szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elektronikus formátumú könyvek, vagyis az e-bookok, e-könyvek terjedése töretlennek tűnik, azonban miközben a siker a tengerentúlon garantáltnak látszik, a magyar még várat magára.

A számítógépeket és a technológiát kedvelők körében újból beszédtéma lett az e-könyv: a figyelem középpontjába az érintőképernyős táblaszámítógép, az Apple újabb sikerterméke, az iPad miatt került – írja a Techline. A legnagyobb amerikai internetes könyvesbolt, az Amazon is meglovagolta ezt a népszerűségi hullámot, és soha nem látott magasságba röpítette saját fejlesztésű olvasójának, a Kindle-nek és az elektronikus könyveknek az eladását.

Az Amazon 2007-ben dobta piacra a Kindle-t, amely saját formátumú .azw kiterjesztésű könyvek elolvasására, megvásárlására készült. A könyvóriás 2010 nyarán megdöbbentő számokat közölt: egy hónapban már 80 százalékkal több elektronikus könyvet adnak el, mint normál nyomtatott könyvet, és például 2009 első feléhez képest 2010 első felében háromszor több elektronikus könyvet értékesítettek. A sikerhez hozzájárul, hogy az olvasó árát 200 dollár alá vitték, 189 dollárért már meg lehet vásárolni, Magyarországról is. A Kindle olvasóra több mint 630 ezer könyvújdonság létezik, az új könyveket pedig relatíve olcsón, 9,99 dollárért árulják. Továbbá egy sereg régebbi könyvet ingyenesen le lehet tölteni az Amazonon: 1,8 millió címből tud válogatni a Kindle-tulajdonos.

A Techline teljes cikkét erre a linkre kattintva olvashatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Kult

Frankfurti könyvvásár: támad az e-könyv

Bár Németországban - a többi európai országhoz hasonlóan - még a papíralapú könyvek adják a kiadók üzleti forgalmának csaknem teljes egészét, az Amerikából érkező hírek alapján arra lehet felkészülni, hogy a digitális olvasnivalók, az e-könyvek a jövőben Európában is komoly versenyt támaszthatnak a Gutenberg-galaxisnak.

hvg.hu Napi merítés

Miben jobb az e-könyv, mint a hagyományos?

Az utóbbi néhány hétben többször is szóba került az e-könyv, amely igazából nem más, mint egy eszköz, amelyen meg tudjuk jelentetni a könyveket. De mitől jobb az e-könyv, mint a hagyományos? Az Online Marketing blog szerzője ennek járt utána legfrissebb bejegyzésében.

MTI Trendvadász

Jövőre jönnek a színes e-könyvek

A kínai Hanvon elektronikai vállalat jövő tavasszal dobja piacra a világ első színes elektronikuskönyv-olvasóját, amely a nyomtatott könyvlapok képéhez hasonló minőséget produkáló E Ink (elektronikus tinta) technológiával működik.

MTI Kult

Az e-könyvpiac is a sikerkönyv-sorozatokban bízik

Az e-könyvkiadás töretlenül fejlődik, de eddig korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A nyomtatott és e-piac résztvevői egyaránt az újabb sikersorozatok kiadásában látják az üzlet fellendülését.