Zene közvetítése PC-ről telefonra, ingyen

2011. július 26., kedd, 05:00 • Utolsó frissítés: 2011. július 29., péntek, 13:56
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Mobil eszközeinken, de főleg mobiltelefonjainkon napjainkban már nem csak telefonálunk, hordozható zenelejátszóként...

 Mobil eszközeinken, de főleg mobiltelefonjainkon napjainkban már nem csak telefonálunk, hordozható zenelejátszóként is őket használjuk. Metrón ülve, kocogás közben, sőt autóban is. Nem véletlen, hogy minden gyártó telepakolja készülékeit MP3 (sőt OGG) támogatással és a hozzávaló lejátszókkal.

 Akár Android, akár iPhone, egy hátránya azonban még mindig van a mobiloknak a hagyományos MP3 lejátszókkal szemben: ez pedig nem más, mint a háttértároló. Egy igazi zenekedvelő nem ritkán több ezer zeneszámot is szeret hordozni a zsebében. Szerencsére van egy szoftver, ami segít abban, hogy a PC-n tárolt zenegyűjteményt „átsugározzuk” a mobilra, ráadásul ingyen. Az eredmény: akár több száz órányi zeneszám, ami nem foglal helyet a mobilon!

 A szoftver még béta fázisban van, ez azonban ne tévesszem meg minket: máris felhasználók milliói töltötték le és használják zökkenőmentesen (már több mint 1,4 milliárd zeneszám kering az éterben az alkalmazás segítségével). Az apró (3 MB-os) alkalmazás az Audiogalaxy oldaláról tölthető le,  egy ingyenes regisztráció után.

Letöltés után nincs más dolgunk, mint feltelepíteni arra a PC-re, ahol zenegyűjteményünk található. Ez lehet az iTunes-ben, Winamp alatt kategorizálva, vagy „össze-vissza” a merevlemezen. Teljesen mindegy, a szoftver átnézi a gépet, és kilistázza a megtalált zeneszámokat. Ezekből állíthatunk össze speciális lejátszólistát, amit nemsokára a mobilunkon fogunk viszontlátni. Illetve, elkerülendő a képzavart: viszonthallani.

Ha a PC-n végeztünk, és kiválogattuk a zeneszámokat, már csak egy lépés van hátra. Szükség lesz a most letöltött szoftver mobilos „párjára”, amit a telefonunkban található megfelelő marketplace-ből tölthetünk le, szintén ingyen. Ha megvan, csak jelentkezzünk be a PC-n már regisztrált felhasználónév/jelszó párossal és készen is vagyunk! Máris szól a zene, anélkül, hogy rajta lenne a telefonon.

 Néhány dologra érdemes figyelni. Az első, hogy értelemszerűen mind a mobil, mind a PC rendelkezzen internet-kapcsolattal. A másik fontos dolog: a zenéket szolgáltató PC-t hagyjuk bekapcsolva, hiszen szerverként fog üzemelni. Ha kikapcsoljuk, logikusan nem tudja streamelni a zenéket sem.

 Ez mind szép és jó, amennyiben androidos készülékünk van. De mi a helyzet az iPhone-tulajokkal? Természetesen nekik is van ugyanilyen szolgáltatás, szintén ingyen.

Működése lépésről-lépésre megegyezik az Audiogalaxy által nyújtott módszerrel. AirPlay névre hallgat, és ingyenesen letölthető innen. Annyi különbség van, hogy az AirPlay videók közvetítésére is képes, így remekül használható akár iPades filmnézéshez is, legalábbis ha elég gyors a kapcsolatunk.

5 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. július 27., 11:55 aero2zero

Ilyen verziót én nem látok az oldalukon... Elég régi lehet az a cucc.

2011. július 27., 10:53 Sajt Kukac

Köszi!
Ez egy régi HP 5550-es, van Wifi, WinCE4.2 oprendszerrel.

2011. július 27., 09:16 aero2zero

Ha az a PDA iOS vagy Android alapokon fut, nincs kizárva. Van ilyen PDA egyáltalán? :)

2011. július 26., 21:34 Sajt Kukac

És mi a helyzet, ha PDA-ra szeretném feltenni? Azon is működne?

2011. július 26., 10:55 aero2zero

Nyilván ilyenkor nem ártana egy korlátlan internetkapcsolat a mobilon. Azaz látszik, hogy nem magyarországi felhasználóknak lett szánva, hisz itt mindenki 500, max 2000 megás havi limites mobilinternettel rohangál - ahol azért jól meg kell nézni, mire használjuk el anélkül, hogy a szolgáltató ne vágjon meg bennünket egy százezres túlfizetős számlával...

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Zene közvetítése PC-ről telefonra, ingyen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X