Facebook, Gmail, Twitter és hírek elérése, tökéletes kényelemben

2011. június 29., szerda, 05:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A Pokki egy nagyon érdekes és hasznosnak tűnő kezdeményezés, amely igencsak leegyszerűsítheti például Gmail...

A Pokki egy nagyon érdekes és hasznosnak tűnő kezdeményezés, amely igencsak leegyszerűsítheti például Gmail levelezésünk vagy Facebook fiókunk menedzselését, de ugyanígy a friss hírek elérését, a Twittert, sőt, az eBay-t is egy kattintásnyi közelségbe hozza (egyelőre, mert várhatóan a lista még bővülni fog). Mindezt egyszerű, de ízléses és könnyen átlátható felületen.

A program és a hozzá tartozó szolgáltatás lényege, hogy online alkalmazásokat, szolgáltatásolgáltatásokat tudunk a Pokki segítségével a Windows Tálcájára "telepíteni", egy kattintással. Pokki modult bárki létrehozhat a saját online megoldásához, ehhez a készítők minden segítséget megadnak.

Kezdetnek Gmail, Facebook, LivingSocial, Groupie, Wall Street, Headlines (ez egy RSS olvasó), eBay és Tweeki (avagy Twitter modul) áll rendelkezésünkre. Ezeket a Pokki telepítése után egy kattintással letölthetjük és telepíthetjük, majd használatba vehetjük. Mindegyiket "buborék" szerűen érjük el a Tálcáról, az ikonjukra kattintva. Az ikonokon természetesen azt is látjuk, hogy éppen hány új üzenetünk érkezett, de természetesen nem csak a bejövő üzenetek elolvasására van lehetőségünk, írhatunk levelet, küldhetünk Facebook, Twitter üzenetet is, közvetlenül a  minialkalmazások felületéről. Ha például csak Gmail fiókot használunk, a webes felület és egy külön telepített e-mail kliens helyett is tökéletesen megteszi ez a megoldás!

Az RSS olvasó is remekül használható, az előre definiált hírforrások mellett lehetőségünk van általunk megadott RSS csatornák felvételére is (sajnos a Google Readert nem támogatja, de később talán erre is lesz külön modul).
A Pokki egyelőre Windows 7 alatt használható (ott is béta verzióban), de a készítők ígérnek Windows Vista és XP verziót is, sőt, valamivel később még akár OS X-re is napvilágot láthat.

1 HOZZÁSZÓLÁS
2011. július 3., 13:47 szsz83

Tényleg nagyon tetszetős program. Egyetlen bánatom, hogy érdemben csak a gmail kliens használható "teljes körűen", csak abban lehet üzenetet is írni és minden mappát olvasni. Az fb-n csak azt lehet ellenőrizni, hogy kaptam-e üzenetet, vagy van-e újabb esemény. Ha ezeket meg akarom nézni és válaszolni, azonnal nyitni kell a böngészőt - szóval fából vaskarika. Az RSS olvasó is szimpatikus, minden számomra pontos portált felvettem, maj amikor olvasni akartam a híreket, szintén a böngésző nyílt meg. Szóval, van még mit fejleszteni, de alapvetően szimpatikus alkalmazás.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Facebook, Gmail, Twitter és hírek elérése, tökéletes kényelemben
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X