Most megtudhatja, mi veszi el az idejét a gép előtt ülve!

2011. április 25., hétfő, 05:00 • Utolsó frissítés: 2011. április 25., hétfő, 07:10
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A nyomozás ráadásul nem is nehéz, hiszen számtalan ügyes kis alkalmazás, sőt online megoldás áll rendelkezésünkre...

A nyomozás ráadásul nem is nehéz, hiszen számtalan ügyes kis alkalmazás, sőt online megoldás áll rendelkezésünkre, hogy a gép előtt töltött időt kielemezzük.
Bár mi most egy OS X-es programot mutatunk, korábban már több Windowson használható megoldással szolgáltunk, amelyek közül a legsokoldalúbb talán a ManicTime volt. Ez a program rendkívül részletes listával és áttekintő grafikonokkal szolgál arról, hogy a gépre telepített programok közül melyikkel, mennyit foglalkoztunk. Szóval aki Windowson dolgozik, annak érdemes elolvasnia korábbi anyagunkat.

Az ingyenes verzióval is kideríthető, mit használunk legtöbbször

Az OS X felhasználók számára viszont most a Time Trackert ajánljuk, amely gyakorlatilag ugyanarra képes, mint windowsos társai. A programnak két változata van, egy ingyenes és egy 4 dollárért megvásárolható fizetős verzió. Mindkettőt a Mac App Store-ból szerezhetjük be a gépünkre, egy kattintással.
Az ingyenes változat kevésbé részletes kimutatással szolgál, de tulajdonképpen az esetek többségében bőven megteszi. Monitorozza, hogy melyik alkalmazást mennyi ideig használjuk, és erről áttekinthető grafikont készít. Az időbe csak azt számolja bele, amikor valóban dolgozunk egy programban. Kapunk egy összesítőt, és programokra lebontva egy listát, a használati idő szerint csoportosítva. Kérhetünk napi lebontást vagy összesítést is.
A Time Track Pro, vagyis a fizetős verzió ennél kicsit többre képes a 4 dollárért cserébe. Ez a verzió ugyanis nemcsak magukat az alkalmazásokat monitorozza, hanem - amennyiben ezt az alkalmazás támogatja - az adott programban megnyitott dokumentumokat is. Így például láthatjuk, hogy a böngészőben mennyi időt töltöttünk egy-egy honlaponnal, vagy hogy mennyit foglalkoztunk a Photoshopban egy adott képfájllal. Így sokkal részletesebb, összetettebb képet kapunk elfoglaltságainkról.
A programnak megadhatjuk, hogy mennyi inaktív időt vegyen figyelembe egy-egy alkalmazásnál, dokumentumnál, így teljesen testre szabható, hogy pontosan mit is akarunk mérni, a weboldalak esetében pedig “feketelistát” készíthetünk azokról a honlapokról, amelyek meglátogatásáról nem szeretnénk feljegyzést készíteni.

A Pro változat a dokumentumokat és weblapokat is figyeli

A Time Track Pro nagyon egyszerűen használható, ha egyszer elindítottuk - indulhat automatikusan is bejelentkezéskor -, a menüsorban ücsörgő kis ikonról tudjuk, hogy éppen fut, csendben, teljesen észrevétlenül dolgozik, nem tartja fel a rendszert és az alkalmazásokat sem (leszámítva az aktuális verzióban egy bugot, amely a PS CS5-ben az elmozdított ablakokat visszadobja az eredeti helyükre). A menüsorban lévő ikonra kattintva pedig bármikor megtekinthetjük az aktuális mérési adatokat, és kielemezhetjük, mire is megy el az időnk.

Korábban egyébként online megoldásokat is mutattunk hasonló célra, ezekről itt olvashatnak, akinek pedig úgy tűnik, a kielemzett adatok alapján kicsit jobban kellene rendszerezni a gép előtt töltött időt, annak javasoljuk a Windowson, Macen és Linuxon is használható TimeEditiont, amely  segíthet beosztani a munkára és szórakozásra szánt időt egyaránt.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Most megtudhatja, mi veszi el az idejét a gép előtt ülve!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X