Így lehet látványos animált háttere Windowson, ingyen

2010. október 25., hétfő, 05:00 • Utolsó frissítés: 2011. augusztus 09., kedd, 21:47
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Arra már mutattunk példát, hogy miként lehet akár hangulatos videót is felhasználni háttérként.

Arra már mutattunk példát, hogy miként lehet akár hangulatos videót is felhasználni háttérként. Vistán és Windows 7 alatt ez mondjuk meglehetősen könnyen megy, hiszen ott a rendszer részét képezi már a videós hátterek használata, de Windows XP alatt sem ördöngösség, mindék esetet részletesen bemutattuk korábbi cikkünkben (sőt, ott az OS X-et használók is kaptak erre tippet).
Ám nem csak videókat használhatunk fel ahhoz, hogy a hátterünk kicsit mozgalmasabb legyen. A www.artdocks.com oldalról például több jópofa animációt is letölthetünk, amelyekkel érdekesebbé, mozgalmasabbá tehetjük asztalunk.
A Fish Desktop Wallpaper például egy felülnézetből látható, úszkáló aranyhallal egészíti ki a Desktopot. Sajnos a hullámzó, interaktív vízről le kell mondanunk, de így is nagyon látványos, ahogy az ablakok és a Tálca alatt úszkál a viszonylag nagy díszhal.
Az Animated Halloween Desktop Wallpaper és az Animated Rain Desktop Wallpaper igazán aktuális, hiszen egyfelől ősz van, szóval nem ússzuk meg eső nélkül, miért ne essen hát a kijelzőn is, másfelől mostanában nálunk is “divatját” éli a halloween, szóval ennek megfelelő hangulatot is teremthetünk a gépünkön.

Az Animated Snow Desktop Wallpaper és a Fruit Christmas Desktop Wallpaper pedig szintén hamarosan aktuális lesz, hiszen igencsak nyakunkon a tél, és bizony a karácsony is közeledik.
Végül az Animated Flower Desktop Wallpapert akkor érdemes bevetni, ha már nagyon belefáradtunk a kinti szürkeségbe és valami derűsebb dolgot nézegetnénk, például a szél által sodort virágszirmokat.

A fenti animált háttérképek valójában kis programok, s az animációk mögé gyakorlatilag olyan háttérképet tehetünk, amilyet csak szeretnénk, például havas tájakat a virtuális hóesés mögé.
Egyszerre többet is futtathatunk belőlük, szóval akár hóesésben is hullhatnak a virágszirmok, de azért arra ügyeljünk, hogy a programok rendesen igénybe veszik a gép erőforrásait, szóval ha dolgozni is szeretnénk, akkor érdemes megelégednünk egyszerre egy animációval.

A másik dolog, amire érdemes odafigyelni: a készítők sajnos nem gondoskodtak külön beállítási lehetőségről arra nézve, hogy a programok automatikusan elinduljanak-e a Windows indításakor, hanem alapértelmezésben így tesznek. Így ha mindegyiket telepítettük, akkor ezt vagy az msconfig.exe alkalmazás elindításával tilthatjuk meg (esetleg egy másik startup-menedzser alkalmazással), vagy egyszerűen uninstalláljuk a Windowsban megszokott módon azokat, amelyeket éppen nem használjuk.
A programokat használhatjuk Windows XP-n, Vistán és Windows 7-esen is.

8 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. október 30., 10:14 ssas

Helló!

A halas háttér képet nem tudom eltávolítani!Töröltem a háttér képet a gépről és be állítok egy sima hátteret de a hal akkor is ott úszkál!Mit csináljak vele?

2010. október 29., 16:42 Flamer

A fullscreenes flash terhelné a rendszert, nem ez.

Valóban hatalmas erőforrásigénnyel bír pár alpha blendes háromszög megjelenitése dxben..

2010. október 26., 14:35 Gekko

Sima html háttérne beállítható, abba meg beleraksz egy teljes képernyűs flash-t, vagy bármit. De valóban terheli a rendszert mint a fene.

2010. október 26., 07:15 Tetszik

Tetszik :-)

2010. október 26., 07:12

Tényleg jól néz ki! Tetszik!

További 3 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Így lehet látványos animált háttere Windowson, ingyen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


L4z4: „Aki ennyiért megveszi, az vagy milliomos és hülye, vagy csak hülye de...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


Kiss Bendegúz: „hol kell le tölteni?” » A legjobb videoszerkesztők, amelyek egy fillérbe sem kerülnek

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Az Apple-nél nagy titoktartás övezi a piacra készülő termékeket, a piaci elemzők viszont időnként meglepően pontos jóslatot adnak ezekről.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X