szerző:
hvg.hu

A kiszivárgott adatok szerint az első öt nap során, amióta lehetséges előrendelni az Amazon táblagépét, a Kindle Fire-t, átlagosan óránként kétezer gépet rendelnek.

Az Amazon nem publikált az előrendelésekről adatokat, de a geek.com idézi a kiszivárgott számokat a Kindle Fire előrendeléséről.

Eszerint az öt nap során, mióta lehetséges előrendelni, 250 000 Kindle Fire-re jelentettek be igényt a reménybeli tulajdonosok. Ez óránként kétezer darabot jelent (pontosabban 2083,3-at), és ha így folytatódik, a cégnek 2,5 millió eszközt kell rendelkezésre bocsátania november 15. után. Ekkor jelenik meg a Fire az USA-ban, az európai premierre még nincs időpont.

©

Ha az Amazon csak ötven dollárt keres egy-egy táblagépen, egy nap alatt 125 millió dolláros bevételt mondhat a magáénak – már ha tudja teljesíteni a megrendeléseket. A Forrester szerint az Amazon mintegy ötmillió táblagépet adhat el a következő negyedévben, és valószínűleg az ismert kutatócég előrejelzése legalább nagyságrendileg helyes. Ennek legalább öt oka van.

©

Az első iPadből egymillió darabot adtak el az első hónapban. Persze az összehasonlítás nem korrekt, hiszen az Apple az első táblagépet értékesítette, az Amazon pedig egy olyan piacra lép be, ahol a felhasználók már tudják, mit vesznek és miért.

hvg.hu Tech

Íme az Amazon táblagépe – és az első benyomások

Berobbant az Amazon a táblagépek piacára: a 199 dolláros, 7 colos, színes érintőképernyős Fire lehet az első androidos kasszasiker – bár senki sem azért fogja megvenni, mert Android operációs rendszere van.

hvg.hu Tech

Tüzet nyit az Amazon az Apple-re

Bejelentették az Amazon táblagépét, a Kindle Fire-t. Az Apple iPad első komoly konkurense lép be a piacra, sőt, az Amazon többet is kínál, nem csak internetet és alkalmazásokat.