szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bizalmas dokumentumok kiszivárogtatására szakosodott weboldal első emberének ígérete szerint rövidesen olyan iratokat is nyilvánosságra hoz majd, amelyek a UFO-észlelésekkel kapcsolatos információkat is tartalmaznak.

A Telegraph brit lap értesülései szerint a 39 éves Julian Assange a Guardiannek adott online interjújában közölte a hírt. A nemzetközi körözés alatt álló férfi nem közölte, hogy milyen információk szerepelnek az amerikai kormányzattól megszerzett bizalmas diplomáciai iratokban, mint ahogy azt sem hozta nyilvánosságra, hogy mikor várható az akták publikálása.

„Sok furcsa ember írt már nekünk UFO-észlelésekkel kapcsolatban, persze sokszor előfordult, hogy olyanoktól kaptunk levelet, akik azt fedezték fel, hogy bennük lakozik az antikrisztus” – írta Assange az online interjú során. „Azonban általában nem tartották be a WikiLeaks publikációs szabályait, melyek szerint a megjelenésre beküldött dokumentumok legyenek eredetiek és ne legyenek semmilyen formában megszerkesztve, cenzúrázva. Azonban szeretném leszögezni, hogy a még nem publikált diplomáciai dokumentumokban valóban tesznek említést UFO-król.”

A Telegraph értesülései szerint a tavalyi év során közel 400 esetben jelentettek UFO-észlelést a brit védelmi minisztérium felé. Ez csaknem triplája a 2008-as bejelentéseknek.

A brit lap meg nem nevezett weboldalakon megjelent spekulációkról is beszámol, melyek szerint a megjelenés előtt álló dokumentumok magyarázatot adhatnak korábban amerikai pilóták által tett nyilatkozatokra, melyek szerint a földönkívüliek már leszálltak a Földön, sőt, el is vegyültek az emberek között.

hvg.hu Világ

Évi több száz UFO-t észlelnek a britek

Az amúgy igen racionális britek évente több száz természetfeletti lény észleléséről küldenek beszámolót a brit különleges jelenségeket vizsgáló csoport állami szervezetnek.

Bari Máriusz Világ

Fény derült a texasi UFO-rejtély titkára

Bombaként robbant az amerikai hírcsatornákon, hogy a texasi Stephenville kisváros felett ufók jelentek meg január 8-án, miközben az amerikai légierő szerint semmilyen légigyakorlat nem zajlott azidőtájt.

hvg.hu Világ

Felszámolták az UFO-forródrótot

Megszüntette a brit hadsereg azt a forródróthálózatát, amely ezidáig az azonosítatlan repülő tárgyakról (UFO) adott jelentéseket.

hvg.hu Tech

Az amerikai UFO-akták megnyitását követelik

Egy korábbi pilótákból és kormányhivatalnokokból álló csoport felszólította az Egyesült Államok kormányát, hogy újítsa fel a nyomozást az állítólagos UFO-észlelésekkel kapcsolatban.

MTI Tech

Majdnem elveszett hat évnyi titkos UFO-jelentés

A nyilvánosság elé tárta a brit hadügyminisztérium a korábbi ufójelentések titkait. A három éven át tartó munka eredményét bárki megtekintheti a Nemzeti Archívum honlapján - olvasható a BBC weboldalán.

hvg.hu Tech

Volt katonák szerint UFO-k okozták az amerikai atomfegyverek üzemzavarait

Az amerikai légierő hat nyugalmazott katonája és egy kutató szeretné elérni, hogy Washington tisztázza a helyzetet az ország nukleáris fegyvereivel kapcsolatban. Az egykori katonák szerint ugyanis azonosítatlan repülő tárgyak hatására lépett fel üzemzavar több ízben is az interkontinentális rakétáknál.

hvg.hu Tech

A leghitelesebbnek tűnő UFO észlelések – videóval

A mindenhol kéznél lévő digitális kép- és videófelvevő eszközök elterjedésének köszönhetően elszaporodtak az azonosítatlan repülő tárgyak és lények észleléseit rögzítő felvételek. Nézegessen videón megörökített UFO-észleléseket!