Nyílt forráskódú szoftverek próbaüzemét kezdte meg a kormány több állami cégnél és szervezetnél - írja az index.hu.

Az Index információi szerint Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkárságának vezetője egy hétfői bizottsági ülésen elmondta, hogy a nyílt forráskód tesztjei a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban, a Magyar Fejlesztési Bankban és az infokommunikációs államtitkárságon folynak. Létrehoztak egy munkacsoportot, amelyik ezt a munkát támogatja. Újabb lépésként ősztől ingyen igényelhetnek nyílt forráskódú termékeket az iskolák, és most készül egy kormányhatározat arról, hogy a kormányzati szférában az ingyenes LibreOffice és OpenOffice által használt ODF legyen a kötelezően használandó elektronikus dokumentumformátum - írja az index.hu.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!