szerző:
techline.hu

Arra már mutattunk példát, hogy miként lehet akár hangulatos videót is felhasználni háttérként.

Arra már mutattunk példát, hogy miként lehet akár hangulatos videót is felhasználni háttérként. Vistán és Windows 7 alatt ez mondjuk meglehetősen könnyen megy, hiszen ott a rendszer részét képezi már a videós hátterek használata, de Windows XP alatt sem ördöngösség, mindék esetet részletesen bemutattuk korábbi cikkünkben (sőt, ott az OS X-et használók is kaptak erre tippet).
Ám nem csak videókat használhatunk fel ahhoz, hogy a hátterünk kicsit mozgalmasabb legyen. A www.artdocks.com oldalról például több jópofa animációt is letölthetünk, amelyekkel érdekesebbé, mozgalmasabbá tehetjük asztalunk.
A Fish Desktop Wallpaper például egy felülnézetből látható, úszkáló aranyhallal egészíti ki a Desktopot. Sajnos a hullámzó, interaktív vízről le kell mondanunk, de így is nagyon látványos, ahogy az ablakok és a Tálca alatt úszkál a viszonylag nagy díszhal.
Az Animated Halloween Desktop Wallpaper és az Animated Rain Desktop Wallpaper igazán aktuális, hiszen egyfelől ősz van, szóval nem ússzuk meg eső nélkül, miért ne essen hát a kijelzőn is, másfelől mostanában nálunk is “divatját” éli a halloween, szóval ennek megfelelő hangulatot is teremthetünk a gépünkön.

Az Animated Snow Desktop Wallpaper és a Fruit Christmas Desktop Wallpaper pedig szintén hamarosan aktuális lesz, hiszen igencsak nyakunkon a tél, és bizony a karácsony is közeledik.
Végül az Animated Flower Desktop Wallpapert akkor érdemes bevetni, ha már nagyon belefáradtunk a kinti szürkeségbe és valami derűsebb dolgot nézegetnénk, például a szél által sodort virágszirmokat.

A fenti animált háttérképek valójában kis programok, s az animációk mögé gyakorlatilag olyan háttérképet tehetünk, amilyet csak szeretnénk, például havas tájakat a virtuális hóesés mögé.
Egyszerre többet is futtathatunk belőlük, szóval akár hóesésben is hullhatnak a virágszirmok, de azért arra ügyeljünk, hogy a programok rendesen igénybe veszik a gép erőforrásait, szóval ha dolgozni is szeretnénk, akkor érdemes megelégednünk egyszerre egy animációval.

A másik dolog, amire érdemes odafigyelni: a készítők sajnos nem gondoskodtak külön beállítási lehetőségről arra nézve, hogy a programok automatikusan elinduljanak-e a Windows indításakor, hanem alapértelmezésben így tesznek. Így ha mindegyiket telepítettük, akkor ezt vagy az msconfig.exe alkalmazás elindításával tilthatjuk meg (esetleg egy másik startup-menedzser alkalmazással), vagy egyszerűen uninstalláljuk a Windowsban megszokott módon azokat, amelyeket éppen nem használjuk.
A programokat használhatjuk Windows XP-n, Vistán és Windows 7-esen is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!