

Tegyük fel, hogy kipróbáltuk a legújabb Internet Explorert, megnéztük az újdonságokat, és különösebb meglepődés nélkül realizáltuk, hogy sok minden (pl. Flickr-diavetítő, blogszerkesztők és szinte valamennyi Joomla alapú CMS) azért még nem teljesen működik vele tökéletesen.

Úgy döntünk tehát, hogy megvárjuk, amíg az IE9 tökéletes lesz (ha az lesz…) és majd akkor váltunk, addig is visszaállunk az előző verzióra. 
Mint minden Microsoft böngésző esetében, ilyenkor ér minket a meglepetés: az IE8-as látszólag eltűnt a gépünkről, a kilencest viszont nem lehet leszedni, legalábbis a hagyományos módon nem, hiszen sem a Start menüben nincs hozzá eltávolítás, sem a programok hozzáadása/eltávolítása ablak listájában nem szerepel a böngésző.

IE9 - van aki szereti, van aki nem...

Hogy miért utálja a Microsoft, ha valamelyik terméküket el akarjuk távolítani, és miért tesznek meg mindent, hogy ez minél nehezebb legyen, az egy külön cikket is megérne – a lényeg azonban, hogy megijednünk nem kell. A régi (feltehetőleg nyolcas) IE nem tűnt el a gépünkről, továbbra is a helyén van, összes beállításunkkal, könyvjelzőinkkel és minden egyébbel. Sőt a kilences verzió sem leszedhetetlen, csak máshol kell keresnünk. Lássuk!

Írjuk be a Start menü/futtatásba, hogy „appwiz.cpl” – (Win7 esetében „Programs and Features”), erre megkapjuk a jól ismert, programok hozzáadása/telepítése ablakot. Ebben a listában (szokás szerint) nem szerepel a böngésző, így az eltávolítására sincs mód.

Ha azonban bepipáljuk a „frissítések megjelenítése” opciót (angol Windows esetében „View installed updates”), akkor egy másik listát kapunk. Itt a szokásos Windows foltokkal és egyéb frissítésekkel egyetemben, megtaláljuk az Internet Explorer legfrissebb, gépünkön levő változatát is. Sajnos a Win7 EU verziójának esetében ez nem igaz: a régi böngészőt visszakapjuk ugyan, de személyes dolgaink (könyvjelzők, stb.) elvesznek. Biztos, ami biztos alapon, exportáljuk ki könyvjelzőinket mielőtt leszedjük a kilences verziót.

Nyomjunk jobb egérgombbal az IE-re a listában, és válasszuk az eltávolítás (uninstall) opciót. A böngésző lekerül a gépről, és ami a legjobb: helyette varázslatos módon megjelenik az előző böngésző, minden beállításunkkal egyetemben (kivéve EU Win7, lásd fent.)  Persze előbb újra kell indítanunk a gépet.

Az eljárás ugyanúgy működik az XP/Vista és a Windows 7 esetében is.

15 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. október 23., 21:24 Roland

Én egy egyszerübbet tudom kérem tisztelettel.
Megkeresem az Exe-t és a végéről a .exe -átnevezem .ex_ re , így többet nemkukorékol , morbid de hatásos.

2010. október 20., 14:28 selinor

"Írjuk be a Start menü/futtatásba, hogy „appwiz.cpl” – (Win7 esetében „Programs and Features”), erre megkapjuk a jól ismert, programok hozzáadása/telepítése ablakot."

Az én esetemben a Win7-be beírtam a programs and features a runnerbe de közölte velem, hogy stupido vagyok ellenben a appwiz.cpl tökéletesen működött.

2010. október 14., 20:46 Tamás

Ez a cikk is tele van hibákkal.

Először is, XP-re nem lehet IE9-et felrakni, akkor miért van feltéve XP-s képernyőkép.
Másodjára Mivel XP-n nem lehet felrakni, ezért csak Vista-n és 7-re lehet felrakni, ott pedig ÍGY KELL eltávolítani:
Vezérlőpult-->programok eltávolítása-->Telepített frissítések megjelenítésére szövegre rákattintani.
Harmadjára meg kell érteni, hogy a frissítéseket csak a frissítés listából lehet eltávolítani, és mivel az IE9 is frissítés, így azt is ott kell eltávolítani. (ajánlom, hogy nézzék meg, hogy hogyan is működik a Windows, ha megkéritek Moonman-t vagy pzstm-t akkor el is magyarázzák, hogy mi miért van.)
Nem tudom, hogy milyen 7-es van ott, de nekem magyar MSDN Windows-om van, és megmaradtak a beállításaim, és a kedvenceim megmaradtak. Tán a Windows 7 Techline Edition változatban lehet, hogy tünedeznek adatok, de azokért már nem felelős a MS.
Szóval még mielőtt hülyeséget írnátok, inkább utána kellene nézni a dolgoknak. És mégegyszer: XP-n nincs IE9!

2010. október 14., 14:48 mpisti

kri: Lehet, hogy Microsoft nem fizette ki időben az előző reklámot :D

2010. október 14., 12:53 kri

Most komolyan ehhez cikket kell írni???!!Unatkoztok?!

További 10 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Hogyan szedjük le gépünkről az IE 9-est?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X