szerző:
hvg.hu

A kiszivárgott adatok szerint az első öt nap során, amióta lehetséges előrendelni az Amazon táblagépét, a Kindle Fire-t, átlagosan óránként kétezer gépet rendelnek.

Az Amazon nem publikált az előrendelésekről adatokat, de a geek.com idézi a kiszivárgott számokat a Kindle Fire előrendeléséről.

Eszerint az öt nap során, mióta lehetséges előrendelni, 250 000 Kindle Fire-re jelentettek be igényt a reménybeli tulajdonosok. Ez óránként kétezer darabot jelent (pontosabban 2083,3-at), és ha így folytatódik, a cégnek 2,5 millió eszközt kell rendelkezésre bocsátania november 15. után. Ekkor jelenik meg a Fire az USA-ban, az európai premierre még nincs időpont.

©

Ha az Amazon csak ötven dollárt keres egy-egy táblagépen, egy nap alatt 125 millió dolláros bevételt mondhat a magáénak – már ha tudja teljesíteni a megrendeléseket. A Forrester szerint az Amazon mintegy ötmillió táblagépet adhat el a következő negyedévben, és valószínűleg az ismert kutatócég előrejelzése legalább nagyságrendileg helyes. Ennek legalább öt oka van.

©

Az első iPadből egymillió darabot adtak el az első hónapban. Persze az összehasonlítás nem korrekt, hiszen az Apple az első táblagépet értékesítette, az Amazon pedig egy olyan piacra lép be, ahol a felhasználók már tudják, mit vesznek és miért.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Íme az Amazon táblagépe – és az első benyomások

Berobbant az Amazon a táblagépek piacára: a 199 dolláros, 7 colos, színes érintőképernyős Fire lehet az első androidos kasszasiker – bár senki sem azért fogja megvenni, mert Android operációs rendszere van.

hvg.hu Tech

Tüzet nyit az Amazon az Apple-re

Bejelentették az Amazon táblagépét, a Kindle Fire-t. Az Apple iPad első komoly konkurense lép be a piacra, sőt, az Amazon többet is kínál, nem csak internetet és alkalmazásokat.