Bejelentkezés  

Rögzítsük internetezésünket, ingyen!

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: ingyen; internet; dollár; sebesség; Ingyenes; firefox; szolgáltatás; régi; százmillió; spórolás; DVD; gyors; szolgáltatások; böngésző; web; kiegészítő; Adobe; weboldalak; érdekes; böngészés; böngészők; verzió; Adobe AIR;

A helyzet régen talán ez lehetett, napjainkban azonban szerencsére már nem férne rá az internet egy DVD-re, de...

A helyzet régen talán ez lehetett, napjainkban azonban szerencsére már nem férne rá az internet egy DVD-re, de százmillió DVD-re sem. A különböző offline böngészők és history-megoldások azonban a mai napig népszerűek. Természetesen immár nem a sebesség, vagy a telefonszámlával való spórolás miatt akarjuk eltárolni a weboldalak és linkeket, hanem a későbbi gyors elérés, könnyű és átlátható böngészés, esetleg kategorizálás miatt. A legújabb szolgáltatások (hivatalosan „Web Library Builder”) felhőben vagy merevlemezen tárolják internetezésünk adatait. Ilyen szolgáltatás (és plugin) a Hooeeywebprint is.

 A Hooey működtetéséhez szükségünk lesz egy böngésző kiegészítésre: ebből Firefox és IE verziókat találhatunk az oldalon, természetesen ingyen.  Bár a kiegészítő csak 1MB, működtetéséhez szükségünk lesz az Adobe Air csomagjára is (12MB): ha esetleg nem lenne még a gépünkön, akkor innen letölthetjük.

Fotó:

A kiegészítő feltelepítése után egy új ikont találunk a böngészőben. Erre kattintva bármikor visszanézhetjük a megtekintett oldalakat, linkeket, képeket és videókat. Miben más ez, mint egy hagyományos „history”? Nos, elsősorban a kezelhetősége miatt: a megtekintett weboldalakról képeket is kapunk a könnyebb azonosíthatóság végett. Az oldalakon belül kereshetünk is (anélkül, hogy újra meglátogatnánk azokat), sőt kulcsszavakra kereshetünk mindegyik, vagy csak bizonyos oldalakon belül is. Az internetezés „felvételét” (record) természetesen bármikor ki- és bekapcsolhatjuk, tetszés szerint. A Hooey-t használva sokkal kényelmesebben találhatunk meg valamit, amire napokkal esetleg hónapokkal ezelőtt bukkantunk rá (és elfelejtettünk könyvjelzőt készíteni hozzá).

 A Hooey ingyenes verziója semmilyen korlátozást nem tartalmaz, az adatokat azonban csak merevlemezre képes menteni. Nagyméretű adatállomány esetében ez gond lehet: ezen segít a „pro” verzió, ami ugyan már nem ingyenes (öt dollár havonta), viszont cserébe felhőbe menthetünk, sőt meg is oszthatjuk netezésünk útvonalát vagy a megtalált érdekes oldalakat.

Hirdetés
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X