Videós hátterek a Windows XP-re, ingyen

2011. március 01., kedd, 05:30 • Utolsó frissítés: 2011. szeptember 23., péntek, 12:51
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ;

A Windows Vista és a Windows 7 megfelelő változataihoz (például az Ultimate verzióhoz) egyaránt letölthetjük a Dream...

A Windows Vista és a Windows 7 megfelelő változataihoz (például az Ultimate verzióhoz) egyaránt letölthetjük a Dream Scene névre keresztelt megoldást, amelyhez a Microsoft még egy halom látványos videót is ad, hogy azokat pont olyan egyszerűen tegyük meg a Windows hátterének, mintha sima képek, fotók lennének. Az eredmény persze valamivel látványosabb.
Az XP-hez nincs hivatalos Dream Scene a Microsofttól, van viszont nem hivatalos megoldás: a DreamScene XP. Ez az aprócska program elintézi, hogy a Windows Media Player szó szerint a háttérben játsszon le videókat, méghozzá folyamatosan, leállás nélkül. A program honlapjáról néhány remek videót is letölthetünk erre a célra, amelyek természetesen úgy vannak kialakítva, hogy megfeleljenek a loopolt, vagyis vég nélküli lejátszáshoz.

Csak egy kattintás a ki- vagy bekapcsolás

A programmal bármilyen WMV vagy MPEG videó befogható háttérnek, de azért van két negatívuma a dolognak. Az egyik, hogy ettől kezdve az Asztal helyi menüjét - és úgy általában az Asztal funkcióit - nem érjük el, mert helyette a Windows Media Playeré jelenik meg, a második pedig, hogy azért ez nem egy erőforrás-takarékos megoldás, szóval ha komolyabb munkára vagy játékra fogjuk éppen a gépet, nem feltétlenül éri meg a háttérben futni hagyni ezt a szolgáltatást (természetesen kikapcsolható a program újbóli elindításával a Disable DreamScene gombra kattintva).

Látványos, de sajnos nem tökéletes megoldás

Akinek ez a megoldás esetleg nem tetszene, az kipróbálhatja a szintén ingyenes VLC Media Playert, amely amellett, hogy egy kiváló médialejátszó, akár erre a célra is befogható.
Ehhez nem kell mást tennünk, csak a VLC-ben az Eszközök/Beállítások menüvel megjeleníthető ablakon a Videó gombra kattintva bejelölni a Háttérkép mód engedélyezése opciót, majd a kívánt videó megnyitása után bejelölni a folyamatos lejátszást, és elindítani a lejátszót, majd a Tálcára küldeni annak ablakát. Ezzel a megoldással az Asztal funkcióit is megőrizhetjük.

A VLC talán még ügyesebben megoldja

Sajnos egyik sem működik olyan flottul, mint a Windows Vista/7 Dream Scene megoldása, de az öregedő XP-t esetleg így is izgalmasabbá lehet tenni, ha van rá felesleges hardvererőforrásunk.

Videót egyébként rengeteget találunk az interneten erre a célra, ingyen is, például itt.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Videós hátterek a Windows XP-re, ingyen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X