Remek hordozható programok, képernyőképek készítéséhez

2011. június 13., hétfő, 05:00 • Utolsó frissítés: 2011. július 29., péntek, 14:47
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Ha szeretnénk valamiről gyorsan képernyőképet készíteni, Windows 7 alatt még viszonylag egyszerű dolgunk van, a...

Ha szeretnénk valamiről gyorsan képernyőképet készíteni, Windows 7 alatt még viszonylag egyszerű dolgunk van, a Microsoft ugyanis mellékeli a Képmetsző névre keresztelt alkalmazást a rendszerbe, amelynek segítségével nem csak a vágólapra készülhet a kép, hogy aztán onnan még be kelljen illeszteni egy képszerkesztőbe (esetleg a Windows részét képező Paintbe), hanem közvetlenül fájlba is menthetjük. Ráadásul készülhet vele fotó a teljes képernyőről vagy annak adott részletéről is. Korábbi Windowsok esetében azonban nincs Képmetsző, viszont ott lehet nálunk USB memórián az alábbi két program valamelyike!

Screenshoter
A Screenshoter nagyon egyszerű kis program, amelynek segítségével a teljes képernyőről, vagy az egérrel kijelölt területről készülhet screenshot. Az elkészült képet PNG, BMP vagy JPG fájlba menthetjük, utóbbi esetben az általunk meghatározott minőségben. Ezen felül még annyit állíthatunk be, hogy a képen látszódjon-e az egérkurzor, vagy sem.

Nem éppen bonyolult, de arra, hogy állandóan a zsebünkben lapuljon és ne jöjjünk zavarba sehol, ha képernyőképet kell készíteni, megteszi.

QuickScreenShots
A QuickScreenShots  valamivel többre képes, mint a Screenshoter. Itt nem csak a teljes képernyőről és egy kimetszett részről készíthetünk képet, hanem akár egy aktív ablakról is. Emellett képes árnyékkal is ellátni a képet (ablakok esetében ez kellemesebbé teszi a látványt) és ha kell, adott mértékben elforgatni, vagy fekete-fehér változatra konvertálni a screenshotot. Sőt, várakoztatni is tudjuk a képernyőkép elkészítését, így nem kell kapkodnunk, nyugodtan elrendezhetünk mindent a képernyőn úgy, ahogy szeretnénk. Gyorsbillentyűt is rendelhetünk a program funkcióihoz, így még tovább egyszerűsíthető a használata.

Ebből a programból van telepíthető változat is, de lényeg persze az, hogy ha ahhoz van kedvünk, magunkkal is vihetjük egy pendrájvon a hordozható verziót.

Akinek esetleg ennél többet tudó alkalmazásra van szüksége, annak javasoljuk a Zscreent, amely szintén ingyenes, de jóval többet tud a fenti programoknál, illetve mutatunk további megoldásokat is a cikk alatt, a Kapcsolódó anyagok részben.

1 HOZZÁSZÓLÁS
2011. június 15., 08:13 SHAMAN.SMN

Akkor már inkább:

Portable PicPick:

http://href.hu/x/fh8u

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Remek hordozható programok, képernyőképek készítéséhez
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X