Rögzítsük internetezésünket, ingyen!

2011. augusztus 22., hétfő, 05:23
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A helyzet régen talán ez lehetett, napjainkban azonban szerencsére már nem férne rá az internet egy DVD-re, de...

A helyzet régen talán ez lehetett, napjainkban azonban szerencsére már nem férne rá az internet egy DVD-re, de százmillió DVD-re sem. A különböző offline böngészők és history-megoldások azonban a mai napig népszerűek. Természetesen immár nem a sebesség, vagy a telefonszámlával való spórolás miatt akarjuk eltárolni a weboldalak és linkeket, hanem a későbbi gyors elérés, könnyű és átlátható böngészés, esetleg kategorizálás miatt. A legújabb szolgáltatások (hivatalosan „Web Library Builder”) felhőben vagy merevlemezen tárolják internetezésünk adatait. Ilyen szolgáltatás (és plugin) a Hooeeywebprint is.

 A Hooey működtetéséhez szükségünk lesz egy böngésző kiegészítésre: ebből Firefox és IE verziókat találhatunk az oldalon, természetesen ingyen.  Bár a kiegészítő csak 1MB, működtetéséhez szükségünk lesz az Adobe Air csomagjára is (12MB): ha esetleg nem lenne még a gépünkön, akkor innen letölthetjük.

A kiegészítő feltelepítése után egy új ikont találunk a böngészőben. Erre kattintva bármikor visszanézhetjük a megtekintett oldalakat, linkeket, képeket és videókat. Miben más ez, mint egy hagyományos „history”? Nos, elsősorban a kezelhetősége miatt: a megtekintett weboldalakról képeket is kapunk a könnyebb azonosíthatóság végett. Az oldalakon belül kereshetünk is (anélkül, hogy újra meglátogatnánk azokat), sőt kulcsszavakra kereshetünk mindegyik, vagy csak bizonyos oldalakon belül is. Az internetezés „felvételét” (record) természetesen bármikor ki- és bekapcsolhatjuk, tetszés szerint. A Hooey-t használva sokkal kényelmesebben találhatunk meg valamit, amire napokkal esetleg hónapokkal ezelőtt bukkantunk rá (és elfelejtettünk könyvjelzőt készíteni hozzá).

 A Hooey ingyenes verziója semmilyen korlátozást nem tartalmaz, az adatokat azonban csak merevlemezre képes menteni. Nagyméretű adatállomány esetében ez gond lehet: ezen segít a „pro” verzió, ami ugyan már nem ingyenes (öt dollár havonta), viszont cserébe felhőbe menthetünk, sőt meg is oszthatjuk netezésünk útvonalát vagy a megtalált érdekes oldalakat.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Rögzítsük internetezésünket, ingyen!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X