Final Cut Pro X újdonságok

2011. június 23., csütörtök, 12:49 • Utolsó frissítés: 2011. június 23., csütörtök, 13:03
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Az új Final Cut Pro teljesen új oldalról közelíti meg a videoszerkesztés folyamatát a Magnetic Timeline funkcióval...

Az új Final Cut Pro teljesen új oldalról közelíti meg a videoszerkesztés folyamatát a Magnetic Timeline funkcióval, mely egy rugalmasan változtatható, sávok nélküli munkaterületet biztosít a szerkesztéshez; az automatikus tartalomelemző funkcióval, mely importáláskor a felvétel típusa, adathordozója és szereplői szerint kategóriákba rendezi a tartalmat; illetve a háttérben futó feldolgozással, amely mellett a felhasználó zavartalanul végezheti munkáját. A modern, 64 bites architektúrára épült Final Cut Pro X a Mac App Store áruházban vásárolható meg 239,99 eurós áron.

„A Final Cut Pro X szoftver a Final Cut Pro óta a legnagyobb előrelépés a professzionális videoszerkesztés terén” – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi marketingért felelős alelnöke. „Az alkalmazást a világ legelismertebb filmvágói is kipróbálhatták – és leesett az álluk.”

„Egészen elképesztő az, amit az Apple a Final Cut Pro szoftverrel megalkotott” – mondta el véleményét Angus Wall Oscar-díjas vágó. „A Final Cut Pro X hihetetlenül korszerű és gyors, ám ami a legfontosabb, hogy hagyja kibontakozni a felhasználó kreativitását, miközben aktívan gondoskodik a munka valamennyi technikai részletéről.”

A Final Cut Pro X legfontosabb eleme a Magnetic Timeline, a filmvágás újszerű, sávokat nem használó módja, melyen a felhasználó teljesen szabadon helyezheti és rendezheti el filmrészleteit úgy, hogy azoknak a többi részlet azonnal helyet ad. A Clip Connections funkcióval a film kulcsrészleteihez hozzákapcsolhatók olyan egyéb elemek, mint a főcímek vagy hangeffektek, így áthelyezésüket követően is tökéletes szinkronban maradnak.

A film összetartozó részletei pedig egyetlen összetett klipbe egyesíthetők, amely azután egy részletként szerkeszthető. A korszakalkotóan új Auditions funkcióval a felhasználó azonnal átválthat egy klipgyűjtemény egyik tagjáról a másikra, így azonnali összehasonlítást végezhet köztük.

Az automatikus tartalomelemzési funkció importáláskor megvizsgálja az adathordozót és hasznos információkkal jelöli meg az ott talált tartalmat. Ezután a Final Cut Pro X ezeket az adatcímkéket felhasználva dinamikusan csoportosítja a klipeket Smart Collection gyűjteményekbe, így a keresett klipek mindig gyorsan megtalálhatók például aszerint, hogy közeli, félközeli vagy nagytotál felvételek, vagy éppen adathordozójuk vagy szereplőik száma szerint.

 

A klipeken belül kisebb részletek is megcímkézhetők tartományalapú kulcsszavakkal, amelyeket azután egyéni keresési feltételként lehet használni az adathordozón.

Az alapoktól újratervezett Final Cut Pro X alkalmazás, a 64 bites architektúrának köszönhetően teljes mértékben kihasználja a legújabb Mac hardvereket és szoftvereket, melynek köszönhetően akár a 4K felbontású videók is hosszas várakozások nélkül, zökkenőmentesen szerkeszthetők.

A Final Cut Pro X a többszálas processzortechnológia és a számítógép videokártyájának grafikus processzora révén szédítő sebességgel végzi a háttérben futó feldolgozást és kiváló lejátszási teljesítményt nyújt. Mindezek mellett egy ColorSync-alapú színfeldolgozó pipeline gondoskodik arról, hogy a felvételek színei az importálástól a kimenet elkészültéig változatlanok maradjanak.

A Final Cut Pro X továbbá hatékony hangszerkesztő és színkorrekciós eszközöket is tartalmaz, és működése két további alkalmazással, a professzionális animációkészítő Motion 5 és a fejlett médiakódolást biztosító Compressor 4 programokkal tehető még teljesebbé. E két alkalmazás egyenként 39,99 eurós áron vásárolható meg a Mac App Store áruházban.

 

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Final Cut Pro X újdonságok
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X