szerző:
techline.hu

A forgatókönyv kísértetiesen egyezik: a játékgyártó (múltkor például a Codemasters) kénytelen bejelenteni...

A forgatókönyv kísértetiesen egyezik: a játékgyártó (múltkor például a Codemasters) kénytelen bejelenteni, felhasználóinak adatai illetéktelen kezekbe jutottak.

Hétvégén – adta hírül a Yahoo!News – a Sega volt az áldozat: e-mailben értesítette a Sega Pass rendszer használóit, hogy e-mail-címük, születési dátumuk, jelszavuk rossz kezekbe került. Akárcsak a Codemasters esetében itt is gyorsan megnyugtatták a usereket, hogy pénzügyi adatok, például hitelkártyaszámok nem kerültek ki a rendszerből, e felől azonban nincsen mindenki meggyőződve. Egyelőre még azt sem lehet tudni, hány felhasználót érint a támadás, mindenesetre a jelszavakat azonnal zárolták.

Úgy tűnik, immár nem véletlen, hogy játékcégeket érik a legújabb hackertámadások. Felhasználói adat ugyanis van bőven (sok-sok millió emberről van szó), és mivel az átlag userek ugyanazt a jelszót használják a különféle rendszerekben, egy-egy név, születési dátum és jelszó igencsak sokat érhet a rosszindulatú támadók kezében.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!