Karácsonyi háttérképek és animált karácsonyfák Windowsra

2010. december 07., kedd, 05:00 • Utolsó frissítés: 2010. december 07., kedd, 06:13
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ;

Az eljárás persze nagyon egyszerű: letöltünk néhány ízléses karácsonyi háttérképet és esetleg egy-két apró, a hangulat...

Az eljárás persze nagyon egyszerű: letöltünk néhány ízléses karácsonyi háttérképet és esetleg egy-két apró, a hangulat fokozásához használható programot.
Kezdjük ez utóbbiakkal, méghozzá megpróbáljuk rendszer függetlenül, bár bevallom, kicsit csalok, mert az alább bemutatásra kerülő animált karácsonyfákról részben már volt szó – jóval – korábban. Ettől viszont még lehet, hogy valaki akkor lemaradt róluk, pedig kár értük, mert jópofák.

A választék egy része...

Ráadásul idén némi változás is történt e programocskákkal kapcsolatban: nőtt a választék. Szóval aki szeretne a Windows Asztalára egy (vagy több) látványos és kedves kis animált karácsonyfát, annak mindenképpen érdemes ellátogatni az alábbi linkre. Extraként, némelyik kis fa fölé mozgatva az egérkurzort azt is láthatjuk, hogy hány nap van még hátra karácsonyig! Ha egy fára kattintunk a jobb egérgombbal, a StartUp menüpontot bejelölve azt is megadhatjuk, hogy a Windows indításakor automatikusan elinduljon az adott kis program is. Ha kivesszük a pipát a menüpont elől, akkor viszont manuálisan indíthatjuk el azt, amikor nekünk tetszik.
Ha ez megvan, már nincs is más dolgunk, mint kiválasztani a megfelelő háttérképet!

Keresés fix méretre a Google-ban

Ez mondjuk az internet segítségével nem különösebben nehéz, csak beírjuk a Google képkeresőjébe, hogy Christmas wallpapers, esetleg szűrési feltételként megadjuk, hogy minimum 1024x768 pixel felbontású képekre (persze itt érdemes a monitorunk felbontását megadni) vagyunk kíváncsiak, s máris ömlenek a találatok.

Legkisebb méret meghatározása kényelmesen

De a Microsoft-féle Bingen is működik a dolog, sőt, ott van külön háttérkép (wallpaper) szűrési lehetőség, amelyre ha rákattintunk, a képernyőnk felbontásának megfelelő méretű képeket túr elő a keresőmotor az internetről.

Háttérkép keresés a Bingben, a monitorunknak megfelelő méretben

Akadnak remek háttérképgyűjtő oldalak is, amelyeken órákig válogathatunk a jobbnál jobb karácsonyi háttérképekből. Ilyen például a wallpaperstock.net, az ewallpapers.eu, vagy a wallpaper-place.com. Ezeken garantáltan találunk nagy felbontású háttérképeket, karácsonyi témakörben is.
Aki Windows 7-et használ, és szeretné az egész háttérképkeresést letudni egy lépésben, annak érdemes a Microsoft téma-csomagját letöltenie és telepíteni innen, ebben több, jó minőségű karácsonyi háttérképet is kapunk.

3 HOZZÁSZÓLÁS
2010. december 20., 10:25 Tóth Jani

A Virustotal az kicsit szigorúan veszi ezeket, egy normál vírusirtó nem talál vírust viszont mivel ezek belenyúlnak a rendszerbe hogy az asztalon maradjanak ezért gyanús programok lesznek.

2010. december 7., 22:36 L4z4

Még jó, hogy megnéztem, mielőtt kipróbáltam: a Virustotal szerint van a karácsonyfák alatt trójai ajándék is..
Na igen, ha valami ingyenes, szinte biztos ez lesz az eredmény :/

2010. december 7., 17:05 L4z4

Az animált karácsonyfák jól jönnek, eddig is használtam egyet, de jó lesz már lecserélni :]

A Microsoft oldaláról letölthető 7-hez való témacsomagokat XP-sek is használhatják, legalábbis a háttérképeket belőlük. Ha letöltöttük, csak nevezzük át a kiterjesztést .themepack -ről .cab -re! Kedvenc kommanderünk így már "látja" a tartalmukat :D

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Karácsonyi háttérképek és animált karácsonyfák Windowsra
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X